Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

21.11.2017|10:15|Yakaboo

Солодкий листопад: 4 книги рецептів від українських кулінарів

Як тільки надворі стає холодно і сиро, теплий напій із смакотою стає найкращою відрадою.

Коли ж в домі пахне ароматною випічкою, це найвище блаженство. Як обрати страву, щоб рецепт не підвів, а близькі раділи смачненькому? Пропоную вам кілька перевірених книг від українських кулінарів.

 «Солодке печиво»

«Солодке печиво» — це українська кулінарна класика. Є великий шанс, що у вашої мами чи бабусі було перше видання цієї книги із купою неймовірної випічки.

Рецепти Дарії Цвєк, яке проживала в Івано-Франківську, були відомі на просторах всього Радянського союзу.

Ця книга вперше вийшла у 1960 році, а у 2013 книгу перевидало «Видавництво Старого Лева» і вона перетворилась не лише на кулінарний шедевр, а і на видавничий. Матова обкладинка, з приємною м’якістю, сучасні атмосферні фото страв, глянцеві сторінки.

Окрім різноманітної випічки — печива, булочок, тортів, штруделів — тут ви також знайдете рецепти інших солодких страв та домашніх заготівель.

Завдяки тому, що книга писалась давно, рецепти, окрім того що вдалі, ще і без екзотичних складників. Ніяких крем-сирів і екзотичних фруктів — лиш доступні та знайомі звичайному українцю складники.

Особливо раджу приготувати: бабу святкову, пампушки без начинки, торт горіховий з кавовим кремом.

«Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги»

Якщо вас тягне на несолодку випічку, однозначно для вас книга «Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги» — це перша книга Галини Артеменко, фуд-богерки з Кропивницького, яка вийшла у видавництві «КСД». Тут шукайте різноманіття хліба дріжджового і на заквасці, різних булочок, кишів, і закусочних мафінів з апетитними фото.

Велика перевага книги у тому, що авторка, як у своєму кулінарному блозі, так і в друкованому виданні не послуговується для міри ваги чашками, склянками й ложками — всюди грами. Це дуже зручно, особливо, для кулінара-початківця, адже не приходиться гадати скільки ж це «одна склянка борошна», бо ж склянки вдома різні.

Тут є і найпростіші рецепти й щось аби поекспериментувати. Наприклад, булочки з чорнилом каракатиці, чи кунжутно-рисове печиво.

Особливо раджу приготувати: томатний хліб, булочки з плавленим сиром, киш з копченою рибою.

«Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»

«Львівські пляцки» кулінарки із Дрогобича Лесі Кравецької, вже давно тримаються в топі продажів кулінарних книг від «КСД». Все тому, що рецепти й фото до них дійсно неймовірні, а з авторкою багато любителів випічки знайомі ще з інтернет-просторів, де вона публікується під ніком medunya.

Ну і сама тема книги особлива. Що таке пляцки діти у Галичині знають з дитинства. Іншим мешканцям України ж пощастило менше.

Пляцки — це не торти й не пироги — це зазвичай цікаве поєднання кількох видів коржів і кремів. У книзі представлені й традиційні, знайомі багатьом із дитинства пляцки, і авторські рецепти. Тут є рецепти на щодень і такі шедеври на приготування яких може піти кілька днів, але вони однозначно стануть окрасою святкового столу і не залишать господиню без компліментів.

Словом, рецепти тут до кольору, до вибору на різні складники та кулінарний досвід.

Особливо раджу зготувати : торт «Різдвяна ніч», пляцок «Малиновий дзвін», пляцок «Шоколадний глінтвейн».

 «BISCOTTI and c hefs»

Якщо ви вже давно освоїли просту домашню випічку і вам хочеться чогось особливого, модного і стильного, то вам треба книга «BISCOTTI and chefs»  від видавництва «Апріорі».

BISCOTTI — українська кондитерська компанія, що виготовляє печиво, тістечка, мафіни та багато іншої продукції. І саме в цій книзі кулінари проекту вирішили поділитись секретами своїх шедеврів. Звісно, деякі рецепти кондитерів можна знайти на їх офіційному сайті, але це не йде у порівняння із книгою, яку можна потримати в руках.

Дизайн і ілюстрації видання на найвищому рівні. Особливість книги ще і в тому, що рецепти у ній подають українською та англійською мовами, тож вона може стати прекрасним подарунком іноземним друзям.

У книзі ви знайдете не лише рецепти випічки, а й інші десерти, класику і авторські рецепти смаколиків. Книга ділиться на дві частини: у першій — тематичні розділи присвячені тортам, чізкейкам, кишам, пирогам, кексам і печиву, у другій — фірмові рецепти від знаних шеф-кондитерів Ігоря Заріцького, Валентини Штефаньо, Еліни Бойко, Дмитра Дударенка, Євгенії Сушко, Мирослави Новосад, Максима Гуменюка, Інесси Біназон-Дзіарра.

Особливо раджу зготувати: кокосово-горіховий торт, печиво «Кульки з апельсиновими цукатами», печиво «Нескінечний шоколад».

Настя Дзюбак



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери