Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

13.05.2017|18:34|Буквоїд

13 новинок «Нашого формату» до «Книжкового Арсеналу»

"Наш формат" приготував найкращі зразки сучасної художньої літератури, роботи нобелівських і пулітцерівських лауреатів, бестселери New York Times, The Economist, Financial Time, оригінальні й перекладні дослідження із соціальних і гуманітарних наук.

«Чорний лебідь. Про (не)йомвірне у реальному житті» Насіма Талеба



Бестселер New York Times. Одна з 12 найвпливовіших книжок, написаних після Другої світової війни, за версією Sunday Times. Перекладено 32 мовами світу. Продано понад 3 млн примірників.

Лише за перше десятиліття ХХІ століття людство пережило низку важких потрясінь: теракт 11 вересня 2001 року, війну в Осетії та світову фінансову кризу. Усі вони здавалися абсолютно неможливими – поки не відбулися. Насім Талеб називає такі непередбачувані події Чорними лебедями. 

Він уважає, що саме вони дають поштовх як історії людства загалом, так і життю кожного з нас. Фінансовий гуру, математик і філософ Насім Талеб переконаний, що аби досягти успіху, треба знати, як приручити Чорних лебедів. І він вчить цього в книжці.

«Плутократи. Епоха нових багатих і занепад старої системи» Христі Фріланд



Бестселер New York Times. Найкраща книга 2013 року за версією Financial Times. Премія ім. Ліонеля Жельбера й National Business Book Award.

Сучасні багатії перетворилися на глобальну спільноту рівних: у них більше спільного між собою, ніж зі співвітчизниками. Цей новий клас два десятиліття досліджувала колишня журналістка, а зараз міністерка закордонних справ Канади Христя Фріланд. 

Вона йде слідами російських, мексиканських, індійських олігархів під час буму приватизації, показує гендерні відмінності між «жіночим» середнім класом і «чоловічою» елітою нагорі. Авторка розповідає, звідки в багатіїв гроші і навіщо вони займаються благодійністю. Приділяє увагу й українським мільйонерам, які теж ухопили ласий шматок пирога.

«Інноватори. Як група хакерів, геніїв та ґіків здійснила цифрову революцію» Волтера Айзексона



Найкраща книжка року за версією New York Times, Financial Times та Washington Post.

Мало хто знає, що теорію сучасного цифрового світу сформулювала жінка ще в середині ХІХ століття — донька Байрона леді Лавлейс. За півтора століття цифрову еру наближали багато людей, проте більшість так і залишилася в тіні. 

Це книжка про різні етапи цифрової революції, про ґіків, хакерів і мрійників, які кардинально змінили світ і підхід до бізнесу. Вона про диваків, яким нині людство завдячує електронним комфортом: Алана Тюрінга, Біла Ґейтса, Стіва Возняка, Стіва Джобса, Ларі Пейджа й інших. Із неї ви дізнаєтеся про глибокі інновації і роль творчої співпраці в історії людства.

 

«Загадка капіталу. Чому капіталізм перемагає на заході й ніде більше» Ернандо де Сото



Світовий бестселер, перекладений 30 мовами.

Капіталізм у розвиткових і пострадянських країнах зазнав краху. Він —несправедливий, недоступний для широких мас — перетворився на привілей клану підприємців і чиновників. Що ж заважає людям у перехідних країнах отримати від капіталізму те саме багатство, що й на Заході? 


Відповідь: дискримінаційна система майнових прав і нездатність продукувати капітал— наріжний камінь прогресу і єдине, що бідні країни не можуть випродукувати для себе, хоч би як їхнє населення залучалося до діяльності, притаманної капіталістичній економіці.

Читайте також: 10 авторів про 10 дитячих новинок Книжкового Арсеналу

«Китайська модель. Політична маритократія та межі демократії» Деніела Белла



Одна з найкращих книжок 2015 року за версією Financial Times.

На Заході політичні системи звикли ділити на «хороші» демократії і «погані» авторитарні режими. На думку політолога й колумніста Деніела Белла, нинішній політичний режим Китаю стоїть десь посередині між двома крайнощами. 

Він вважає, що так званий тамтешній комунізм останніми роками трансформувався в політичну меритократію. Чим цей режим характеризується? Яких вад йому слід уникати? Які його беззаперечні переваги не можна ігнорувати і як їх успішно поєднати з демократичними цінностями?

 

«Як музика стала вільною. Цифрова революція та перемога піратства» Стівен Вітт



Незабутня книга за версією Washington Post (2015).

Це книжка про унікальний історичний момент, коли звичайне життя назавжди поєдналося зі світом інтернету, а вся музика, записана на звуконосіях, раптом стала доступною та безкоштовною для всіх. Це опис життя провидців і аферистів, магнатів і технічно підкутих підлітків. 

Американський журналіст Стівен Вітт розповідає про найбільшого музичного пірата в історії, найпотужнішого керівника музичного бізнесу, революційний технологічний винахід і нелегальний веб-сайт, який учетверо перевершив обсяг музичного онлайн-магазину iTunes Music Store.

«Цивілізація: як Захід став успішним» Ніла Ферґюсона



Бестселер New York Times, за яким ВВС зняла серію телепрограм. Журнал Time визнав її автора одним із найвпливовіших людей світу.

Британський історик і журналіст Ніл Ферґюсон зауважує: «Ще на початку XV століття сама лише думка про те, що наступні п´ять століть Захід домінуватиме над рештою світу, здалася б дуже дивною. А втім, це сталося». І нині могутність Заходу вражає навіть найбагатшу уяву... 

Чому Європа, яка 500 років тому поступалася Сходу за багатьма показниками — економічними, технологічними, демографічними, — зуміла швидко досягти безперечного світового панування? Які складові успіху західної цивілізації? Саме ці дражливі питання украй сміливо й надзвичайно захопливо висвітлює Ніл Ферґюсон.

 Читайте також: Низький старт: 8 нон-фікшн новинок Книжкового Арсеналу

«Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом, та інші історії з лікарської практики» Олівера Сакса



Бестселер New York Times та Amazon. Книжка витримала понад десяток перевидань англійською.

Збірка незвичайних історій пацієнтів, з якими працював знаменитий британський лікар-невролог Олівер Сакс. Його пацієнти втратили спогади, вважають власні кінцівки «чужими», мають незбагненні здібності до складних обчислень і безліч інших відхилень від «норми», які показують, наскільки наш світ розмаїтий. 

Книжка поєднує в собі художню виразність з глибоким знанням медицини й має своєрідний терапевтичний ефект — сприяє духовному здоров´ю.

«Капіталізм і свобода» Мілтона Фрідмана



Книжка входить у сотню найкращих нон-фікшн видань, написаних англійською мовою з 1923 року, за версією журналу Time. Перекладена 18 мовами, англійською продано півмільйона примірників.

«Капіталізм і свобода» — класика політико-економічної літератури ХХ століття — як ніколи актуальна для України. Американський економіст, лауреат Нобелівської премії Мілтон Фрідман розглядає зв´язок між економічною та політичною свободою. Він описує, чому варто обмежити вплив держави на економіку, децентралізувати владу, забезпечити гнучкий валютний курс, роздержавити сфери освіти й соціального забезпечення.

 

«ДНК особистості» Девіда Брукса



Бестселер New York Times та Wall Street Journal, одна з найкращих книжок року за версією The Economist. Її радить прочитати Білл Ґейтс.

Щороку ми дізнаємося дедалі більше нових слів у галузі економіки, комп´ютерних технологій і маркетингу, натомість невпинно убожіє наш лексикон у сфері етики й моралі. Девід Брукс б´є на сполох: очевидно, що сучасне суспільство в гонитві за новаціями нехтує усталеними етичними принципами, втрачає моральні ідеали, руйнує свій духовний стрижень. 

«ДНК особистості» про те, як переглянути власні пріоритети й зосередитися на внутрішніх чеснотах. Історії героїв книжки допоможуть читачеві пізнати себе, віднайти душевну гармонію і щастя.

«Від хорошого до величного» Джима Коллінза



Настільна книга провідних топ-менеджерів світу. Продано понад 3 млн примірників. Видання перекладене понад 30 мовами.

У цій книжці американський бізнес-консультант і письменник Джим Коллінз аналізує діяльність і структуру компаній, яким вдалося здійснити прорив у вищу лігу бізнесу.

Він відібрав фірми, які, попри всі кризи, п´ятнадцять років поспіль показували найкращі результати у своїй галузі. Як Gillette, Kimberly-Clark, Philip Morris та іншим вдалося взяти настільки високу планку? 

Джим Коллінз називає дев´ять кроків, що дозволять розкрутити маховик успіху до швидкості, яка приносить шалені прибутки.

«Одна справа. Як робити менше, а встигати більше» Ґері Келлера та Джея Папасана



Бестселер Wall Street Journal, New York Times та USA Today.

Вам потрібно менше. Менше відволікатися, витрачати менше часу на другорядні речі, марнувати сил на неефективну роботу, давати невиконуваних обіцянок і брати на себе непідйомних зобов´язань. 

Водночас ви прагнете більшого. Більшої продуктивності, більших доходів і більшого задоволення від життя. Зараз вам здається, що цього неможливо досягти. 

Проте варто лише визначити ОДНУ справу, ВАШУ справу, саме вона зробить вас щасливим у всіх сферах життя — робочій, особистій, сімейній і духовній.

«Усмішки долі. Оповідання» Адама Джонсона



Переможець National Book Award та The Story Prize, фіналіст Los Angeles Times Book Prize. Цю збірку визнали одним із найкращих видань 2015 року The Washington Post, The Daily Beast, Los Angeles Magazine, The Independent та інші видання.

«Усмішки долі» — шість окремих оповідань відомого американського письменника, лауреата Пулітцерівської премії Адама Джонсона. Суміш реальності й вигадки, коміксів і традиційного оповідного жанру. Адам Джонсон віртуозно порушує суспільно-моральні проблеми. На тлі новітніх технологій в його текстах розквітають до болю знайомі теми війни, смертельних хвороб, стихійних лих і стосунків. Сюрреалістичні й несамовиті історії пропонують щось рідкісне в художній літературі: новий спосіб дивитися на світ.

Читайте також: 10 зіркових гостей Книжкового Арсеналу-2017



Додаткові матеріали

13.05.2017|18:29|Події
На Книжковому Арсеналі стартує літературний конкурс “Напишіть про мене книжку!”-2017
20.04.2017|11:24|Події
Програма Бірмінгемського літературного фестивалю на VII Книжковому Арсеналі
04.04.2017|12:10|Події
На Книжковому Арсеналі дискутуватимуть про сміх, страх, силу
15.12.2016|10:24|Події
У Києві стартував Різдвяний Арсенал. Фоторепортаж
Сергія Жадана дозволять потягати за язик
"Провінційні українські письменники, які пишуть російською" - Семесюк
У маски поета відірвали язика
Що буде на Книжковому Арсеналі-2017
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери