Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

Завдання №1 — стати щасливими. Мотиваційні книжки і челенджі

Скажіть, ви часто починаєте нове життя з понеділка? Плануєте закріпити корисні звички, стати добрішим, спортивнішим і продуктивнішим? Зазвичай сили волі вистачає на кілька днів, а потім ми відволікаємося, лінуємося і знаходимо ряд причин, щоб не продовжувати вправ і занять. Дехто скептично ставиться до мотиваційних книжок, але якщо чемно дотримуватися інструкцій, а не просто читати, то відчуєте їхню магію сповна. Відкриваємо наступні видання, підшуковуємо підходящий рецепт і щасливішаємо крок за кроком.

Розанна Каспер «Велика книга 30-денних викликів. 60 програм формування звичок для кращого життя»
 
Письменниця і блогерка Розанна Каспер зосереджується у книжці на всіх аспектах життя: фізична активність, харчування, догляд за собою, медитації, продуктивність, творчість і саморозвиток, якісне спілкування. На перших сторінках розповідає як не відступати від задуманого і дотримуватися челенджу всі тридцять днів, наприклад, впроваждувати по одній зміні на місяць, продовжувати, коли напартачили, вірити в себе, планувати заздалегідь. Структура викладу, яскраве оформлення, підсилення активностей за допомогою застосунків, вебсайтів, книжок, які рекомендує авторка під відповідним розділом, — все це сприяє чіткому і злагодженому руху до якіснішого життя. А найголовніше, це дуже цікаво і драйвово, хочеться поділитися дієвими порадами з друзями та виконувати паралельно. Нові корисні звички завжди пригодяться!
Джулія Кемерон «Шлях митця»
 
Практичний курс Джулії Кемерон розрахований на три місяці й підійде не лише митцям, а й людям інших професій. Авторка розписує як вивільнити крок за кроком творчу енергію, оживити давні мрії і таланти. Щотижня читачі і читачки мають ходити на творчі побачення із собою, одразу після прокидання писати «ранкові сторінки», захищати свою внутрішню дитину і робити ряд простих, але дієвих завдань. Структуровані вправи, перевірка їхнього виконання, підбадьорливий голос письменниці за кадром, тематичні для кожного розділу цитати, приклади з життя Джулії та її оточення — підтримують і надихають. Майже два десятки років «Шлях митця» допомагає вийти із творчих криз тисячам людей, це справді ефективні поради, здатні зміцнити, змінити і зцілити.
 
Все, біжу синхронізуватися зі Всесвітом і відкопувати поховані мрії з Джулією Кемерон.
 
Елізабет Ґілберт «Велика магія. Творче життя без страху»
 
Відкривала книжку обережно, з думкою, що у «Великій магії» буде відчутно вплив «Шляху митця» Джулії Кемерон. Ще до того, як у письменниці з’явилися мільйони читачів в усьому світі, вона пройшла 12-тижневий курс і докорінно змінила життя. В процесі проходження завдань жінка наважилася бути собою, втілити кардинальні речі і написала бестселер «Їсти, молитися, кохати». Та «Велика магія» — зовсім інші історія і стиль викладу. Владно і ніжно Елізабет занурює в свої переживання, досвіди, теорії; текст не відпускає: ти погоджуєшся, сперечаєшся й аналізуєш. У кожного свої шляхи й результати творчого життя, але нами має рухати сміливість, а не страх, це й відрізняє творців від приземлених людей. Необов’язково стати чемпіоном чи лідером у тому, чим займаєшся, важливо просто робити те, що хочеш, відкинувши всі стереотипи. І тоді простір наповниться великою магією.
Кріс Барез-Браун «WAKE UP! (Прокидаємось!) або Як перестати жити на автопілоті»
 
Пасивне життя на автопілоті, механічні звички тримають нас у сонній задумі і «єдиний спосіб прокинутися — це навмисно пережити новий та різноманітний досвід у нашому житті, який буде провокувати загострене відчуття свідомості». Автор тестував свої експерименти на групах людей і відмітив позитивний вплив, головне, менше думати і більше діяти. Книжка інтерактивна, читачі можуть записувати свої враження, фіксувати відчуття і результати після кожного виконаного пункту. Як давно ви лазили по деревах, співали мантри, писали листа для дорогої людини? Завдання легко виконувати, вони нескладні, не вимагають багато часу, але дарують легкість і дитячу втіху.
 
Ґретхен Рубін «Проект Щастя»
 
Ця книжка з вами надовго, адже «Проект Щастя» — курс на весь рік. Якщо ви з тих, хто любить обережно і повільно втілювати задумане, не рубати з плеча, то курс Ґретхен Рубін ідеально сприятиме плавним змінам. Одного дня авторка усвідомила, що хороша робота, сім’я, друзі — не гарантують щастя, і вона часто перебуває у стані апатії та меланхолії. Письменниця «сидячи у людному автобусі зрозуміла дві речі: я не така щаслива, як могла би бути, і в житті моєму нічого не зміниться, якщо я не зміню цього сама».
 
Як стати щасливою? Ґретхен підійшла до справи конструктивно: перечитала й проаналізувала тематичні праці, із затятістю перфекціоністки склала заповіді і план на кожен місяць. Що з цього вийшло, вона детально і з гумором описує у звітах, ділиться лайфхаками і матеріалами наукових досліджень. Деякі завдання, як-от викидання мотлоху, пошук нових розваг, перегукуються з іншими порадниками, але водночас авторка зазначає, що треба шукати індивідуальні рецепти і дає набір базових знань.
Анна Луцюк


Додаткові матеріали

06.04.2020|14:00|Re:цензії
Ех, панно Еммо, панно Еммо…
04.04.2020|16:05|Re:цензії
За завданням гетьмана
27.03.2020|09:17|Re:цензії
Василь Кузан: Найбільше захоплення викликав у мене роман Тані П’янкової “Чужі гріхи”
17.03.2020|20:42|Re:цензії
Зеленський рекомендує на карантині читати Чака Паланіка та Оксаниу Забужко
02.03.2020|12:06|Re:цензії
Анатолій Дністровий. «Моя читацька тріада: перечитування улюблених авторів, фахова література і зумисно хаотичне читання»
29.02.2020|20:27|Re:цензії
Євген Баран: Хотів би щось прочитати українське авантюрне – щоб як у Шевченка «із задоволенням і не без моралі»
26.02.2020|08:25|Re:цензії
Степан Процюк: “Графоманія починає вбивати талановиту літературу”
19.12.2019|16:16|Re:цензії
Емоційний заряд, який не заб’є ворожа артилерія
16.12.2019|12:07|Re:цензії
Щоб не згасали вогники любові
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери