Головна\Події\Рейтинг

Події

07.07.2011|12:42|Буквоїд

Топ-10 книжок червня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які в червні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.


Грег Мортенсон, Девід Олівер Релін. «Три чашки чаю»

Грег Мортенсон підробляв медбратом, ночував у машині, а своє нечисленне майно тримав у камері схову. На згадку про загиблу сестру він вирішив підкорити найскладнішу гору К2. Ця спроба мало не коштувала йому життя, якби не допомога місцевих жителів. Кілька днів, що він провів у відрізаному від цивілізації пакистанському селі, вразили Грега настільки, що він вирішив зібрати необхідну суму і повернутися до Пакистану, щоб побудувати школу для сільських дітей. 

Сьогодні Мортенсон керує однією з найуспішніших благодійних організацій в світі, він побудував 145 шкіл і кілька десятків жіночих і медичних центрів в найбідніших селах Пакистану та Афганістану. 

Книга була видана в 48 країнах і в кожній з них стала бестселером, а Грега Мортенсона двічі номінували на Нобелівську премію миру в 2009 і 2010 роках.

 

Грегорі Девід Робертс. «Шантарам»

Вперше російською — один з найбільш вражаючих романів початку XXI століття. Ця, оформлена в художню форму, сповідь людини, яка зуміла вибратися з безодні і вціліти, очолила всі списки бестселерів і завоювала прихильність читачів на рівні з творами найкращих письменників нового часу. Подібно автору, герой цього роману багато років переховувався від закону. Позбавлений після розлучення з дружиною батьківських прав, він звикнув до наркотиків, здійснив ряд пограбувань та був засуджений австралійським судом до дев´ятнадцяти років ув´язнення. Втікши на другий рік з в´язниці суворого режиму, він дістався Бомбея, де був фальшивомонетником і контрабандистом, торгував зброєю і брав участь у розбірках індійської мафії, а також знайшов своє справжнє кохання, щоб знову втратити. І знову знайти.

 

Айн Ренд. «Атлант розправив плечі»

«Атлант розправив плечі» (комплект з 3 книг) — головний твір американської  письменниці російського походження Айн Ренд, перекладений багатьма мовами. Своєрідно поєднуючи фантастику і реалізм, утопію і антиутопію, романтичну героїку та спопеляючий гротеск, автор дуже по-новому ставить одвічні питання і пропонує свої варіанти відповідей — гострі, парадоксальні, неоднозначні.

 

Мюріель Барберрі. «Елегантність їжачихи» 
Дія роману відбувається в багатих кварталах сучасного Парижу.

У фешенебельному будинку під одним дахом проживають люди, яких розділяє інтелектуальна, ментальна і майнова прірва: самотня консьєржка, яка захоплюється романами Толстого; дівчинка-підліток, яка готова померти через байдужість близьких; багатий японець, який не знаходить однодумців серед аристократів.

Але іноді стаються дива: після довгих років ненависті до світу й мовчазних тріумфів самотнього духу може з´явитися той, хто розгледить елегантність колючої їжачихи, оцінить її неповторний стиль і ніжну іронічну душу. Та чи кожен готовий до неймовірної зустрічі, яка буває лише раз у житті? 

 

Деніел Кіз. «Квіти для Елджернона» 

Сорок років тому це вважалось фантастикою. 

Сорок років тому це читалося як фантастика. Зараз це сприймається як один з найбільш людяних творів нового часу, як роман пронизливої психологічної сили, як філігранний розвиток теми любові й відповідальності. 

Недарма книжку спогадів, що вийшла вже в 1990-і, Кіз назвав «Елджернон, Чарлі і я». 

 

Белль де Жур. «Таємний щоденник дівчини за викликом»

В основі книги — відомий у Європі секс-блог Belle de Jour. Його авторка — справжня дівчина за викликом, одна з найдорожчих і найбільш затребуваних в Лондоні. У своєму інтимному щоденнику вона з неповторним гумором і відвертістю пише про те, як потрапила в цей бізнес, за що чоловіки готові платити великі гроші і як їй вдається поєднувати таку роботу з особистим життям. Щоденник миттєво знайшов багатомільйонну аудиторію, був названий «Блогом року» за версією The Guardian і став основою для однойменного серіалу з відомою співачкою і актрисою Біллі Пайпер в ролі Белль.
Незважаючи на колосальний успіх щоденника, Belle de Jour приховувала свою особу і лише недавно вийшла з тіні. Елітною лондонською повією виявилася співробітниця престижного університету Брістоля, відома в наукових колах доктор медицини Брук Магнанті, яка працювала дівчиною за викликом, поки писала докторську дисертацію...

 

Стіг Ларссон. «Дівчина з татуюванням дракона»

Стіг Ларссон – сенсація світового книжкового ринку, талановитий шведський письменник і журналіст, який став феноменально популярним завдяки своїй трилогії «MILLENUIM», що відкрив для читачів всього світу новий формат сучасної якісної прози.

Стіг Ларссон посів 1-е місце в рейтингу найпопулярніших авторів за опитуваннями європейських читачів у 2009 році, розділивши його зі Стефані Майер.

Загадка юної родички, яка зникла сорок років тому, не дає спокою вже немолодому промисловому магнатові, і ось він робить останню в своєму житті спробу — доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу радше для того, аби відвернутися від власних неприємностей але незабаром розуміє: проблема - складніша, аніж видається на перший погляд.

Як пов´язана давня подія на острові з декількома вбивствами жінок, що трапилися в різні роки в різних куточках Швеції? При чому тут цитати з Третьої Книги Мойсея? І хто, врешті-решт, здійснив замах на життя самого Мікаеля, коли він підійшов до розгадки дуже близько? І вже тим більш він не міг передбачити, що розслідування приведе його до справжнього пекла серед ідилічно мирного містечка. 




Захар Прілєпін. «Гріх та інші оповідання»
У книгу Захара Прілєпіна увійшли нові й старі оповідання, в тому числі цикл «Гріх» та пацанські оповідання «Черевики, повні гарячої горілки». Герой Прілепіна молодий і грішний, він не гребує найважчою роботою, може напитися або дати по морді, але завжди любить і ненавидить до самого кінця.



Дмитро Ліпскеров. «Будь-який капітан – примадонна»
Роман Дмитра Ліпскерова з нетерпінням чекали майже три роки. Кожен новий твір у яскравій бібліографії цього письменника приречений стати бестселером, і тому читачів непокоїло закономірне питання, чим «затягне» їх Ліпскеров цього разу.
«Будь-який капітан – примадонна» – мудра і незвичайна книга, неповторний авторський стиль якої перетворює читання в по-справжньому незабутнє заняття. Мікс літературних жанрів, реальних подій і фантасмагорії, хитка умовність межі між описом реальності та фантазії, глибокі внутрішні монологи, гротеск...



Олександр Чубар´ян. «Хакери. Книга 1. Basic»

Дія книги починається у 1998 році в Пітері. Лекс і Нік, два хлопці-обратими із зразково-показового дитбудинку, не на жарт захоплюються інформатикою та програмуванням. Одного разу вони зламують локальну мережу в комп´ютерному клубі, що належить відставному ФСБ-шнику. Низка подій, викликаних цією витівкою, змусить друзів кочувати по всіх куточках нашої країни – та й не тільки нашої. Таємні організації, промислове шпигунство, швидкі гроші, кібер-війни, успішні мережеві проекти, замовні вбивства, воля сильних світу цього – все це та багато іншого зробить зрештою колишніх побратимів смертельними ворогами. І не останню роль в цьому відіграє таємнича дівчина з брелоком у вигляді павука з сріблястого металу ... Книга містить секретну інформацію про деякі події, які відбувалися в сфері IT (і не тільки) за період з 1998 по 2006 рік. Багато імен та назви змінені в цілях безпеки проекту «Етногенез».

 



Додаткові матеріали

24.05.2011|07:25|Події
Топ-10 книжок травня від Ozon.ru
15.04.2011|12:32|Події
Топ-10 книжок квітня від Ozon.ru
17.03.2011|07:37|Події
Топ-10 книжок березня від Ozon.ru
18.02.2011|18:55|Події
Топ-10 книжок лютого від Ozon.ru
27.01.2011|07:10|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери