Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

26.11.2010|07:32|Буквоїд

Топ-10 листопада від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у листопаді користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.



Діна Рубіна. «Синдром Петрушки»

Діна Рубіна зробила неможливе — з´єднала три різні жанри: захопливий і водночас майже готичний роман про ляльок і лялькарів, який поєднує в собі полюса історії та мистецтва; сімейний детектив і психологічну драму.
Людина і лялька, лялькар та лялька, що збунтувалася, людина як лялька — в руках долі, в руках Творця — ця глибока і багатовимірна метафора представлена автором різними гранями, без зайвих прямолінійних аналогій.
Майстерність літературного «живопису» Рубіної, пейзажного і портретного, як завжди — на висоті: ти немов їси скибками запашне смачне повітря і задихаєшся від насолоди.



Елізабет Гілберт. «Їсти, молитися, любити»

... «Їсти, молитися, любити» — книга про те, як можна знайти радість там, де не чекаєш, і як не потрібно шукати щастя там, де його не буде. За визначенням.
... Сучасна книга про сучасну жінку для якої їсти, молитися, любити — означає отримувати задоволення від життя...



Стіг Ларссон. «Дівчина з татуюванням дракона»

Стіг Ларссон – сенсація світового книжкового ринку, нова зірка на небосхилі європейської літератури, талановитий шведський письменник і журналіст, який став феноменально популярним завдяки своїй трилогії «MILLENUIM», що відкрив для читачів всього світу новий формат сучасної якісної прози.

Стіг Ларссон посів 1-е місце в рейтингу найпопулярніших авторів за опитуваннями європейських читачів у 2009 році, розділивши його зі Стефані Майер.

Загадка юної родички, яка зникла сорок років тому, не дає спокою вже немолодому промисловому магнатові, і ось він робить останню в своєму житті спробу — доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу радше для того, аби відвернутися від власних неприємностей але незабаром розуміє: проблема - складніша, аніж видається на перший погляд.

Як пов´язана давня подія на острові з декількома вбивствами жінок, що трапилися в різні роки в різних куточках Швеції? При чому тут цитати з Третьої Книги Мойсея? І хто, врешті-решт, здійснив замах на життя самого Мікаеля, коли він підійшов до розгадки дуже близько? І вже тим більш він не міг передбачити, що розслідування приведе його до справжнього пекла серед ідилічно мирного містечка. 


Елізабет Гілберт. «Законний шлюб»

«Їсти, молитися, любити» закінчується історією про те, як під час своєї подорожі на Балі Елізабет Гілберт зустріла розлученого бразильця Феліпе (Жозе Нуньєса). Цілий рік Феліпе і Гілберт підтримували «міжміський зв´язок». Дев´яносто днів бой-френд Гілберт провів поряд з нею в Америці, а решту всього часу вони жили окремо або подорожували разом по світу.

Навесні 2006 року пара повернулася до США. Прямо в аеропорту Далласа супутник Елізабет був затриманий. Представник митниці роз´яснив Феліпе, що він може знову в´їхати в країну тільки у разі, якщо одружиться на своїй американській подрузі.

Весь наступний рік Елізабет Гілберт провела у вигнанні разом з Феліпе, вона багато читала про шлюб. З роздумів Гілберт на цю тему і народилася книга.

Барні Стінсон, Метт Кун. «Кодекс Братана»

«Кодекс Братана» — це настільна книга кожного чоловіка, який поважає себе. Споконвіку заповіді цієї священної книги передавалися із покоління в покоління, із вуст у вуста. В них викладено не просто секрети справжніх чоловіків і міцної чоловічої дружби, а представлені правила поведінки, які повинен, ні — просто зобов´язаний дотримуватися кожен Братан. Користуючись правилами цього великого кодексу, будь-який хлопець може стати частиною великого Братства.



Стіг Ларссон. «Дівчина, яка підривала повітряні замки»


Лісбет Саландер вирішує помститися своїм ворогам. Не лише кримінальним елементам, які бажають їй смерті, але й уряду, який кілька років тому майже зруйнував її життя.А ще треба вирватися з лікарні, де її тримають під охороною, вважаючи небезпечною психопаткою, і домогтися, щоб її ім’я зникло зі списку підозрюваних у вбивстві.
Тому їй не обійтися без допомоги журналіста Мікаеля Блумквіста. Тільки його викривальна стаття може струсити шведське суспільство, сполошити уряд і спецслужби. Тоді у Лісбет буде шанс розпрощатися з минулим і домогтися справедливості.



Стіг Ларссон. «Дівчина, яка грала з вогнем»


Друга книга з циклу MILLENNIUM — суперпопулярної в усьому світі трилогії шведського письменника Стіга Ларссона.
Пізно ввечері у своїй квартирі застрелено журналіста та його подругу —  людей, які вивчали канали постачання до Швеції секс-рабинь зі Східної Європи. Серед клієнтів цього бізнесу помічені представники владних структур. Отже, цілком зрозуміло, яким колам була вигідна смерть цих двох.
Мікаель Блумквіст починає власне розслідування загибелі своїх колег та друзів і раптом дізнається, що у вбивстві підозрюють його давню знайому Лісбет Саландер, найдивнішу дівчину у світі, схильну грати з вогнем — наприклад, заливати його бензином. У Швеції триває полювання на «вбивцю-Психопатку», але Лісбет не боїться кинути виклик будь-кому —  і мафії, і громадськими структурам, і самій смерті.



Мюріель Барберрі. «Елегантність їжачихи»

Дія роману відбувається в багатих кварталах сучасного Парижу.

У фешенебельному будинку під одним дахом проживають люди, яких розділяє інтелектуальна, ментальна і майнова прірва: самотня консьєржка, яка захоплюється романами Толстого; дівчинка-підліток, яка готова померти через байдужість близьких; багатий японець, який не знаходить однодумців серед аристократів.

Але іноді стаються дива: після довгих років ненависті до світу й мовчазних тріумфів самотнього духу може з´явитися той, хто розгледить елегантність колючої їжачихи, оцінить її неповторний стиль і ніжну іронічну душу. Та чи кожен готовий до неймовірної зустрічі, яка буває лише раз у житті? 




Стефані Майєр. «До світанку. Недовге друге життя Брі Таннер»


Брі Таннер, одна з новонароджених вампірів бунтівниці Вікторії, яка мріє знищити клан Калленів. Що привело її у криваве безсмертя — ненависть чи кохання? Що змусило долучитися до Вікторії та її прибічників — жага крові чи бажання вижити? Мільйони фанатів саги «Сутінки» задавали ці питання Стефані Майєр — і вона вирішила на них відповісти ...
Перед вами приголомшлива історія, фінал якої — лише епізод із саги «Сутінки». І ця історія змушує по-новому побачити багатьох її героїв і багато її події...



Елізабет Гілберт. «Їсти, молитися, любити». Перевидання

... «Їсти, молитися, любити» — книга про те, як можна знайти радість там, де не чекаєш, і як не потрібно шукати щастя там, де його не буде. За визначенням.
... Сучасна книга про сучасну жінку для якої їсти, молитися, любити — означає отримувати задоволення від життя...

 



Додаткові матеріали

27.10.2010|07:38|Події
Топ-10 жовтня від Ozon.ru
21.09.2010|07:41|Події
Топ-10 вересня від Ozon.ru
11.08.2010|07:28|Події
Топ-10 серпня від Ozon.ru
20.07.2010|07:39|Події
Топ-10 липня від Ozon.ru
15.06.2010|07:53|Події
Топ-10 червня від Ozon.ru
17.05.2010|13:09|Події
Топ-10 травня від Ozon.ru
26.04.2010|07:19|Події
Топ-10 квітня від Ozon.ru
12.03.2010|07:53|Події
Топ-10 березня від Ozon.ru
18.02.2010|07:37|Події
Топ-10 лютого від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери