Re: цензії
- 22.04.2024|Ігор ЧорнийРозтікаючись мислію по древу
- 08.04.2024|Ігор ЧорнийЗлодії VS Революціонери: хто кращий?
- 04.04.2024|Ігор Бондар-ТерещенкоЛеді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
- 03.04.2024|Марта Мадій, літературознавицяФантасмагорія імперського пластиліну
- 28.03.2024|Ігор ЧорнийПрощання не буде?
- 20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наукСвітиться сонячним спектром душа…
- 20.03.2024|Віктор ПалинськийУ роздумах і відчуттях
- 20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професорЖиттєве кредо автора, яке заохочує до читання
- 20.03.2024|Віктор ВербичНіна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
- 18.03.2024|Ігор ЗіньчукКумедні несподіванки на щодень
Видавничі новинки
- В «Урбіно» видали безсмертну «Емму» Джейн ОстінКниги | Буквоїд
- Рената Пйонтковська. "Китиха"Дитяча книга | Буквоїд
- Фредерік Верно, "Рейвах"Книги | Буквоїд
- Ніна Горик. "Лінії оборони"Книги | Буквоїд
- Олег Крот. "Комунікації"Книги | Буквоїд
- Таіс Золотковська. "Лінія зусилля"Книги | Буквоїд
- У Vivat вийшла нова книжка Марка ЛівінаКниги | Буквоїд
- Юрій Яновський. "Майстер корабля"Проза | Буквоїд
- Ольга Кобилянська. "За ситуаціями"Проза | Буквоїд
- Іван Франко. "Маніпулянтка"Проза | Буквоїд
Літературний дайджест
Солодкий листопад: 4 книги рецептів від українських кулінарів
Як тільки надворі стає холодно і сиро, теплий напій із смакотою стає найкращою відрадою.
Коли ж в домі пахне ароматною випічкою, це найвище блаженство. Як обрати страву, щоб рецепт не підвів, а близькі раділи смачненькому? Пропоную вам кілька перевірених книг від українських кулінарів.
«Солодке печиво»
«Солодке печиво» — це українська кулінарна класика. Є великий шанс, що у вашої мами чи бабусі було перше видання цієї книги із купою неймовірної випічки.
Рецепти Дарії Цвєк, яке проживала в Івано-Франківську, були відомі на просторах всього Радянського союзу.
Ця книга вперше вийшла у 1960 році, а у 2013 книгу перевидало «Видавництво Старого Лева» і вона перетворилась не лише на кулінарний шедевр, а і на видавничий. Матова обкладинка, з приємною м’якістю, сучасні атмосферні фото страв, глянцеві сторінки.
Окрім різноманітної випічки — печива, булочок, тортів, штруделів — тут ви також знайдете рецепти інших солодких страв та домашніх заготівель.
Завдяки тому, що книга писалась давно, рецепти, окрім того що вдалі, ще і без екзотичних складників. Ніяких крем-сирів і екзотичних фруктів — лиш доступні та знайомі звичайному українцю складники.
Особливо раджу приготувати: бабу святкову, пампушки без начинки, торт горіховий з кавовим кремом.
«Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги»
Якщо вас тягне на несолодку випічку, однозначно для вас книга «Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги» — це перша книга Галини Артеменко, фуд-богерки з Кропивницького, яка вийшла у видавництві «КСД». Тут шукайте різноманіття хліба дріжджового і на заквасці, різних булочок, кишів, і закусочних мафінів з апетитними фото.
Велика перевага книги у тому, що авторка, як у своєму кулінарному блозі, так і в друкованому виданні не послуговується для міри ваги чашками, склянками й ложками — всюди грами. Це дуже зручно, особливо, для кулінара-початківця, адже не приходиться гадати скільки ж це «одна склянка борошна», бо ж склянки вдома різні.
Тут є і найпростіші рецепти й щось аби поекспериментувати. Наприклад, булочки з чорнилом каракатиці, чи кунжутно-рисове печиво.
Особливо раджу приготувати: томатний хліб, булочки з плавленим сиром, киш з копченою рибою.
«Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»
«Львівські пляцки» кулінарки із Дрогобича Лесі Кравецької, вже давно тримаються в топі продажів кулінарних книг від «КСД». Все тому, що рецепти й фото до них дійсно неймовірні, а з авторкою багато любителів випічки знайомі ще з інтернет-просторів, де вона публікується під ніком medunya.
Ну і сама тема книги особлива. Що таке пляцки діти у Галичині знають з дитинства. Іншим мешканцям України ж пощастило менше.
Пляцки — це не торти й не пироги — це зазвичай цікаве поєднання кількох видів коржів і кремів. У книзі представлені й традиційні, знайомі багатьом із дитинства пляцки, і авторські рецепти. Тут є рецепти на щодень і такі шедеври на приготування яких може піти кілька днів, але вони однозначно стануть окрасою святкового столу і не залишать господиню без компліментів.
Словом, рецепти тут до кольору, до вибору на різні складники та кулінарний досвід.
Особливо раджу зготувати : торт «Різдвяна ніч», пляцок «Малиновий дзвін», пляцок «Шоколадний глінтвейн».
«BISCOTTI and c hefs»
Якщо ви вже давно освоїли просту домашню випічку і вам хочеться чогось особливого, модного і стильного, то вам треба книга «BISCOTTI and chefs» від видавництва «Апріорі».
BISCOTTI — українська кондитерська компанія, що виготовляє печиво, тістечка, мафіни та багато іншої продукції. І саме в цій книзі кулінари проекту вирішили поділитись секретами своїх шедеврів. Звісно, деякі рецепти кондитерів можна знайти на їх офіційному сайті, але це не йде у порівняння із книгою, яку можна потримати в руках.
Дизайн і ілюстрації видання на найвищому рівні. Особливість книги ще і в тому, що рецепти у ній подають українською та англійською мовами, тож вона може стати прекрасним подарунком іноземним друзям.
У книзі ви знайдете не лише рецепти випічки, а й інші десерти, класику і авторські рецепти смаколиків. Книга ділиться на дві частини: у першій — тематичні розділи присвячені тортам, чізкейкам, кишам, пирогам, кексам і печиву, у другій — фірмові рецепти від знаних шеф-кондитерів Ігоря Заріцького, Валентини Штефаньо, Еліни Бойко, Дмитра Дударенка, Євгенії Сушко, Мирослави Новосад, Максима Гуменюка, Інесси Біназон-Дзіарра.
Особливо раджу зготувати: кокосово-горіховий торт, печиво «Кульки з апельсиновими цукатами», печиво «Нескінечний шоколад».
Настя Дзюбак
Коментарі
Останні події
- 25.04.2024|12:38Казковий детектив
- 25.04.2024|11:00У "Віхолі" побачила світ книжка Катерини Липи "Історія архітектурних стилів, великих і не дуже"
- 24.04.2024|16:50У Києві стартує фестиваль "Книжкова країна"
- 24.04.2024|11:49Олена Чернінька презентує книжку "Лемберґ: мамцю, ну не плач" у Червонограді та Луцьку
- 24.04.2024|10:47"Лабораторія" влаштовує гаражний розпродаж!
- 24.04.2024|09:57Видавництво Анетти Антоненко перевидасть «Пасажира» Патріка Сенекаля
- 23.04.2024|19:34Лауреаткою премії Drahomán Prize-2023 стала Катажина Котинська
- 23.04.2024|14:56Open call на участь у благодійній виставці “1000 ШЕДЕВРІВ, ЗНЯТИХ НА СМАРТФОН”
- 23.04.2024|10:59У Києві презентують роман Галини Лицур-Щадей «Вдома чекає Марко»
- 23.04.2024|09:20Стартував передпродаж на роман Артема Чеха «Пісня відкритого шляху»