Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

19.09.2011|07:34|Буквоїд

Топ-10 книжок вересня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у вересні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.




Олександра Марініна. «Смерть
 як мистецтво. Книга 1. Маски»

«Життя — театр, а люди в ньому — актори». Відомий шекспірівський вислів якнайкраще підходить до нового роману королеви сучасного детективу Олександри Марініної. Адже Театр — не тільки високе мистецтво, він як живий організм, що не терпить брехні, зради і часом може помститися дуже жорстоко.
У театрі «Нова Москва» відбувається загадковий і незрозумілий для оточуючих злочин — замах на режисера та художнього керівника Л. А. Богомолова. Приватний детектив Анастасія Каменська та молодий оперативник з Петрівки Антон Сташис розпочинають розслідування, але підозрюваних дуже багато. Всі вони брешуть. І в кожного для цієї брехні є свої причини.

 

А. А. Гілл. «На всі чотири сторони»

Яскрава книга про подорожі для цікавого відпочинку.
Звичайні замітки очима незвичайної людини — ось що таке збірка оповідань А. А. Гілла — британського журналіста і критика. Його гострий розум і чіпкі очі примудряються помітити в будь-якій країні те, що давно випадало від уваги втомлених або надмірно захоплених мандрівників. Ви побачите абсолютно нову Японію і Африку, Америку і Кубу, Індію та Шотландію. І,можливо, захочете поїхати туди, щоб упевнитися особисто, що все саме так, як описує місцями саркастичний, а місцями дуже доброзичливий Гілл.

 

Грегорі Девід Робертс. «Шантарам»

Вперше російською — один з найбільш вражаючих романів початку XXI століття. Ця, оформлена в художню форму, сповідь людини, яка зуміла вибратися з безодні і вціліти, очолила всі списки бестселерів і завоювала прихильність читачів на рівні з творами найкращих письменників нового часу. Подібно автору, герой цього роману багато років переховувався від закону. Позбавлений після розлучення з дружиною батьківських прав, він звикнув до наркотиків, здійснив  кілька пограбувань та був засуджений австралійським судом до дев´ятнадцяти років ув´язнення. Втікши на другий рік з в´язниці суворого режиму, він дістався Бомбея, де був фальшивомонетником і контрабандистом, торгував зброєю і брав участь у розбірках індійської мафії, а також знайшов своє справжнє кохання, щоб знову втратити. І знову знайти.

 

Харукі Муракамі. «1Q84. Книга 1».  
Роман «1Q84» став сенсацією культурного життя Японії, і був визнаний «бестселером року». До кінця 2009 року двотомник вийшов на перше місце за кількістю надрукованих примірників — 3,23 мільйона!  
Книга, написана в кращих традиціях стилю Муракамі: реальність, ілюзія, наукова фантастика, філософія, пізнання людської душі, протест проти насильства і нехтування свободи волі.



Харукі Муракамі. «1Q84. Книга 2».

Найбільш очікувана новинка року, останній роман самого знаменитого автора сучасної японської прози, головна літературна сенсація нового століття.

 

Девід Ніколс. «Один день»

Емма і Декстер випадково познайомилися на випускному вечорі. Вони зустрілися зовсім не для того, щоб ніколи не розлучатися, — вже завтра вони розійдуться і почнуть нову, доросле життя. Кожен — своє.
Що станеться з ними через рік? А через два? Через три, сім ...двадцять?
Роман Девіда Ніколса — водночас сумна і смішна, зворушлива і світла історія кохання, в якій кожен знайде для себе щось дуже важливе.


 

Сергій Тармашев. «Давній. Вторгнення»

Дванадцять століть тому відгриміла Війна. За допомогою Центру Творців легендарний Давній Тринадцятий навічно припинив кровопролиття у всіх галактиках нашого сегмента Всесвіту. Нині Співдружність Людей не має збройних сил і насолоджується світом і процвітанням, вдосконалюючи науку, мистецтво та інтелект. Ніхто давно вже не вірить в те, що людство коли-небудь знову зіткнеться з зовнішньою загрозою. Але Священна Скрижаль раси Ріулів говорить: таємничі Вороги Творців не знищені. Вони як і раніше таяться в глибинах космосу, захоплені жадобою знищення будь-якої форми життя. 




Айн Ренд. «Атлант розправив плечі»

«Атлант розправив плечі» (комплект з 3 книг) — головний твір американської  письменниці російського походження Айн Ренд, перекладений багатьма мовами. Своєрідно поєднуючи фантастику і реалізм, утопію і антиутопію, романтичну героїку та спопеляючий гротеск, автор дуже по-новому ставить одвічні питання і пропонує свої варіанти відповідей — гострі, парадоксальні, неоднозначні.

 

Мюріель Барберрі. «Елегантність їжачихи»   
Дія роману відбувається в багатих кварталах сучасного Парижу.

У фешенебельному будинку під одним дахом проживають люди, яких розділяє інтелектуальна, ментальна і майнова прірва: самотня консьєржка, яка захоплюється романами Толстого; дівчинка-підліток, яка готова померти через байдужість близьких; багатий японець, який не знаходить однодумців серед аристократів.

Але іноді стаються дива: після довгих років ненависті до світу й мовчазних тріумфів самотнього духу може з´явитися той, хто розгледить елегантність колючої їжачихи, оцінить її неповторний стиль і ніжну іронічну душу. Та чи кожен готовий до неймовірної зустрічі, яка буває лише раз у житті? 

 

Ґабрієль Ґарсія Маркес. «Любов під час чуми»

Історія кохання, яка перемагає все — час  і простір, життєві негаразди і навіть недосконалість людської душі. 
Смуглява красуня Ферміна відкинула юнацьку любов друга дитинства Фьорентино Аріса і вважала за краще стати дружиною доктора Хувеналя Урбіно — вченого, що мріє позбавити іспанські колонії від їх смертоносного бича — чуми. Але Фьорентино не втрачає надії. Він чекає — чекає і кохає. Ішалена сила його любові лише міцніє з роками...

 



Додаткові матеріали

15.08.2011|07:24|Події
Топ-10 книжок серпня від Ozon.ru
22.07.2011|07:05|Події
Топ-10 книжок липня від Ozon.ru
07.07.2011|12:42|Події
Топ-10 книжок червня від Ozon.ru
24.05.2011|07:25|Події
Топ-10 книжок травня від Ozon.ru
15.04.2011|12:32|Події
Топ-10 книжок квітня від Ozon.ru
17.03.2011|07:37|Події
Топ-10 книжок березня від Ozon.ru
18.02.2011|18:55|Події
Топ-10 книжок лютого від Ozon.ru
27.01.2011|07:10|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери