Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Новини

27.04.2011|08:57|Буквоїд

КСД видав «Останнє правило» Джоді Піколт

У видавництві «Клуб сімейного дозвілля» побачила світ нова книга Джоді Піколт «Останнє правило».

Цей роман - зі списку бестселерів New York Times у перший тиждень продажів посів перше місце. У центрі цього роману - підліток, хворий на аутизм. Він живе у власному світі думок і єдине заняття, що цікавить його - криміналістика. Хлопчик допомагає поліції розплутувати складні справи та завжди виконує правила, що встановила мати: говорити правду, ходити до школи і піклуватися про свого брата. Одного разу хлопчик дізнався, що вчителька, до якої заходив брат, мертва, він пам´ятає – що про брата треба дбати і готовий взяти на себе його провину. Тижневик USA Today миттєво відреагував на цю книгу: «Розумно, захоплююче. Це одна з кращих книг Джоді Піколт». 

Коли в 5-річному віці майбутня всесвітньо відома американська письменниця Джоді Піколт написала своє перше оповідання «Омар, якого не зрозуміли», її батьки навіть не здогадувались, що саме з цього факту почнеться відлік успішної літературної кар´єри.  

Звичайна американська дівчинка Джоді Лінн Піколт, ще в дитинстві вирішила, що література стане її покликанням, а в 17 років почавши вивчати письменство в університеті Прінстона, зрозуміла, що література стане ще й професією. Автор 17 світових бестселерів, вона є найбільш продаваним автором за версією газети New York Times. Джоді Піколт із задоволенням пише, а її з таким самим задоволенням читають - ось головний секрет успіху письменниці.  

Романи Піколт вже перекладені і видані в 35 країнах світу, а сумарний тираж її книг перевищує 14 млн. примірників. Численні літературні премії також не обійшли письменницю стороною. У 2003 році вона стала лауреатом премії the New England Bookseller Award в області художньої літератури. Романи Джоді Піколт відзначені призом «Кращий твір року», номінувалися на премії IMPAC Dublin Literature і British Book Award в 2005 році. Такий успіх письменниці помітили в Голлівуді. Починаючи з 2002 року, кращими режисерами Голлівуду екранізовано чотири романи Джоді Піколт. У 2009 році за її романом був знятий фільм «Мій янгол - охоронець» з Алеком Болдуіном і Камерон Діас у головних ролях, який мав величезні світові касові збори.  

В Україні вже видано п´ять книг Джоді Піколт - це «Янгол для сестри» (2008), «Дев´ятнадцять хвилин» (2009), «Чуже серце» (2009), «Викрадення» (2010) і «Тендітна душа» (2010). Наклади книг Джоді Піколт склали 150 тисяч примірників.

На фото: Джоді Піколт

Інформація: КСД



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери