Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Рейтинг

Події

20.07.2010|07:39|Буквоїд

Топ-10 липня від Ozon.ru

«Буквоїд» пропонує огляд десяти художніх книжок, які у липні користуються найбільшою популярністю у відвідувачів інтернет-крамниці Ozon.ru.



Стіг Ларссон. «Дівчина, яка підривала повітряні замки»


Лісбет Саландер вирішує помститися своїм ворогам. Не лише кримінальним елементам, які бажають їй смерті, але й уряду, який кілька років тому майже зруйнував її життя.А ще треба вирватися з лікарні, де її тримають під охороною, вважаючи небезпечною психопаткою, і домогтися, щоб її ім´я зникло зі списку підозрюваних у вбивстві.
Тому їй не обійтися без допомоги журналіста Мікаеля Блумквіста. Тільки його викривальна стаття може збурити шведське суспільство, сполошити уряд і спецслужби. Тоді у Лісбет буде шанс розпрощатися з минулим і домогтися справедливості.



Слава Се. «Сантехнік, його кіт, дружина та інші подробиці»

Він сам непоказний здоровань, чия чоловіче самотність пахне хом´ячком (який живе під ванною), і захоплюється майже неприступними сумними жінками (легкими на поцілунок).
Єдиний в Прибалтиці сантехнік, який грає в академічному театрі. Веде блог в ЖЖ, вміє смажити м´ясо і вирощувати на вікні цибулю.
Хто це — сам Слава Се? Або його герой? Та й чи Слава Се він?



Стефані Майєр. «Сутінки. Молодик. Затемнення. Світанок»

Комплект з чотирьох книг у твердому футлярі. Культова молодіжна сага про кохання звичайної дівчини до вампіра.


 

Євгеній Гришковець. «А…а»

В Америці є хмарочоси, Голлівуд, Білий дім і є самотні ковбої, Том Сойєр, дівчинка Еллі, Елвіс і Мерілін. У нас є дуже багато міфів та уявлень, які ніяк не вкладаються в просто державу із часовими поясами, квадратними кілометрами, політичним та економічним устроєм.

Ця книга про спроби зібрати усі наші міфи і уявлення про Америку. Про відлуння якоїсь реальної Америки, про ті багаторазові її відображення, які увійшли в наше життя ще раніше, ніж ми дізналися про існування такої країни. Країни, що створювала і створює міфи і справжні казки, давно перетворилася на нашу власну Америку, ще тоді, коли ми вперше читали Марка Твена та Фенімора Купера.  



Софі Кінселла. «Дівчина і привид»

Лара завжди мала надто живу уяву, але після розставання з Джошем вона зовсім розігралася. І нещасна дівчина навіть злякалася, чи не божеволіє вона? Бо чим ще можна пояснити той факт, що до неї став приходити привид двоюрідної бабусі? І не просто приходити, а командувати і вимагати робити абсолютно неймовірні речі.  Наприклад, знайти намисто, яке зникло. Або танцювати чарльстон. Або вбратися в туалети двадцятих років і в такому безглуздому вигляді розгулювати в громадських місцях!
Бідна Лара і не підозрює, що разом з привидом незабаром опиниться в центрі абсолютно неймовірних подій, детективних і романтичних одночасно.

Новий роман Софі Кінселла повний фірмового теплого гумору, чарівності, дивовижних пригод. І, звичайно ж, в його наївну і чарівну героїню просто неможливо не закохатися!




Стіг Ларссон. «Дівчина з татуюванням дракона»

Стіг Ларссон – сенсація світового книжкового ринку, нова зірка на небосхилі європейської літератури, талановитий шведський письменник і журналіст, який став феноменально популярним завдяки своїй трилогії «MILLENUIM», що відкрив для читачів всього світу новий формат сучасної якісної прози.

Стіг Ларссон посів 1-е місце в рейтингу найпопулярніших авторів за опитуваннями європейських читачів у 2009 році, розділивши його зі Стефані Майер.

Загадка юної родички, яка зникла сорок років тому, не дає спокою вже немолодому промисловому магнатові, і ось він робить останню в своєму житті спробу — доручає розшук журналістові Мікаелю Блумквісту. Той береться за безнадійну справу радше для того, аби відвернутися від власних неприємностей але незабаром розуміє: проблема - складніша, аніж видається на перший погляд.

Як пов´язана давня подія на острові з декількома вбивствами жінок, що трапилися в різні роки в різних куточках Швеції? При чому тут цитати з Третьої Книги Мойсея? І хто, врешті-решт, здійснив замах на життя самого Мікаеля, коли він підійшов до розгадки дуже близько? І вже тим більш він не міг передбачити, що розслідування приведе його до справжнього пекла серед ідилічно мирного містечка.




Ольга Громико. «Рік Щура. Плутанина»

Алька, Риска і Жар продовжують свій нелегкий шлях: хтось бажає втекти від минулого, хтось — змінити  майбутнє, а хтось радий і справжньому, але доля невмолимо жене їх усіх далі. Тяжко доводиться не тільки безжурній трійці: хмари згущаються над обома царствами, рік Пацюка невблаганно набирає силу і уникнути його, схоже, вже неможливо.
Куди прийде Плутанина? Кому освітить дорогу Свічка? І, здавалося б, до чого тут гітара?
Читайте — і дізнаєтесь.

 

Ольга Лукас. «Поребрик з бордюрного каменю»

Смішні короткі історії з життя двох вигаданих персонажів—москвича і пітерця, а також їхніх друзів, подруг, нащадків і далеких предків. Між Москвою та Петербургом існує маса невловимих (і вловимих теж) відмінностей, які люблять колекціонувати жителі обох міст. Ця книга містить цілком правдоподібні історії про те, як по-різному москвич і пітерець (вигадані, як уже говорилося, персонажі) ведуть себе в схожих обставинах. Між героями пролягає межа завширшки бордюр і довжиною в поребрик. Але в останній історії москвич і пітерець несподівано зустрічаються і з´ясовують, що насправді вони дуже схожі.



Стефані Майєр. «Світанок»

Це – четверта книжка знаменитої вампірської саги, яка стала бестселером вже у багатьох країнах світу. Белла Свон погодилася стати дружиною свого коханого – вампіра Едварда і прийняти його дар безсмертя. Однак після перших днів щастя її життя перетворюється у жах.

Белла та Едвард чекають дитину, а народження дитини від людини і вампіра, відповідно до жорстких законів «нічних мисливців» - найтяжчий злочин. Дитині і його батькам загрожує жорстоке покарання від рук вампірських старійшин. Белла, Едвард та їх друг вервольф Джейк розуміють: поодинці їм не вистояти. 




Мюріель Барберрі. «Елегантність їжачихи»

Дія роману відбувається в багатих кварталах сучасного Парижу.

У фешенебельному будинку під одним дахом проживають люди, яких розділяє інтелектуальна, ментальна і майнова прірва: самотня консьєржка, яка захоплюється романами Толстого; дівчинка-підліток, яка готова померти через байдужість близьких; багатий японець, який не знаходить однодумців серед аристократів.

Але іноді стаються дива: після довгих років ненависті до світу й мовчазних тріумфів самотнього духу може з´явитися той, хто розгледить елегантність колючої їжачихи, оцінить її неповторний стиль і ніжну іронічну душу. Та чи кожен готовий до неймовірної зустрічі, яка буває лише раз у житті? 



Додаткові матеріали

15.06.2010|07:53|Події
Топ-10 червня від Ozon.ru
17.05.2010|13:09|Події
Топ-10 травня від Ozon.ru
26.04.2010|07:19|Події
Топ-10 квітня від Ozon.ru
12.03.2010|07:53|Події
Топ-10 березня від Ozon.ru
18.02.2010|07:37|Події
Топ-10 лютого від Ozon.ru
12.01.2010|11:22|Події
Топ-10 січня від Ozon.ru
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери