Головна\Події\Книжковий ринок

Події

05.10.2023|19:22|Буквоїд

Українці розкупили перший наклад щоденника Вакуленка за 3 тижні

Українці розкупили перший наклад книжки Володимира Вакуленка - К. “Я перетворююсь… Щоденник окупації. Вибрані вірші — 1500 примірників — всього за 3 тижні.

Другий наклад становив 2600 книжок і станом на зараз майже весь проданий. В жовтні видавництво Vivat планує запустити в роботу третій наклад у розмірі 3100 примірників.

Всі кошти від продажу першого накладу (241 780 гривень) передані родині письменника.  Крім того, від продажу другого накладу Vivat передасть родині 15%.

В рамках 30-го літературного фестивалю та книжкового ярмарку Lviv BookForum ще можна буде придбати книгу “Я перетворююсь…”, до якої увійшли щоденник окупації, який письменник вів у лютому-березні 2022 року, та його вибрані вірші.

У презентації, що відбудеться 8 жовтня о 16.30, візьмуть участь Олена Ігнатенко, мати Володимира Вакуленка, Ірина Новіцька, поетка, художниця, перекладачка, колишня дружина Володимира Вакуленка, Олена Рибка, заступниця головного редактора видавництва Vivat, Катерина Лихогляд, журналістка, Тетяна Пилипець, директорка Львівської бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука, волонтерка, Катерина Міхаліцина, письменниця, перекладачка, Олександра Папіна, культурна менеджерка, Радослава Кабачій, менеджерка програми "Соціальний капітал" Міжнародного фонду "Відродження". Модеруватиме розмову Тетяна Терен, виконавча директорка Українського ПЕН.

Надзвичайно важливо, що ця книжка викликала суспільний інтерес. Як і “Справа Василя Стуса”, упорядником якої був Вахтанг Кіпіані, щоденник Володимира Вакуленка “Я перетворююсь…” це книжки, що демонструють наше прагнення боротися за свободу та справедливість, нашу силу протистояти спробам винищити українську культуру”, наголосила генеральна директорка видавництва Vivat Юлія Орлова

Незабаром “Я перетворююсь…” буде перекладено іншими мовами, зокрема, польською та французькою. Видавництво також веде переговори з видавцями в Німеччині. 

Нагадаємо, книжка Володимира Вакуленка - К. “Я перетворююсь… Щоденник окупації. Вибрані вірші” побачила світ у видавництві Vivat у співпраці з українським ПЕН за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери