Буквоїд

Солодкий листопад: 4 книги рецептів від українських кулінарів

21.11.17 10:15 / Yakaboo
Як тільки надворі стає холодно і сиро, теплий напій із смакотою стає найкращою відрадою.
Коли ж в домі пахне ароматною випічкою, це найвище блаженство. Як обрати страву, щоб рецепт не підвів, а близькі раділи смачненькому? Пропоную вам кілька перевірених книг від українських кулінарів.  «Солодке печиво» «Солодке печиво» — це українська кулінарна класика. Є великий шанс, що у вашої мами чи бабусі було перше видання цієї книги із купою неймовірної випічки. Рецепти Дарії Цвєк, яке проживала в Івано-Франківську, були відомі на просторах всього Радянського союзу. Ця книга вперше вийшла у 1960 році, а у 2013 книгу перевидало «Видавництво Старого Лева» і вона перетворилась не лише на кулінарний шедевр, а і на видавничий. Матова обкладинка, з приємною м’якістю, сучасні атмосферні фото страв, глянцеві сторінки. Окрім різноманітної випічки — печива, булочок, тортів, штруделів — тут ви також знайдете рецепти інших солодких страв та домашніх заготівель. Завдяки тому, що книга писалась давно, рецепти, окрім того що вдалі, ще і без екзотичних складників. Ніяких крем-сирів і екзотичних фруктів — лиш доступні та знайомі звичайному українцю складники. Особливо раджу приготувати: бабу святкову, пампушки без начинки, торт горіховий з кавовим кремом. «Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги» Якщо вас тягне на несолодку випічку, однозначно для вас книга «Домашній хліб, лаваш, булочки, пироги» — це перша книга Галини Артеменко, фуд-богерки з Кропивницького, яка вийшла у видавництві «КСД». Тут шукайте різноманіття хліба дріжджового і на заквасці, різних булочок, кишів, і закусочних мафінів з апетитними фото. Велика перевага книги у тому, що авторка, як у своєму кулінарному блозі, так і в друкованому виданні не послуговується для міри ваги чашками, склянками й ложками — всюди грами. Це дуже зручно, особливо, для кулінара-початківця, адже не приходиться гадати скільки ж це «одна склянка борошна», бо ж склянки вдома різні. Тут є і найпростіші рецепти й щось аби поекспериментувати. Наприклад, булочки з чорнилом каракатиці, чи кунжутно-рисове печиво. Особливо раджу приготувати: томатний хліб, булочки з плавленим сиром, киш з копченою рибою. «Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже» «Львівські пляцки» кулінарки із Дрогобича Лесі Кравецької, вже давно тримаються в топі продажів кулінарних книг від «КСД». Все тому, що рецепти й фото до них дійсно неймовірні, а з авторкою багато любителів випічки знайомі ще з інтернет-просторів, де вона публікується під ніком medunya. Ну і сама тема книги особлива. Що таке пляцки діти у Галичині знають з дитинства. Іншим мешканцям України ж пощастило менше. Пляцки — це не торти й не пироги — це зазвичай цікаве поєднання кількох видів коржів і кремів. У книзі представлені й традиційні, знайомі багатьом із дитинства пляцки, і авторські рецепти. Тут є рецепти на щодень і такі шедеври на приготування яких може піти кілька днів, але вони однозначно стануть окрасою святкового столу і не залишать господиню без компліментів. Словом, рецепти тут до кольору, до вибору на різні складники та кулінарний досвід. Особливо раджу зготувати : торт «Різдвяна ніч», пляцок «Малиновий дзвін», пляцок «Шоколадний глінтвейн».  «BISCOTTI and c hefs» Якщо ви вже давно освоїли просту домашню випічку і вам хочеться чогось особливого, модного і стильного, то вам треба книга «BISCOTTI and chefs»  від видавництва «Апріорі». BISCOTTI — українська кондитерська компанія, що виготовляє печиво, тістечка, мафіни та багато іншої продукції. І саме в цій книзі кулінари проекту вирішили поділитись секретами своїх шедеврів. Звісно, деякі рецепти кондитерів можна знайти на їх офіційному сайті, але це не йде у порівняння із книгою, яку можна потримати в руках. Дизайн і ілюстрації видання на найвищому рівні. Особливість книги ще і в тому, що рецепти у ній подають українською та англійською мовами, тож вона може стати прекрасним подарунком іноземним друзям. У книзі ви знайдете не лише рецепти випічки, а й інші десерти, класику і авторські рецепти смаколиків. Книга ділиться на дві частини: у першій — тематичні розділи присвячені тортам, чізкейкам, кишам, пирогам, кексам і печиву, у другій — фірмові рецепти від знаних шеф-кондитерів Ігоря Заріцького, Валентини Штефаньо, Еліни Бойко, Дмитра Дударенка, Євгенії Сушко, Мирослави Новосад, Максима Гуменюка, Інесси Біназон-Дзіарра. Особливо раджу зготувати: кокосово-горіховий торт, печиво «Кульки з апельсиновими цукатами», печиво «Нескінечний шоколад». Настя Дзюбак
Постійна адреса матеріалу: http://bukvoid.com.ua/digest//2017/11/21/101542.html
Copyright © 2008 Буквоїд
При повному або частковому відтворенні посилання на Буквоїд® обов'язкове (для інтернет-ресурсів - гіперпосилання). Адміністрація сайту може не розділяти думку автора і не несе відповідальності за авторські матеріали.