Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

07.12.2017|12:36|Читомо

5 найкращих книжок від Білла Гейтса, прочитаних у 2017 році

Засновник корпорації Microsoft, одна із найбагатшихлюдей на планеті Білл Гейтс розповів, які книжки йому найбільше сподобалися із прочитаних цього року. Про це він написав у своєму персональному блозі.

«Читання — мій улюблений спосіб задовольнити свою допитливість. Хоча мені пощастило, що я зустрічаюсь з багатьма цікавими людьми і відвідую захоплюючі місця завдяки своїй роботі, я все ще думаю, що книжки — це найкращий спосіб вивчити нові теми, які вас цікавлять», — зазначив Гейтс.

За його словами, цього року він підібрав книжки на найрізноманітнішу тематику.

«Чорні прапори: Підйом ІДІЛ» ( Black Flags: The Rise of ISISДжобі Уоріка він рекомендує усім, хто хоче отримати переконливий урок історії про те, як ІДІЛ вдалося захопити владу в Іраку.

З іншого боку, йому дуже сподобався новий роман Джона Ґріна «Черепахи до самого низу» (Turtles All the Way Down) , в якому розповідається історія молодої жінки, яка стежить за мільярдером-утікачем. Книжка порушує серйозні теми, такі, як психічні захворювання, але історії Джона завжди розважальні і мають багато посилань на інші книжки.

Ще одна книжка, яку радить Гейтс  — « Колір закону» (The Color of Law) Річарда Ротштайна. За словами бізнесмена, ця книжка допомогла йому зрозуміти роль федеральної політики у створенні расової сегрегації в американських містах.

Також мільярдер написав довші відгуки про деякі найкращі книжки, які він прочитав цього року. Це мемуари одного із його улюблених коміків, сумна історія про бідність в Америці, глибоке занурення в історію енергії, а також дві історії про війну у В’єтнамі.

«Якщо ви на свята захочете сісти біля каміну з хорошою книжкою, ви точно не помилитеся, вибравши одну із них»,  — запевнив 

 Гейтс.

BLUE_LINE

29936927 «Найкраще, що ми могли би зробити» Тхі Буі Цей графічний роман є глибоко особистими мемуарами, які показують, як це — бути батьками і біженцями. Сім’я авторки втекла із В’єтнаму 1978 року. Після народження власної дитини, вона вирішує дізнатися більше про досвід її батьків, що жили в країні, яку розривали іноземні окупанти.

 

 

 

 

 

 

BLUE_LINE

25852784 «Виселені: злидні і благополуччя в американському місті» Метью Дезмонд «Якщо ви хочете зрозуміти, як переплітаються причини, що спричиняють бідність, ви повинні прочитати цю книгу про кризу виселення в Мілуокі. Десмонд описав блискучий портрет американців, які живуть у бідності. Ця книжка дала мені найкраще розуміння того, як бути бідним у цій країні, ніж будь-що інше, що я коли-небудь читав»,  — зізнався мільярдер.

 

 

 

 

 

BLUE_LINE

«24611840Повірте мені: Мемуари про кохання, смерть і джазових кур» Едді Іззард Особиста історія Іззарда захоплююча: він пережив важке дитинство і невтомно працював, щоб подолати нестачу природних талантів і стати міжнародною зіркою. Якщо ви такий самий великий його шанувальник, як Гейтс, ця книжка вам сподобається.

 

 

 

 

BLUE_LINE

23168277 «Співчуваючий» В’єт Тхань Нгуєн «Більшість книг, які я читав, і фільми, які я бачив, про війну у В’єтнамі, зосереджувалися на американській перспективі. Роман Нгуєна пропонує надзвичайно важливе уявлення про те, як це було — бути в’єтнамцем і бути спійманим між обома сторонами»,  — зазначив бізнесмен.

 

 

 

 

 

 

 

BLUE_LINE

31850765 «Енергія та цивілізація: історія» Вацлав Сміл. Сміл — один із улюблених авторів Гейтса, і це, за його словами, шедевр автора. Він показує, як наша потреба в енергії формувала людську історію — від млинів з ослячим керуванням до сьогоднішніх пошуків поновлюваних джерел енергії. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери