Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

01.06.2017|14:35|Yakaboo

Травневий фреш: 7 найкращих книжкових новинок місяця у жанрі нон-фікшн

Весна прийшла — і знову усе зазеленіло. І вітер змін у природі несе нову енергію і нам з вами.

Пропонуємо пустити її у гідне русло — і не лише влаштовувати довгі прогулянки та дихати свіжим повітрям на природі, але й підживити мозок книжковим фрешем. Ми в Yakaboo давно побачили, як література стає бензином для нових ідей та думок, тому регулярно готуємо нові порції кращого пального.

Заправляємося разом – та пришвидшуймо коліщатка нашого надскладного “думального” механізму із добірними книжковими смаколиками просто зі сковороди.

Смачного!

f145219376094d2fba46ba5e6b1b903c

“Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті” Нассім Талеб

Відкрийте для себе фінансового ґіка, фаната фракталів Мандельброта та запеклого опонента “нормального розподілу”, який гостро бере на кпини гуру світової економіки і статистики. Нассім Талеб покаже вам шлях у світі невизначеності та непередбачуваності.

Він перевертає повсякденність з ніг на голову, знаходячи неймовірні — але логічні! — пояснення сотням усіляких оказій. “Найскладніше програти у тій грі, де сам встановлюєш правила”,  — каже він. З цим парадоксальним мисленням складно посперечатися.

Головна ідея книги — shit happens, причому happens він геть непередбачувано. Проте вдумливе читання виведе вас на нові площини критичного мислення та покаже прогалини в ухваленні щоденних рішень.

Розуміти політику, економіку, безкінечний потік новин, соцмережі – усе стане простіше і складніше водночас. Можливо, ця книга стане “Чорним лебедем”  для вашого успіху.

560dee0165344bfc9136837ddd9392e4

“Цивілізація. Як захід став успішним” Ніл Ферґюсон

Чудовий акомпанемент до ще одного нашого бестселера, “Чому нації занепадають”. Щоправда, фокус питання дещо інший: чому Захід, який наприкінці Середньовіччя пас задніх та виглядав жалюгідно на тлі багатого та технологічно розвиненого Сходу, здійснив ривок та вибився у світові лідери?

Звісно ж, українцям, яких традиційно змальовують на кордоні між Сходом і Заходом, варто знати принади того напрямку геополітики, куди прямує більшість. Принаймні, двигуни його розвитку та ті сторони, яким варто навчитися.

Але й поза політикою ця книга принесе вам чимало корисних та цікавих фактів. Як-от: середній зріст англійця у 18-му сторіччі був близько 170 см, японця — 159 см. Тож при “зустрічі Сходу та Заходу вони так і не подивилися один одному у вічі” .

Крім того — помилки Карла Маркса, вибір СРСР між бомбою та джинсами, кроки від визволителя до диктатора, церква як торговельно-розважальний центр, майбутнє панування Сходу і можливий новий занепад Заходу. Подумати буде над чим.

e630f89735ef4e6d867ec0e905aefc98

“Плутократи. Епоха нових багатих і занепад старої системи”  Христя Фріланд

Надзвичайно відверто від канадської політикині з українським корінням — про те, що криється за лаштунками нової політичної еліти світу. Ви, звісно, знали, що там — жадібні до грошей та влади ниці покидьки, проте й гадки не мали, наскільки жорстоким може бути культ сили, багатства та статусу.

“Плутократи”  — це й колишні “новые русские” з анекдотів, й індійські нуворіші, і мексиканці ділки, й українські олігархи. Звідки гроші у нових сильних світу цього, чому вони не нагадують стару аристократію з рантьє чи буржуа, а також нащо їм благочинність — Фріланд дає відповіді.

Авторка покаже можливі жахи антиутопії, за якої кілька геніїв створюють умовний Google, на який згодом працює весь світ. Покаже і альтернативи — шляхи до пошуку нової соціальної справедливості.

Після дослідження Фріланд ви точно дивитиметесь інакше на слово “деолігархізація” і геть з іншим виразом обличчя гортатимете список “Топ-100 найбагатших українців”.

4e1de01966a048e69465cac13d425e45

“Історія Starbucks. Усе почалося з чашки кави…”  Говард Шульц, Джоан Гордон

Успіхи та провали бренду кав’ярень, про який знають майже всі, хоча їх досі немає в Україні. Дізнайтесь, що стоїть між першим горнятком кави та міжнародним бізнесом, побудованим на любові до напою.

Багато в чому книга фокусується на непростих для Starbucks 2005-2010 роках, коли компанія долала внутрішні та зовнішні кризи. Шульц розкриває, наскільки важлива для бізнесу пристрасть.

Ви побачите також і те, наскільки патетичним та дратівливим може бути топ-менеджмент та вимагати забагато від своєї команди. А потім усвідомлювати помилки та повертати бізнесові душу, а не порожні корпоративні гасла.

c5e14530949f4685b60d7c7062f4ed50

“Сила позитивного Ні. Як сказати “ні”, але зберегти угоду і стосунки” Вільям Юрі

Досвідчений коуч знайшов чудовий баланс між книгою для бізнесменів і для саморозвитку: його поради стануть в нагоді і під час укладання угод, і за вирішення сімейних негараздів.

Юрі пише душевно та з повагою до читача, при цьому зберігаючи чіткість викладу та силу переконання. Він поділиться з вами прикладами з власного життя – не лише кумедними, але й яскравими ілюстраціями його ідей.

Цей хлопець знає, про що каже. Лише уявіть, що за його плечима – посередництво у гарячих міжнародних суперечках та дипломатичних конфліктах!

Сила “ні” допоможе вам переоцінити успіхи та недоліки попередніх ситуацій в житті та упередити від повторення помилок у майбутньому. Ви будете готові зустрічати складнощі з упевненістю та вдячністю за виклик.

f22edda6428f4c3cb451fb621a89a453

“Ефект Люцифера. Чому хороші люди чинять зло” Філіп Зімбардо

24 освічені, психічно стабільні людини беруть участь в експерименті — вони “грають” у в’язницю, а жереб розподілив їх на “охоронців” та “в’язнів”. І дуже швидко учасники стають катами і тваринами у формі людей.

Ви неодмінно мали чути про цей випадок — відомий Стенфордський експеримент. Почитайте про його історію від автора дослідження, який не чекав, що “диявольське” так швидко прокидається навіть у “хороших людях”.

Це книга не лише про експеримент, але й про роботу наших з вами душ та мізків. Чому і як ми піддаємося впливові суспільства? Де граємо жертв, а де — ґвалтівників?

Політику ви розумітимете інакше: приміром, чому одні народи постають проти диктатури, а інші —прославляють тих, хто живе їхнім коштом. Сильна, жорстка, необхідна кожному книга про тонку межу між білим та чорним.

a15adc2299cd4dcd84542fba880737f8

“10 успішних українських брендів”  Богдан Ославський

Хіт “Книжкового арсеналу-2017” — уже у нас! Вітчизняна книга про таланти вітчизняного бізнесу, які закладають тренди та стають взірцями для наслідування.

Знайомтеся з героями — !FEST; FEDORIV; Sammy Icon; SoftServe; Tabletochki; ОККО; Українська правда; Український Католицький Університет; Форум видавців; Центр сучасного мистецтва “ДАХ”.

Це не сухий довідник, і не “Жовті сторінки”. Навпаки, автор зібрав щирі та непрості історії злетів та падінь, досягнень та прорахунків, але завжди — наполегливої праці та повної відданості справі.

“10 успішних українських брендів”  — не лише привід пишатися співвітчизниками, але й джерело мотивації та натхнення для початку власної історії успіху для змін на краще свого життя та своєї країни.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери