Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

15.04.2011|12:32|Буквоїд

Топ-10 книжок квітня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які в квітні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.




Грег
Мортенсон, Девід Олівер Релін. «Три чашки чаю»

Грег Мортенсон підробляв медбратом, ночував у машині, а своє нечисленне майно тримав у камері схову. На згадку про загиблу сестру він вирішив підкорити найскладнішу гору К2. Ця спроба мало не коштувала йому життя, якби не допомога місцевих жителів. Кілька днів, що він провів у відрізаному від цивілізації пакистанському селі, вразили Грега настільки, що він вирішив зібрати необхідну суму і повернутися до Пакистану, щоб побудувати школу для сільських дітей. 


Сьогодні Мортенсон керує однією з найуспішніших благодійних організацій в світі, він побудував 145 шкіл і кілька десятків жіночих і медичних центрів в найбідніших селах Пакистану та Афганістану.

Книга була видана в 48 країнах і в кожній з них стала бестселером, а Грега Мортенсона двічі номінували на Нобелівську премію миру в 2009 і 2010 роках.



Саймон Тофілд. «Кіт Саймона»

 

З таким котом знайомий кожен. У будь-яку секунду якийсь кіт напевно: просить їсти, відмовляється їсти, спить, нявкає, спить, нявкає, спить, залазить до смітника, ділиться мишею з господарем, демонструє здоровий егоїзм і / або небезпечну для життя ніжність, зчиняє максимум руйнувань при мінімумі зусиль і так далі до нескінченності.
Дивіться продовження знаменитого мультфільму про кота Саймона на папері!

 



Людмила Уліцька. «Зелений намет»


«Зелений намет» — це роман про любов, про долі, про характери. Це справжня психологічна проза. Але водночас, новий твір Уліцької ширше цих визначень.

І, як завжди в Уліцької, крім ідейного та морального посилання, є ще емоційний живопис, той унікальний дар, завдяки якому книги письменниці перекладено десятками мов та прочитано мільйонами читачів. Тільки їй властива бронебійна іронічність, завдяки якій багато епізодів на рівні одного абзацу перетікають з високої трагедії в майже швейківський комізм.

«Зелений намет» — дуже серйозна і дуже смішна книжка.

 

 

Хенк Муді. «Бог ненавидить нас усіх»

Хенк Муді — головний герой культового серіалу «Californication» у виконанні Девіда Духовни — знаменитий письменник, який не виходить з творчої кризи відтоді, як його роман «Бог ненавидить нас усіх» став бестселером і був екранізований під назвою «Ця божевільна штучка на ім´я кохання». Він п´є все, що горить, і любить все, що ворушиться.

Роман «Бог ненавидить нас усіх» начебто вийшов з-під пера Брета Істона Елліса або молодого Чарльза Буковські, і оповідає про пригоди і поневіряння студента-недоучки, який випадково стає успішним драг-дилером, починає обертатися в богемних колах, і навіть поселяється в нью-йоркському готелі «Челсі» — легендарному притулку Леонарда Коена і Дженіс Джоплін, Аллена Гінзберга і Чарльза Буковські.

 

 

Денис Цепов. «Тримайте ніжки хрестиком, або Російські байки англійського акушера»

Він з дитинства хотів бути лікарем — тобто спочатку, як усі — космонавтом, а потім одразу — гінекологом. Цінувати і поважати жінок навчився років приблизно з чотирьох, тому вищим проявом любові до жінки стало його бажання допомагати їм у хвилини, коли вони найбільше цього потребують. 

Він працює в Лондоні гінекологом-онкологом і спеціалізується на патологічних вагітностях і ускладнених пологах. У блогосфері його більше знають як «Матроса Кошку». Щоденник, в якому він описував будні своєї професії, читали тисячі — вони сміялися, плакали, співпереживали. «Ця книга — свого роду бортовий журнал, в який записані події, що трапилися за двадцять років моєї подорожі життям. Подорожі, яка привела мене з маленького грузинського провінційного містечка Поті в серце Лондона. Подорожі, яка навчила мене любити життя і ненавидіти смерть у всіх її проявах. Подорожі, яка навчила мої очі — боятися, а руки — робити. Подорожі, яка навчила мене сміятися, навіть коли всім не до сміху, і плакати, коли ніхто не бачить».



Тетяна Устінова. «З небес на землю»


В нього дивне життя і, здається, він не дуже ним задоволений. У нього дивна професія, дивні звички, навіть ім´я дивне — Алекс Шан-Гірей!   


Видавництво, в яке Алекса запросили на роботу, на перший погляд здається цілком мирним, затишним і процвітаючим. Всі переймаються благородною справою —  виданням книг.
Але одного дня в коридорі видавництва знайдуть труп. Хто ця людина? Як він туди потрапив? Виходить, вбив його хтось з тих самих милих і інтелігентних людей, зайнятих благородною справою?! І як дізнатися  істину?! 


А дізнаватися доведеться, тому що Алексу теж загрожує смертельна небезпека — він зав’яз  у давній важкій ненависті, зовсім забув про кохання, загубився по дорозі. Та й ворог, справжній, реальний, хитрий і сильний, не дрімає! .. 


Йому в усьому доведеться розбиратися — в ненависті, в коханні, у ворогах і друзях, бо він не знає, хто друг, а хто ворог! Йому доведеться повернутися з небес на землю, оглянутися навколо, перевести подих і зрозуміти, що тут, на землі, все не так вже й погано! ..

 



Марк
Леві. «Перша ніч»

«Перша ніч» — продовження роману «Перший день». 


Едріен летить до Китаю і знаходить там Кейру. Незважаючи на небезпеку, вони знову вирушають у дорогу. Розгадка таємниці все ближче, але кожен крок зробити все важче. Герої розуміють, що шансів уціліти у них майже не залишилося...

 




Нік Перумов. «Сім Звірів Райлега. Ім´я Звіра. Том 1. Поглянути в безодню»

Шлях битв, магічних відкриттів і пізнання себе для Аліедори і Терна триває. Світ Семи Звірів на порозі загибелі. Все менше часу і шансів залишається у його мешканців, щоб дати відсіч силам зла. Однак замість того, щоб об´єднатися проти спільного ворога Держава Навсінай продовжує безглузду війну з Некрополісом. Серед цього хаосу Терн і Аліедора йдуть своєю дорогою...

Марк Леві. «Перший день»

Едріен — астрофізик , Кейра — археолог. Він спостерігає за зірками, вона копається у землі, але мета у них одна: вони мріють дізнатися про витоки життя на Землі й у Всесвіті. Таємничий амулет, знайдений у кратері згаслого вулкана, стане для них початком довгої подорожі і дивовижних пригод...

 

 

Мерилін Монро. «Життя, розказане нею самою»

Ця книга вперше дає можливість побачити справжню Монро, розгледіти її особистість за атрибутами голлівудської зірки, що завжди супроводжували її. З цієї книги ми, нарешті, дізнаємося про те, що відбувалося в житті уродженої Норми Джин Мортенсен (згодом хрещеної Норми Джин Бейкер) з її власних слів, написаних нею перш за все для себе, а, отже,
справжніх. 


Чудові ілюстрації та рідкісні фотографії занурюють читача в особливу атмосферу епохи Мерилін, а розшифровки архівів Монро читаються як захоплюючий роман, написаний про одну з найвідоміших жінок ХХ століття.

Передмова Антоніо Табуччі.



Додаткові матеріали

28.03.2011|11:54|Події
ТОП-10 книжок березня від BookLand
20.03.2011|16:30|Події
ТОП-10 найпопулярніших книжок тижня (13-20 березня)
17.03.2011|07:37|Події
Топ-10 книжок березня від Ozon.ru
06.03.2011|19:25|Події
ТОП-10 найпопулярніших книжок тижня
27.02.2011|20:32|Події
ТОП-10 найпопулярніших книжок тижня
22.02.2011|14:45|Події
ТОП-10 книжок лютого від BookLand
18.02.2011|18:55|Події
Топ-10 книжок лютого від Ozon.ru
27.01.2011|07:10|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери