Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

22.12.2010|07:22|Буквоїд

Презентація книги Ігора Гирича «Історичні причини наших поразок та перемог»

22 грудня о 11.00 в «Королівських палатах» історичного музею у Львові, що на пл. Ринок, 6, відбудеться презентація книги Ігора Гирича «Історичні причини наших поразок та перемог», яку видала Літературна аґенція «Піраміда».

У презентації візьме участь автор книги, а також аналітик («Західна аналітична група») Орест Друль, завідувач сектора етносоціальних досліджень Інституту народознавства НАН України, політолог Ігор Макаров та генеральний директор Літературної аґенції «Піраміда» Василь Гутковський.

У цій невеликій за обсягом книзі, яка присвячується видатному українському історику Ярославу Дашкевичу, Ігор Гирич виокремлює вузлові моменти нашої історії, що сформували українців і визначають Україну в її теперішньому стані. Значну увагу присвячено проблемі формування нашої спільної історичної пам´яті, без якої неможливе існування нації. Завдання книги полягає в тому, щоб віднайти серед тисяч подій минулого такі, які є ключовими, переломними моментами, що вплинули на українців і сформували нас такими, якими є сьогодні – з  усіма нашими перевагами та недоліками.

За словами ініціаторів видання книги, сьогодні ми - як ніколи за тисячу років - близькі до поновлення перерваного історією розквіту української нації. «Бракує одного - визначеності, точніше, осмислення нашого минулого і сьогодення, чітко сформульованих причин наших поразок і чітко визначених цілей. Маю надію, що ця книга має достатньо аргументів для усвідомленого українства», - згадується у передмові до книги.

Книга видана за підтримки Зарваницької ініціативи, яка виникла у травні 2010 року, коли близько ста громадських активістів Західної України зібралися в Зарваниці, аби скоординувати свою діяльність в сучасних реаліях і запропонувати українцям власне бачення виходу країни з кризи, насамперед кризи духовної та світоглядної. 

Майстерно оформив та ілюстрував книгу відомий львівський художник Юрій Кох.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери