Головна\Події\Рейтинг

Події

20.02.2012|12:34|Буквоїд

Obreey Store: тиждень любові до рідної мови

Obreey Store пропонує вважати наступні 7 днів тижнем любові до рідної мови.

21 лютого в усьому світі люди святкують Міжнародний день рідної мови. Це свято створено на знак пам´яті про боротьбу мешканців країни Бангладеш за рідну бенгальську мову в далекому 1952 році. Сьогодні Міжнародний день рідної мови святкують в усіх країнах світу. До речі, найперше святкування відбулось у Парижі. Французи взагалі великі патріоти своєї мови. Наприклад, саме вони придумали слово «Francophonie», яке об´єднує всі території, де говорять французькою мовою.

А що в Україні? Поняття «українофонія» поки що не існує... Але є інший спосіб виявити любов до української мови - читати українське.

Українська мова - еротична

Яка ж любов без еротики? Яка література без сучасних любовних історій?

Романи братів Капранових невипадково мають тисячі шанувальників. У цих текстах захопливий сюжет і прозорий стиль. І є ще смаколик - чимало «перчених» епізодів. Новинка 2011 року «Щоденник моєї секретарки» зібрала 5 тисяч читачів за пару днів продажів. А ви вже читали?

Читайте тут, на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/756583

Українська мова - молода

Коли Софія Андрухович написала свій роман «Сьомга», всіх вразила обкладинка. Під обкладинкою знайшовся не менш дивовижний текст.

«Сьомга» - це молодий погляд на світ і минуле. Софія Андрухович згадує своє дитинство, а вдячний читач знаходить там щось просто фантастичне. Наприклад: яким батьком був Юрій Андрухович? Які прояви дитячої дівочої сексуальності? Як здихатися маніяка-вуайєриста, котрий поселився під вашими вікнами?

Про все це розкаже Софія Андрухович у романі «Сьомга» на Obreey Store:  https://store.obreey.com/ukr/books/750164

Українська мова - фантастична

Марина та Сергій Дяченки - визнані майстри свого жанру. Вони давно довели, що українська література дуже різноманітна і має всі улюблені читацькі жанри. Наприклад, фантастику та фентезі.

«Ритуал» - це один з ранніх романів Марини та Сергія Дяченків. Прекрасна принцеса, страшний дракон... а може навпаки?

Хочете розібратися - читайте книжку на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/806299

Українська мова - сильна

Що ви знаєте про найсильнішу людину на світі? Це українець Іван Сила. Читали? Чудову дитячу повістину про нього написав Олександр Гаврош. «Неймовірні пригоди Івана Сили» - це не тільки захопливі історії, але й привід навчитися всіляким добрим-вічним якостям і цінностям.

Як перетворитися з вантажника на найсильнішу людину світу?

Читайте на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/802371

Українська мова - смілива

Сергій Жадан - один із найцікавіших українських письменників сьогодення. Це той рідкісний випадок, коли однаково вдало виходять і вірші, і проза.

Проза Сергія Жадана - це відважний погляд на світ і на самого себе. Тут є все: перші смерті, перші любові, перший підлітковий алкогольний досвід, перші втрати, перші здобутки, перші розчарування, перші сповіді.

Читайте на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/756212

Українська мова - глибока

Коли Ліна Костенко написала свій перший прозовий роман, то здивувала багатьох. Коли читачі дочитали його до кінця, то здивувалися ще більше. Чому? «Записки українського самашедшего» - це привід замислитися. Наприклад, замислитися про сутність і природу інформаційного процесу, що оточує людину сьогодення.

А ви про це думали? Думайте і читайте на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/799932

Українська мова - ніжна

Катя Бабкіна - стильна українська молода авторка. Вона пише прозу і поезію, виступає та сама організовує чудові фестивалі, говорить кількома іноземними мовами. І головна її мова - ніжність. Роман «Лілу після тебе» - чудовий приклад стилю та молодої української мови.

Читайте на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/802438

Українська мова -  сучасна

Українська мова личить сучасному городянину. Лариса Денисенко давно довела це своїми романами. Наприклад, у «Сарабанді банди Сари» збирається ціла кагала таких різних городян. І в кожного - свій неповторний голос. Та ще й зразкове почуття гумору!

Послухайте самі тут, на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/750661

Українська мова - провокаційна

«Шахмати для дибілів» - цим романом Михайло Бриних свого часу наробив чимало галасу. Читачі потім ще довго говорили про продовження. І ось воно - «Цейтнот доктора Падлюччо».

Цей доктор харизматичніший за доктора Хауза. Він такий собі пророк сучасного світу та (можливого) апокаліпсису.  Його шахова партія є своєрідною метафорою розвитку світу. Починаємо грати? Е2 - Е4!

Далі читайте тут, на Obreey Store: https://store.obreey.com/ukr/books/750222



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери