Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

17.03.2009|17:16|Буквоїд

Літературний фестиваль «Просто Так» розпочав прийом творів

Розпочато прийом творів для участі в Десятому щорічному всеукраїнському літературному фестивалі «Просто так». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив письменник, член жюрі фестивалю Валерій Нечипоренко.

За його словами, взяти участь у фестивалі може кожен охочий, оскільки склад претендентів не обмежується ні віком, ні рівнем освіти, ні мовою написання творів.

Літератори можуть посилати свої роботи за адресами lit09@ukr.net і Київ-1, а/с-337. В першу чергу розглядатимуться ті, що поступлять електронною поштою.

До творів пред’являється тільки дві вимоги: вживання літературної мови, без ненормативної лексики, і їх новизна - твір повинен бути написаний не раніше, ніж два роки тому.

Експерти і журі фестивалю прийматимуть і розглядатимуть роботи-претенденти з 16 березня по 6 травня, після чого буде визначено 10-20 творів, авторів яких запросять на фінальне дійство, яке відбудеться 16 травня в Коростені. При чому, автор твору, підкреслив Нечипоренко, повинен бути обов’язково присутнім і особисто прочитати свій твір перед іншими учасниками, журі і глядачами.

Переможці фестивалю визначатимуться в шести номінаціях - поезія, проза, літературна критика, гумор і сатира і твори для дітей. В окрему номінацію виділена творчість самих дітей (до 16 років). У кожній номінації, після виступів всіх учасників, журі визначить переможців, які одержать премії і цінні призи.

Всі номінанти, незалежно від жанру, зможуть поборотися за гран-прі, який цього року складається з 1 тисячі гривень і нет-буку фірми «Діавест». В той же час організатори відзначають, що грошова премія може збільшитися, оскільки пошуки спонсорів і переговори з ними тривають.

Також Нечипоренко повідомив, що цього року 15 травня, напередодні фінальної частини фестивалю, вдруге пройде художня акція «Література свіжого повітря». В живописному місці на околиці Коростеня, на березі ріки Уж, всі охочі можуть зібратися і продемонструвати свої творчі досягнення, а переможці, визначені самими ж учасниками, дістануть можливість вийти на «велику» фестивальну сцену і нарівні з іншими позмагатися за премії і призи.

Завершальне засідання журі відбуватиметься у присутності журналістів.

Твори переможців цього року організатори планують вперше опублікувати - спочатку на сайті фестивалю, litfest.org.ua, а пізніше, за підтримки спонсора, і окремим друкарським виданням.

Як підкреслив Нечипоренко, головною метою фестивалю є популяризація сучасної української літератури і створення умов для обміну думками і пошуку нових творчих ідей і художніх образів. І цю мету, на його думку, вдається реалізувати - кількість учасників щорічно росте, а підтримка спонсорів в цей важкий рік економічної кризи свідчить про громадську підтримку вітчизняної літератури.

Щорічний всеукраїнський літературний фестиваль «Просто Так» проходить за підтримки міської влади Коростеня, тижневика «Дзеркало тижня» і вітчизняного виробника комп’ютерів фірми «Діавест». Інформаційні спонсори фестивалю – «Дзеркало тижня», «Літературна Україна» і інформаційне агентство УНІАН .

Довідки і подробиці щодо участі у фестивалі можна одержати на його інтернет-сайті і за адресою lit09@ukr.net.

Інформація: proUA



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери