Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Інтернет

Події

26.03.2013|12:13|Буквоїд

Видано першу в Україні книжку, розчинену в інтернеті

"Гаугразький бранець" Яни Дубинянської - пророцтво про війну між глобальним і самобутнім.

 

Видавництво "Електрокнига" експериментує з гіпертекстовою літературою: вийшла у світ перша в Україні книжка, з´єднана гіперпосиланнями з багатьма різноманітними сторінками в інтернеті.

Роман "Гаугразький бранець" - про глобальний соціум: світ високих технологій, цілком комфортний для життя, і про Гауграз - єдину у світі країна, що тримається за свої традиції. Ціна протистояння - перманентна війна.

"Капсула мчала міським тунелем. За її прозорими стінами пролітали житлові блоки: деякі сріблясто-сірі, деякі білі чи золотаві, а більшість із віртуальними картинами різних екосистем, цифрознімками тварин і людей чи просто різнокольоровими візерунками. Якщо загадати число й рахувати блоки, то по тому, якого він буде кольору, можна дізнатися про свою долю".

"Жінки народжують і народжують постійно лише для того, аби глобалам було кого вбивати! У цьому немає сенсу, самий голий інстинкт. Дике, замкнене коло, яке треба розірвати, і я його розірву, от побачиш!"

Однак захопливий сюжет роману стає багатозначним, коли натискаєш на гіперлінки, розставлені в Артемом Захарченком. Більшість із них побудовано за принципом гіпертекстової метафори, і веде до інтернет-мемів, сторінок енциклопедій, новин та літературних текстів. Тобто, сторінка, яка відкривається при натисканні на посилання, змушує по-новому розуміти значення слів та фраз із роману.

"Якби, припустімо, смертовики зараз визнали свою причетність до дестрактів, - я наголосила на слові "зараз", - Глобальний соціум відповів би військовим наступом на Гауграз. Ми ще недостатньо деморалізовані, аби нам можна було диктувати умови".

Романи Яни традиційно пророчі: попередніми книжками вона вже передбачила світову фінансову кризу та помаранчеву революцію. З нової книжки можна уявити, до чого можуть призвести конфлікти між глобальним та етнічним, між особистим а суспільним, і головне, між чоловічим та жіночим.

"Жінки великого Гау-Гразу можуть усе - але за численні століття жоден чоловік не здогадався використати їхню силу для війни. Оскільки це протиприродньо, як зимовий виноград чи гарячі сніги на гірській вершині."

Перший том роману "Гаугразький бранець" викладений для безкоштовного скачування. І оплачуватимуть книжку лише ті, кому вона сподобалася і вони вирішать замовити другий том. Окрім того, можна замовити паперову версію книжки.

 

Яна Дубинянська - письменник і журналіст. Працювала репортером в телевізійних новинах, протягом восьми років опікувалася відділом «Людина» у газеті «Дзеркало тижня», вела щотижневу публіцистичну колонку на порталі «Культпросвет». Пише науково-популярні біографічні статті для журналу «Личности» та літературну критику для порталу «Літакцент».

Автор десяти романів («Н2О», «Глобальное потепление», «Сад камней» та ін.), багатьох повістей та новел. Лауреат кількох літературних премій, зокрема особистої відзнаки Бориса Стругацького.

 

Артем Захарченко - письменник, журналіст і викладач. Досліджує сучасні медіа-мистецтва, в тому числі гіпертекстову літературу.

 

Видавництво "Електрокнига"

Засноване 2012 року для видання, перш за все, електронних книжок. Окрім «Гаугразького бранця», у видавництві вийшли такі книжки: «Родимки» Ірини Цілик, «Самовчитель графомана» Антона Санченка, "Найкращі часи" Галини Ткачук, "Його звуть Міша... або Зорі в макаронах" Ані Гераскіної та "Нариси бурси" Антона Санченка. Окрім того, раніше працівники видавництва організували вихід у різних видавництвах таких електронних книжок: Олена Захарченко. "Сім воріт" (Перша інтерактивна книжка в Україні), Джошуа Слокам. "Навколосвітня подорож вітрильником наодинці" ("Книжка на глобусі").



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

14.04.2024|20:47
«Видавництво Старого Лева» започатковує цикл подій про Схід та Південь України
10.04.2024|14:36
Переклади книжок Асєєва та Жадана номінували на PEN America Translation Prize
08.04.2024|17:57
9 квітня у Івано-Франківську Юлія Чернінька презентує книгу "Барні 613"
08.04.2024|13:56
Війна та нові співбесідники для України
08.04.2024|13:54
Польською вийшов друком роман Олександра Клименка «Орфей і Соломія»
05.04.2024|16:06
У ВСЛ виходить новий роман Юлії Чернінької "Спадок на кістках"
04.04.2024|17:19
Анатомія Шонди Раймс, або Як уникнути покарання за серіали? Лекція від кінокритикині Катерини Сліпченко
20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ


Партнери