Головна\Події\Презентації

Події

14.12.2010|07:31|Буквоїд

Презентація роману Сергія Мирного «Чорнобильська комедія»

У День вшанування учасників ліквідації наслідків Чорнобильської аварії 14 грудня о 16.00 у Національному музеї «Чорнобиль» (пров. Хоривий, 1) відбудеться презентація роману Сергія Мирного «Чорнобильська комедія», що побачив світ у видавництві «Структури Гармонії.

У програмі:

- читання автором уривків з роману,

- демонстрація документальних відеокліпів,

- виступи фахівців з різних аспектів Чорнобиля, ветеранів-чорнобильців,
видавця роману, співзасновника видавництва «Структури Гармонії» Тетяни Луньової,

- відповіді на запитання,

- обмін думками, дискусія.

Після презентації, тільки цього дня, можна буде придбати унікальні примірники «Чорнобильської комедії» – нумеровані , підписані автором «книги першого дня».

 

Автор «Чорнобильської комедії» Сергій Мирний належить до тих дуже небагатьох людей, які можуть жартувати на чорнобильську тему – тобто і вміють, і мають право це робити. Влітку 1986 року, в перші місяці аварії, він був командиром взводу радіаційної розвідки в епіцентрі катастрофи, за мужність і героїзм одержав подяку командувача Київським військовим округом. Повернувся до своєї фізико-хімічної лабораторії, а згодом отримав за кордоном другу освіту за фахом «Довкілля: науки та політика», став знаним у світі експертом з Чорнобиля та комплексного подолання радіаційних та техногенних аварій. Зробив системне і чесне дослідження здоров´я ветеранів Чорнобиля, видане англійською мовою, написав ряд узагальнюючих наукових праць.

Неймовірним пригодам радіаційних розвідників у Чорнобилі, безцінному досвіду, який вони набули, присвячені його повість «Хуже радиации» (премія журналу « Киносценарий», Москва), кіносценарій «Пролом» (премія конкурсу «Коронація слова») та «документально-комічний», як його називає сам автор, роман «Живая сила (Чернобыльские байки)» (лауреат конкурсу журналу «Кореспондент» на кращу українську книгу 2009 року).

 

Анотація роману «Чорнобильська комедія»:

Кохання поліської красуні та офіцера радіаційної розвідки, що спалахує у зоні аварії ядерного реактора, по-новому висвітлює знамениту, але так до кінця ще не зрозумілу Чорнобильську катастрофу. Розказана сміливо, дотепно, гостро, з глибоким знанням справи та симпатією до своїх героїв, історія зворушливого кохання у незвичайних, надзвичайних умовах – продовжує кращі традиції світової сатиричної літератури і життєдайного українського гумору. Імпульси здорової енергії та досвіду переможців, якими промениться «Чорнобильська комедія»,  допоможуть успішно долати і наслідки Чорнобиля, і повсякденні проблеми сучасного, «нормального» життя.

Роман написано на основі твору-лауреата конкурсу « Коронація слова »-2004.

Фото: bellona.ru/articles_ru



Додаткові матеріали

25.06.2009|18:01|Події
«Кореспондент» назвав найкращі українські книжки 2009-го року
14.05.2009|15:05|Події
Читачі журналу «Кореспондент» визначили ТОП-10 кращих українських книг 2009-го року
06.01.2010|07:30|Події
Обличчя літературної України-2009 (ФОТО)
14.12.2009|09:42|Події
«Жива сила» у музеї «Чорнобиль»
Мирний Сергій
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери