Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

02.08.2017|12:12|Буквоїд

Фестиваль «Дорога на схід». Програма

Музиканти з прифронтових територій зіграють разом із Жаданом, Андруховичем, «Тартаком», «ШANою» і «The ВЙО» на фестивалі «Дорога на Схід». Фестиваль (18-19 серпня) наново позначить Ізюм на туристичний мапі країни.

18 серпня, пре-паті на Фазенді “Виноград”
 (Ізюмський район, село Іванівка)

Початок о 19:00

«Лінія Маннергейма» — музичний проект Сергія Жадана, Олега Каданова та Євгена Турчинова

Юрій Андрухович і АртПоле, вистава «Альберт, або Найвища форма страти»

Лаунж-музика

 19 серпня, Ізюм

11.00 Відкриття муралу Джона Леннона  (площа Джона Леннона)

Етносцена – площа Центральна

Початок о 12:00

“Муравський шлях”, Харків“Фарби”, ХарківФольклорний гурт «Берегиня», Нова Водолага“Заграйярочка”, Волноваха, Донецька область"Калинонька", Зміївський район“Палагеївська криниця”, Кегичівський район, село Лиман“Яри”, Краснокутськ


Ярмарок та фудкорт – Центральний міський парк

дизайнери та майстри з Харкова та області

Літературно-музична сцена, кінотеатр “Спартак”, пл. Центральна, 2

Початок о 12:00

Музичні гурти:

П@п@ Карло, ХарківБорис Севастьянов, Харків“Ізобарра Тор”, Сватове, Луганська область“Смолова галерея”, Слов´янськ, Донецька область

Поети:

Юрій Андрухович

Любов Якимчук

Дмитро Лазуткін

Олексій Чупа

Артем Полежака

Літературне угрупування NETWORчі

Головна сцена над річкою

(уздовж  вул. Закузнечної)

Початок о 19:00

Марина Богун

“Тартак”

“ШANA”

“The ВЙО”

“Жадан і собаки”

Доїхати до фестивалю можна приміськими потягами, регулярними автобусними рейсами або додатковими автобусами зі станції №6 "Заводська" (станція метро "Індустріальна").

Бронювання квитків: bus.kharkov.ua або +380 57 732 65 02

Попередній продаж: на автостанціях Харкова (№ 1, 2, 3, 4, 6) та області

Розклад за лінком.

Переночувати  можна в кемпінгах: на Фазенді «Виноград» з 18-го на 19-те серпня та в Ізюмі, неподалік від головної сцени, над річкою, з 19-го на 20-те.

Розміщення безкоштовне, але спальники та намети необхідно мати свої. Зареєструватися для отримання місця в кемпінгу необхідно за лінком. Організатори забезпечують інфраструктуру кемпінгу: воду, туалети, душі (в першому кемпінгу) та охорону.

Їжу можна як брати з собою, так і придбати в ресторані Фазенди «Виноград» (заплановані комплексні обіди). Готують у «Винограді» за концепцією так званої «локаворської кухні»: тобто виключно зі свіжих продуктів місцевого виробництва.

Збирати сміття на фестивалі будуть у мобільних пунктах «Прихисти пакет», який організовує кампанія за ресайклінг Kharkiv Zero Waste.

Під час фестивалю на площі Джона Леннона (колишня площа Леніна) відкриється мурал з портетом легендарного бітла. Настінний розпис робить група харківських художників на чолі з Андрієм Пальвалєм. Мурал — подарунок місту від головного спонсора фестивалю, Райффайзен Банку Аваль.

Упродовж всього дня в Центральному міському парку Ізюма працюватимуть фудкорт та ярмарок, на який приїдуть зі своїми виробами дизайнери та майстри з Харкова та області.

Подивится на зоряне небо Ізюмщини через професійний телескоп у таборі фестивалю можна буде завдяки науково-популярному клубу «Вільний університет Майдан Моніторинг».

«За останні два роки ми десятки разів з музикантами та поетами їздили з виступами в зону АТО через Ізюм, оскільки він лежить на шляху на Схід, на кордоні Слобожанщини й Донбасу. Але жодного разу в самому Ізюмі не виступали, — розповідає про зародження ідеї фестивалю його організатор, письменник Сергій Жадан. — І замислилися: чому? Соціально, культурно він дуже близький до міст Донбасу. До, скажімо, Краматорська, Слов´янська, Дружківки. Він так само потребує нашої співучасті, солідарності. Саме тому цього разу ми вирішили зупинитись в Ізюмі».

За словам Жадана, початково локальна подія приваблювала все більше людей та колективів і поступово перетворилася на масштабне фестивальне дійство. І навіть географічно розрослася, «захопивши» село Іванівку.

«Фестиваль має не просто пройти, але залишити згадку про себе, — каже співачка та представниця генерального партнера фестивалю Райффайзен Банку Аваль Марина Богун. — Саме тому ми й робимо в центрі міста мурал. Він буде заввишки 4 поверхи і його побачить кожен, хто їде Ізюмом дорогою на Схід».

«Дорога на Схід» — надихаючий проект, — говорить Тарас Джамалов, генеральний директор Lenovo Ukraine, ще одного партнера фестивалю. — Це правильно — поєднувати людей заради того, щоб вибудовувати невеликими кроками майбутнє — разом із кожним, хто може зробити щось творче. Ми в компанії Lenovo впевнені, що креативна економіка надихає, нехай вона надихне всіх, хто приєднається до фестивалю»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери