Головна\Події\Рейтинг

Події

24.05.2011|07:25|Буквоїд

Топ-10 книжок травня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які в травні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.

 

 

Максим Котін. «І ботаніки роблять бізнес»

Це книга про те, як у середині нульових одна звичайнісенька людина Федір Овчинников в одному звичайнісенькому місті вирішив круто змінити своє життя і почати власну справу і що з цього вийшло.

Можна сказати, що це книга про нове покоління російських комерсантів - підприємців-інтелігентів, які сьогодні прийшли на зміну бандитам і авантюристам нашого недавнього  минулого.

Але насамперед це книга про успіхи і розчарування одного ідеаліста, який вірив, що навіть у сьогоднішній Росії, коли все начебто поділено, немає колишніх фантастичних можливостей, а країною правлять чиновники, силовики і корпорації, можна домогтися успіху і побудувати бізнес без зв´язків , хабарів і капіталу.

Грег Мортенсон, Девід Олівер Релін. «Три чашки чаю»

Грег Мортенсон підробляв медбратом, ночував у машині, а своє нечисленне майно тримав у камері схову. На згадку про загиблу сестру він вирішив підкорити найскладнішу гору К2. Ця спроба мало не коштувала йому життя, якби не допомога місцевих жителів. Кілька днів, що він провів у відрізаному від цивілізації пакистанському селі, вразили Грега настільки, що він вирішив зібрати необхідну суму і повернутися до Пакистану, щоб побудувати школу для сільських дітей. 

Сьогодні Мортенсон керує однією з найуспішніших благодійних організацій в світі, він побудував 145 шкіл і кілька десятків жіночих і медичних центрів в найбідніших селах Пакистану та Афганістану. 

Книга була видана в 48 країнах і в кожній з них стала бестселером, а Грега Мортенсона двічі номінували на Нобелівську премію миру в 2009 і 2010 роках.

Райчел Мід. «Академія вампірів. Книга 6. Остання жертва»

У спільноті вампірів відбулася  небувала подія - вбита правителька королева Тетяна. І так склалося, що всі докази вказують на те, що злочинниця - Роза Хезевей, випускниця Академії вампірів, що недавно отримала звання вартового. Вирок страшний - Роза повинна бути страчена. У дівчини є всього два тижні, за які їй необхідно зыбрати докази своєї невинності та пред´явити їх королівського двору.

Нік Перумов. «Сім Звірів Райлега. Ім´я Звіра. Том 2. Вихід Дракона»

Загибель Райлега все ближче. Помиляються Мудрі, руйнуються підвалини, магічні формули не працюють, а Світ Семи Звірів заливають хвилі Гниття. Незмінними і непохитними залишаються лише любов, відданість і вірність обов´язку. Заради того щоб врятувати живих Терн і Аліедора готові пожертвувати собою. Але це найменше, що вони можуть зробити. Проте чи вистачить цієї плати, щоб закликати Сімох Зберігачів, розбудити Білого Дракона і відкрити ворота у новий світ? Чи вистачить їх сил, щоб вибудувати міст над Безоднею?

Габріель Гарсіа Маркес. «Сто років самотності»

Дивна, поетична, химерна історія міста Макондо, загубленого десь у джунглях, - від створення до занепаду.

Історія роду Буендіа - сім´ї, в якій дива  це повсякденність, на яку навіть не звертають уваги.

Клан Буендіа породжує святих і грішників, революціонерів, героїв і зрадників, хвацьких авантюристів - і жінок, занадто прекрасних для звичайного життя.

У ньому киплять надзвичайні пристрасті - і відбуваються неймовірні події.

Айн Ренд. «Атлант розправив плечі»

«Атлант розправив плечі» (комплект з 3 книг) — головний твір американської  письменниці російського походження, що живе Айн Ренд, перекладений багатьма мовами. Своєрідно поєднуючи фантастику і реалізм, утопію і антиутопію, романтичну героїку та спопеляючий гротеск, автор дуже по-новому ставить одвічні питання і пропонує свої варіанти відповідей — гострі, парадоксальні, неоднозначні.

 

Ф. К. Каст, Крістін Каст. «Пробуджений»

Домігшись від Верховного вампірського Ради виправдання своїх непорядних вчинків, колишня Верховна жриця Неферет повертається до Будинку Ночі, мріючи про помсту. Зої Редберд, що знайшла спокій на острові Скай, в Шотландії хоче залишитися там зі своїм коханим Старком назавжди. Син Безсмертного Калони, людина-птах Рефаїм, не хоче брати участь в підступній змові Неферет і виступати проти Зої Редберд і Стіві Рей. Але й від свого батька, Калона, він теж не иоже відмовитися. Кого вибере пересмішник?

 

Деніел Кіз. «Квіти для Елджернона» 

Сорок років тому це вважалось фантастикою. 

Сорок років тому це читалося як фантастика. Зараз це сприймається як один з найбільш людяних творів нового часу, як роман пронизливої психологічної сили, як філігранний розвиток теми любові й відповідальності. 

Недарма книжку спогадів, що вийшла вже в 1990-і, Кіз назвав «Елджернон, Чарлі і я». 

 

Людмила Уліцька. «Зелений намет» 

«Зелений намет» — це роман про любов, про долі, про характери. Це справжня психологічна проза. Але водночас, новий твір Уліцької ширше цих визначень. 

І, як завжди в Уліцької, крім ідейного та морального посилання, є ще емоційний живопис, той унікальний дар, завдяки якому книги письменниці перекладено десятками мов та прочитано мільйонами читачів. Тільки їй властива бронебійна іронічність, завдяки якій багато епізодів на рівні одного абзацу перетікають з високої трагедії в майже швейківський комізм. 

«Зелений намет» — дуже серйозна і дуже смішна книжка.

 

Верн Харніш. «Правила прибуткових стартапів»

Верн Харніш - всесвітньовизнаний експерт у сфері підприємництва та створення успішних стартапів - вважає, що найкращим прикладом успіху є Джон Рокфеллер, родоначальник великої династії мільярдерів. Компанія, яка побудована у відповідності з принципами Рокфеллера, буде стабільно приносити високий доход і постійно розвиватися. Головне - чітка стратегія, актуальні дані і дисципліна.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери