Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Технології

Події

07.06.2010|13:24|Буквоїд

Книга Ларссона в електронному форматі зробила прорив

Кількість проданих е-версій останньої книги Стіга Ларссона склала майже 30% від її загальних продажів в Америці на першому тижні після виходу.

На першому тижні після появи у продажу в США книги The Girl Who Kicked the Hornet´s Nest («Дівчина, яка розворушила осине гніздо») розійшлися 425 тисячами екземплярів, 125 тисяч з яких — книги в електронному вигляді. Таким чином, продажи е-версій книги склали близько 30% від загального продажу. Фахівці обережно відзначають, що ця цифра, очевидно, може бути визнана справжнім рекордом. До речі, у Британії остання книга трилогії вийшла у паперовому та в електронному форматах в жовтні 2009 року, а кількість проданих примірників першої недавно перевалила за мільйон.

Для порівняння наводиться бестселер Дена Брауна «Втрачений символ», що з´явився в продажу на англійською мовою минулої осені і на першому тижні розійшовся у США, Британії та Канаді в кількості 2 мільйонів примірників. З членами цього поважного цифри на частку електронних книг припали лише 100 тисяч — відповідно, 5%.

Цікаво, що при цьому протягом декількох тижнів на сайті Amazon.com продажи електронних версій для Kindle перевищували продажи видання у твердій обкладинці. До кінця року, відповідно до звітів видавництва, продаж «втраченого символу» в електронному варіанті становили менше 10% від загального продажу.

Видавничий гігант Random House, одним з підрозділів якого є Knopf Doubleday, між тим продовжує триматися в стороні від iBookStore з «агентської моделлю» ціноутворення. Користувачі iPad, однак, можуть отримати доступ до останнього роману Ларссона завдяки додаткам, розробленим для планшетника рітейлерами Amazon і Barnes & Noble.

Інформація: pro-books.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери