Головна\Події\Презентації

Події

14.02.2011|17:34|Буквоїд

У столиці презентували «Джельсоміно у Країні брехунів»

У Києві представили книжкуДжанні Родарі«Джельсоміно у Країні брехунів», яка вийшла у видавництві «Махаон-Україна».

Презентація проходила не зовсім звичайно, а у форматі майстер-класу від відомої художниці Катерини Дудник. Саме вона виконала ілюстрації до презентованої книжки.

Особливістю ілюстрацій є те, що кожна з них – окрема, написана маслом спеціально для цього проекту, картина.

Під час презентації маленькі читачі та художники могли не тільки  побачити усі ці картини, а й намалювати чудові малюнки разом із пані Катериною.

На презентацію прийшли дітлахи від 2 до 12 років, і всі вони із задоволенням малювали пастельними олівцями героїв казки «Джельсоміно в Країні брехунів» та яскравих рибок.

 «Я з самого дитинства мріяла оформити книгу, - каже Катерина Дудник.  -  І ось він, Джельсоміно! Джанні Родарі! Таке враження, що я з ним познайомилася особисто.  Коли я отримала пропозицію оформити цю книгу, – це був стан ейфорії та щастя, я танцювала! Власне, у цьому стані всі ілюстрації і створювались, читачі це відчувають…Це було помітно і під час презентації. Діти світилися. Спочатку я трішки хвилювалася, я завжди хвилююся перед спілкуванням з дітьми, адже це – величезна відповідальність. Тому що діти – найсерйозніший критик! Але як тільки ми розпочали, - все стало на свої місця. Зустріч пройшла чудово»









Презентація книжки «Джельсоміно у Країні брехунів» стала першою з серії запланованих видавництвом «Махаон-Україна» цікавих презентацій книжок із серії «Твори Джанні Родарі».

Ця серія – особлива, адже у ній давно улюблені твори відомого італійського письменника, перекладені українською мовою, зажили новим життям завдяки чудовим ілюстраціям відомих художників – Арсена Джанікяна, Катерини Дудник та Вадима Челака.

До неї також увійшли твори «Пригоди Цибуліно», «Подорож Голубої стріли», «Принцеса Веселина» та «Торт у небі».

Інформація: «Махаон-Україна»

Фото: Олександр Сільченко



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери