Головна\Події\Фестивалі

Події

16.12.2010|07:50|Буквоїд

«Новітнє мистецтво і література: територія контакту» в PinchukArtCentre

Ввечері 17 грудня PinchukArtCentre та ЦСМ «Дах» проведуть спільну акцію «Новітнє мистецтво і література: територія контакту».

 

В проекті також беруть участь виконавець та галерист Павло Гудімов і молоді українські літератори. Подія розпочнеться о 21.15 на четвертому поверсі PinchukArtCentre у залі з роботами Катерини Шеди. В цей день арт-центр працюватиме до 23.30. Вхід вільний.

В рамках акції, завдяки оригінальним інтерпретаціям, класичні тексти, що надихнули номінантів премії Future Generation Art Prize на створення робіт, отримають нове прочитання та вираження акторами театру «Дах», та вмузичній імпровізації Павла Гудімова.

Крім того відбудеться спілкування з молодими українськими поетами Павлом Коробчуком, Богдан-Олегом Горобчуком, Артемом Полежакою, Ярославом Гадзінським, Сергієм «Пістончик» Прилуцьким, Оленою Степаненко та Настею Білоусько, які цього вечора створять нові поезії безпосередньо у стінах арт-центру.     

Акція дозволить досягнути одразу кількох цілей. Для виставки – це створить особливий погляд на роботи номінантів на премію FGAP, які мають тісний зв’язок із літературою. Для учасників – це стане закликом достворення нових оригінальних творів на стику сучасного мистецтва, літератури та класичної традиції. Для глядачів – надасть змогу поспостерігати за живою інтерпретацією мистецтва, знайомства з молодою українською поезією та проникнення у класичну літературу, яка ще ніколи не була такою близькою.

Для того, щоб збільшити глядацьку аудиторію літературної ночі в арт-центрі всю програму буде представлено двічі протягом вечора. Також на сайті PinchukArtCentre відбудеться Інтернет-трансляція акції.

Розклад літературно-мистецької акції

«Новітнє мистецтво і література: територія контакту».

PinchukArtCentre, 17 грудня 2010 (вхід вільний)

І коло акції

21.15-21.20 – збір глядачів біля робіт Катерини Шеди, 4-й поверх. Вступне слово.

21.25-21.40 – виступ акторів театру «Дах» на основі п’єси Педро Кальдерона «Життя – це сон» та відеороботи Емілі Ворділл «Єгері без дичі» (4-й поверх, зал з роботамі Емілі Ворділл).

21.45-22.00 – музична імпровізація Павла Гудімова (4-й поверх, зал з роботою Гектора Замори).

22.00-22.15 – читання акторами театру «Дах» текстів російського письменника Андрія Платонова (4-йповерх, зал з роботами Артема Волокітіна).

21.00-23.15Павло Коробчук, Богдан-Олег Горобчук, Артем Полежака, Ярослав Гадзінський, Сергій «Пістончик» Прилуцький, Олена Степаненко, Настя Білоусько створюють вірші безпосередньо у стінах PinchukArtCentre та спілкуються з відвідувачами.

Інформація для ЗМІ!

Акредитація на фото тавідео-зйомку обов’язкова.

Заявки на акредитацію приймаються на сайті Фонду Віктора Пінчука: http://pinchukfund.org/uk/media/accreditation/signup/82

Прийом заявок закінчується 17 грудня о 12.00.

На фото: Артем Полежака

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери