Події

03.11.2010|20:42|Буквоїд

Побачив світ новий роман Маріо Варгаса Льоси

У Мадриді 3 листопада на прилавках книжкових магазинів з´явилася нова книга Маріо Варгаса Льоси «Сон кельта» (El sueno del celta). Це перший роман перуанського письменника, що вийшов після присудження йому Нобелівської премії з літератури в 2010 році.

На презентацію книги до Мадриду приїхав сам 74-річний Варгас Льоса. Його новий роман видали 500-тисячним накладом. Іспанці також випустили 8-тисячним накладом колекційне видання «Сну кельта», до якого додано фототипічне відтворення рукописних начерків до роману.
«Сон кельта» розповідає про ірландця Роджера Кейсмента (Roger David Casement) - реальну людину, що жила на межі XIX і XX століть. Кейсмент перебував на дипломатичній службі в Африці і одним з перших виступив проти колоніальної політики, заявивши про порушення прав людини. Кейсмент також брав участь в ірландському патріотичному русі. У 1916 році за революційну діяльність він був заарештований, засуджений і повішаний.

Попередній роман Варгаса Льоси «Пригоди поганої дівчинки» вийшов в 2006 році. У проміжку між двома романами письменник займався театром і написав три п´єси.


Інформація: lenta.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери