Події

03.11.2010|08:36|Буквоїд

Сенат Франції підтримав закон про фіксовану ціну на е-книги

Видавництва і книготорговці невеликих розмірів зможуть забезпечити собі більш гідне існування на ринку поряд з гігантами.

Як повідомляє ресурс Publishing Perspectives, в останніх числах жовтня Сенат більшістю голосів підтримав закон про введення у Франції фіксованої ціни на електронні книги. По відношенню до друкованих видань схожий закон діє з 1981 року, але на видання в цифровому форматі він до останнього часу не поширювався. Протягом останнього року фахівці галузі активізувалися, відстоюючи право невеликих видавців і книгопродавців співіснувати на ринку з гігантами на зразок Amazon, Apple і Google, які продовжують набирати все більшу силу. Цю ініціативу ще на початку року офіційно підтримали президент країни Ніколя Саркозі і міністр культури Фредерік Міттеран, але відповідний законопроект був підготований сенатором Жаком Лежандром і винесений на розгляд Парламенту Франції тільки цієї осені.
Закон, який повинен був компенсувати можливе введення фіксованих цін завдяки зниженню ставки ПДВ на електронні книги, раніше був відкинутий нижньою палатою Парламенту Франції.
Інформація: pro-books.ru



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери