Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

05.06.2018|08:49|Gazeta.ua.

Літо довжиною в ДНК почалося на Книжковому Арсеналі

На дитячій локації Книжкового Арсеналу пройшла презентація книги про біотехнології Аліни Штефан "Літо довжиною в ДНК", яка побачила світ у рамках проекту ЛакіБукс. Книгу представили незвично - у вигляді інтерактивної лекції за участю справжнього байкера.

На цьому нестандартний підхід від організаторів презентації - проекту ЛакіБукс не закінчився. Після запитання "Чи знаєте ви, що кожен з нас на 50% - банан?", дітям запропонували провести справжній науковий експеримент по … вилученню з тропічного плоду ДНК. Охочих виявилося чимало.

7-річна Олена з Києва зазначила, що вперше бачила, щоб її улюблені ласощі використовувалося настільки дивно. А 12-річний Ігор заявив, що після побаченого піде на біологічний гурток, який є в його школі.

Автор книги "Літо довжиною в ДНК" Аліна Штефан розповідає, що біотехнології настільки глибоко увійшли в наше життя, що часто ми їх навіть не помічаємо.

"Розповідати про біотехнології це розповідати і про їх практичне застосування для покращення нашого життя, і у першу чергу здоров´я, тут у нагоді стає мій досвід роботи лікарем і медична освіта. Біотехнології - це і нові ліки від невиліковних хвороб, і нові продукти, які здатні нагодувати населення планети, яке і далі зростає, і можливість відновити життя видів, які ми, здавалося, втратили назавжди", - розповідає письменниця.

Глава Фонду "Я Майбутнє України" Марта Левченко, нагадала, що проект ЛакіБукс з´явився рівно рік тому тут же, на Книжковому Арсеналі, а вже в цьому році став генеральним партнером дитячої програми всієї виставки і допоміг втілити в життя унікальний проект віртуальної реальності "Знайомство з туконі".

"За рік ми набули унікального досвіду та знаємо тепер, як поєднати науку та читання. Ми вкотре упевнилися, наскільки українські діти талановиті та сміливі, як сильно вони хочуть змінити світ на краще, як прагнуть нових знань. Ми продовжуємо залучати дітей до нон-фікшену саме українською мовою - адже саме так, на нашу думку, повинна виглядати інтелектуальна українізація", - впевнена Левченко.

"ЛакіБукс став результатом спільної роботи Lucky Labs та фонду "Я Майбутнє України" і водночас ще одним "місточком" для обміну знаннями між дорослими професіоналами та наймолодшим поколінням. При цьому мета проекту вже виходить за межі суто практичного навчання. Наше завдання – зробити знання про світ доступними для нового покоління. Ми популяризуємо науку через цікаве читання та попуялризуємо читання через наукові цікавинки", - розповідає літературний критик і співробітник компанії Lucky Labs Ірина Ніколайчук.

Представники проекту ЛакіБукс розповідають, що зараз працюють ще над кількома літературними новинками, серед яких "Коротка історія технологій" від Андрія Тужикова, український переклад книги "Girling Up" письменниці, науковця і актриси - зірки серіалу "Теорія великого вибуху" Маїм Бялик. Що ж стосується книги "Літо довжиною в ДНК", то вона вже найближчим часом відправиться в бібліотеки і школи-інтернати східних і південних областей України.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери