Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

15.08.2011|07:24|Буквоїд

Топ-10 книжок серпня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які в серпні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.


Харукі Муракамі. «1Q84. Книга 1».
 
Роман «1Q84» став сенсацією культурного життя Японії, і був визнаний «бестселером року». До кінця 2009 року двотомник вийшов на перше місце за кількістю надрукованих примірників — 3,23 мільйона! 
Книга, написана в кращих традиціях стилю Муракамі: реальність, ілюзія, наукова фантастика, філософія, пізнання людської душі, протест проти насильства і нехтування свободи волі.

 

Харукі Муракамі. «1Q84. Книга 2».

Найбільш очікувана новинка року, останній роман самого знаменитого автора сучасної японської прози, головна літературна сенсація нового століття.

 

Айн Ренд. «Атлант розправив плечі»

«Атлант розправив плечі» (комплект з 3 книг) — головний твір американської  письменниці російського походження Айн Ренд, перекладений багатьма мовами. Своєрідно поєднуючи фантастику і реалізм, утопію і антиутопію, романтичну героїку та спопеляючий гротеск, автор дуже по-новому ставить одвічні питання і пропонує свої варіанти відповідей — гострі, парадоксальні, неоднозначні.


 

Грегорі Девід Робертс. «Шантарам»

Вперше російською — один з найбільш вражаючих романів початку XXI століття. Ця, оформлена в художню форму, сповідь людини, яка зуміла вибратися з безодні і вціліти, очолила всі списки бестселерів і завоювала прихильність читачів на рівні з творами найкращих письменників нового часу. Подібно автору, герой цього роману багато років переховувався від закону. Позбавлений після розлучення з дружиною батьківських прав, він звикнув до наркотиків, здійснив  кілька пограбувань та був засуджений австралійським судом до дев´ятнадцяти років ув´язнення. Втікши на другий рік з в´язниці суворого режиму, він дістався Бомбея, де був фальшивомонетником і контрабандистом, торгував зброєю і брав участь у розбірках індійської мафії, а також знайшов своє справжнє кохання, щоб знову втратити. І знову знайти.


 


Ґабрієль Ґарсія Маркес. «Любов під час чуми»

Історія кохання, яка перемагає все — час  і простір, життєві негаразди і навіть недосконалість людської душі.
Смуглява красуня Ферміна відкинула юнацьку любов друга дитинства Фьорентино Аріса і вважала за краще стати дружиною доктора Хувеналя Урбіно — вченого, що мріє позбавити іспанські колонії від їх смертоносного бича — чуми. Але Фьорентино не втрачає надії. Він чекає — чекає і кохає. Ішалена сила його любові лише міцніє з роками...




 Деніел Кіз. «Квіти для Елджернона» 

Сорок років тому це вважалось фантастикою. Сорок років тому це читалося як фантастика. Зараз це сприймається як один з найбільш людяних творів нового часу, як роман пронизливої психологічної сили, як філігранний розвиток теми любові й відповідальності. 

Недарма книжку спогадів, що вийшла вже в 1990-і, Кіз назвав «Елджернон, Чарлі і я». 


 

Джедедайя Беррі. «Підручник для детектива»

Книга, яка зібрала врожай нагород і номінацій одночасно в жанрах детективу, фантастики, фентезі та сучасної прози. Книга, жанр якої важко, майже неможливо визначити. 
Перед вами — історія Чарльза, звичайного клерка в детективному агентстві, що розслідує дуже незвичайні злочини в місті, де завжди йде дощ. 
Коли при таємничих обставинах зникає найзнаменитіший детектив агентства  —  Чарльзу мимоволі доводиться зайняти його місце. Йому дають дивний «Підручник для детектива» —  далі новачку доводиться діяти самостійно...




Джоан Роулінг. «Гаррі Поттер. Повна колекція (комплект з 7 книг) + «Квідич з давнини до наших днів» + «Фантастичні звірі і місця їхнього проживання»

До прем´єри другої частини заключного фільму «Гаррі Поттер. Дари смерті», яка відбудеться 14 липня, видавництво підготувало оновлену повну колекцію книг про Гаррі Поттера! 
Барвисте оформлення комплекту виконано в стилі магічного світу Гаррі Поттера. Чарівні пейзажі з видами школи Хогвартс і поштова сова будуть і після фільму нагадувати шанувальникам Поттеріани про цю фантастичну історію. 
У комплект входять всі 7 книг про Гаррі Поттера.

 

Грег Мортенсон, Девід Олівер Релін. «Три чашки чаю»

Грег Мортенсон підробляв медбратом, ночував у машині, а своє нечисленне майно тримав у камері схову. На згадку про загиблу сестру він вирішив підкорити найскладнішу гору К2. Ця спроба мало не вкоротила його життя, якби не допомога місцевих мешканців. Кілька днів, що він провів у відрізаному від цивілізації пакистанському селі, вразили Грега настільки, що він вирішив зібрати необхідну суму і повернутися до Пакистану, щоб побудувати школу для сільських дітей. 

Сьогодні Мортенсон керує однією з найуспішніших благодійних організацій в світі, він побудував 145 шкіл і кілька десятків жіночих і медичних центрів в найбідніших селах Пакистану та Афганістану. 

Книга була видана в 48 країнах і в кожній з них стала бестселером, а Грега Мортенсона двічі номінували на Нобелівську премію миру в 2009 і 2010 роках.

 

Каріна Шаінян. «Че Гевара. Книга 1. Болівійський дідусь»

 1967 рік. Південна Америка. Ернесто Че Гевара, легендарний Команданте, з крихітним загоном йде від переслідування вглиб боліт. За ним по п´ятах йдуть кращі фахівці ЦРУ по контр партизанським діям, «зелені берети» і болівійська армія. Фінал близький. Але, перш ніж померти, Че обов´язково повинен зустріти людину, в якої знаходиться фігурка Броненосця ...
Наш час. Москва. Юлька, володарка дивною прізвища Гумільова-Морено, отримує посилку від…болівійського дідуся.  Фігурка Броненосця допоможе їй впоратися з депресією і навіть помститися колишньому коханому — художникові Сергію... Ось тільки куди заведе її безневинний начебто жарт?
Можливо, в саме серце Болівії…



Додаткові матеріали

22.07.2011|07:05|Події
Топ-10 книжок липня від Ozon.ru
07.07.2011|12:42|Події
Топ-10 книжок червня від Ozon.ru
24.05.2011|07:25|Події
Топ-10 книжок травня від Ozon.ru
15.04.2011|12:32|Події
Топ-10 книжок квітня від Ozon.ru
17.03.2011|07:37|Події
Топ-10 книжок березня від Ozon.ru
18.02.2011|18:55|Події
Топ-10 книжок лютого від Ozon.ru
27.01.2011|07:10|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери