Літературний дайджест

ТОП корисних книг для вивчення іноземних мов

Маєте труднощі при спілкуванні з іноземними клієнтами чи колегами? Прагнули б подорожувати світом та вільно розмовляти англійською? Видавництво «Арій» підготувало низку новинок до 25 Book Forum, в яких ділиться лайфхаками, правилами, техніками та секретами вивчення мов. Будь-яка людина може самостійно вивчити мови, головне, проявити трохи наполегливості та обрати правильного книжкового помічника.

 Англійська мова для ТУРИСТІВ | О. Отравенко 

 

Цей кишеньковий довідник містить корисні вислови для спілкування англійською мовою під час закордонних подорожей, а також най­уживанішу лексику з транскрипцією та перекладом. Тематично він поділений на такі розділи: знайомство, проходження митного контролю, подорожування різними видами транспорту, відвідування магазинів, кафе, ресторанів, вирішення проблем під час подорожей тощо.

Книга стане у пригоді туристам, бізнесменам, працівникам у галузі туризму, а також усім, хто прагне знати й удосконалювати англійську мову та спілкуватися нею під час закордонних подорожей.

 

Розмовний ЕТИКЕТ. Говоримо англійською ввічливо | В. Федоров 

 

Книга містить правила комунікації та поведінки, які охоп­люють основні сфери приватного, суспільного та ділового життя англійців і американців. Вона стане у пригоді усім, хто не лише вчиться говорити англійською, але й прагне поводитися як справжній англієць чи американець або просто бути ввічливою людиною серед тих, хто розмовляє англійською. 

 

Телефонні переговори англійською мовою | О. Кулешова 

 

Цей довідник містить поради щодо вибору слів, фраз і синтаксичних конструкцій для найліпшого висловлення думки за різних ситуацій англійською мовою. Наведено різні типи телефонних розмов, розкрито особливості ділового спілкування по телефону під час ведення переговорів з іноземними бізнес-партнерами.

Книга стане в пригоді бізнесменам, студентам, викладачам, а також усім, хто прагне успішно спілкуватися по телефону англійською мовою.

 

Норми й культура української мови фахової спрямованости | М. Зубков

 

Посібник осягає основи культури спілкування, види й жанри публічних виступів. У ньому подано головні правописні норми та правила, морфеміку й морфологію. Закцентовано увагу на особ­ливостях уживання іменних і службових частин мови в офіційно-діло­вому стилі, а також на складних випадках перекладу науково-техніч­ної, економічної та иншої термінології.

Довідник допоможе зорієнтуватися у стильовому розмаїтті сучасної літературної мови, оскільки подає та характеризує всі її стилі й підстилі. Зручні таблиці містять класифікування документів і ділення їх за признакою та назвою. Уміщено чималу кількість формулярів-взірців сучасних документів і їхніх складників із докладним описом. Система запитанків і завданків для самоконтролювання надасть змогу охочим повторити викладений матеріял.

Уперше в довіднику такого типу наведено низку посилок-виносок із пояснинами щодо призабутих, «зрепресованих», але природних для нашої мови термінних слів і словосполук, правила творення та вживання яких унормовує національний стандарт ДСТУ 3966:2009 і норми слововживання.

 

Розмовні теми для СЕРЕДНЬОЇ школи | В. Колісник 

 

Цей збірник містить 23 розмовні теми для 5–9 класів середньої школи. Теми укладено відповідно до вимог чинної програми з англійської мови. Після кожного тексту подається тематичний словник і часто вживані слова та фрази до теми.

Книга призначена для учнів загальноосвітніх і спеціалізованих шкіл, гімназій і ліцеїв, а також широкого кола читачів, які самостійно вивчають англійську мову. 

 

ІДІОМИ англійської мови | В. Довганець

 

Довідник містить найпоширеніші англійські ідіоми та фразеологізми, до яких підібрані максимально наближені за значенням українські відповідники.

Рекомендований для всіх, хто вивчає англійську мову (від Pre-Intermediate Level до Advanced Level)

 

2000 найкорисніших НІМЕЦЬКИХ слів і висловів | Н. Городецька 

 

Цей довідник містить понад 2000 найбільш корисних і часто вживаних слів і висловів, які допоможуть швидко й правильно формулювати думку німецькою мовою. Матеріал систематизовано та поділено на теми, тому буде легко та зручно знайти потрібне слово або вислів.

Книга призначена для широкого кола читачів, передусім для тих, хто самостійно вивчає німецьку мову або вдосконалює свої знання. 

 

Американські КАЗКИ | Ф. Баум

 

Ця книга містить адаптовані тексти чарівних казок, що увійшли до збірки «Американські казки» (1901) дитячого письменника Лаймена Френка Баума (1856–1919): «Скринька з розбійниками», «Дівчинка і грізлі» та «Зачаровані літери». Дивовижний світ магії, неймовірні пригоди з чарівником Мерліном, велетнями й ельфами, протистояння добра і зла, випробування відданості й любові — усе це постає на сторінках книги.

Тексти супроводжуються системою вправ, метою яких є перевірити розуміння прочитаного, відпрацювати та закріпити лексику й граматичні конструкції, сприяти розвитку мовленнєвих навичок і творчих здібностей у дітей. Вправи розроблено з урахуванням сучасних вимог методики викладання іноземних мов.

До книги додаються підсумковий тест і англо-український словник.

  

Детективні оповідання | Г.-К. Честертон, Г. Уеллс, А. К. Дойль

 

До цієї книги увійшли адаптовані тексти популярних детективних оповідань «Проклята книга» і «Приголомшливі пригоди майора Брауна» Г.-К. Честертона, «Викрадена бацила» Г. Уеллса, «Троє студентів» та «Квадратна скринька» А. К. Дойля. Неочікувані ситуації та винахідливість героїв цих творів не залишають байдужими читачів і сьогодні.

До книги додаються словник, вправи для перевірки розуміння прочитаного і закріплення навичок мовленнєвої діяльності та підсумковий текст.

Посібник рекомендується учням загальноосвітніх і спеціалізованих шкіл, гімназій, ліцеїв, а також усім, хто вивчає або вдосконалює свої знання з англійської мови.



Додаткові матеріали

ТОП-5 найкрасивіших німецьких дитячих книжок 2018
ТОП-5 книг, які варто взяти у відпустку
ТОП-5 книг, які допоможуть втілити мрії
ТОП-5 книг про правду, які розкриють вам очі
5 книжкових новинок для справжніх чоловіків
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери