Головна\Події\Зустрічі

Події

05.11.2010|16:34|Буквоїд

Зустріч із Флораном Ґенаром у книгарні «Є»

13 листопада о 18.00 у книгарні «Є» (Київ, вул. Лисенка, 3) Французький культурний центр влаштовує зустріч із філософом Флораном Ґенаром.

«La Vie des Idées» («Життя ідей») - це безкоштовний он-лайн журнал, створений в жовтні 2007 року. Ним керують 15 головних редакторів, авторами статей є 600 фахівців з гуманітарних та соціальних наук. Журнал виник з фундаментального переконання: демократична дискусія може існувати тільки при наявності ясної інформації, ясна інформація може існувати тільки за умови активної участі науковців, дослідників гуманітарних та соціальних наук у створенні громадської думки. Дійсно, якщо розмежування сфер знання та влади, освіти та політики є складовою частиною демократії та, безсумнівно, необхідним для розвитку наукових досліджень, то коли це розмежування стає занадто підкресленим, воно врешті решт збіднює громадську сферу. В своєму виступі Флоран Ґенар збирається розвинути цю тезу, яка пояснює, чому з’явився і стає щодалі популярнішим та визнанішим цей журнал.

Флоран Ґенар є генеральним секретарем «інтелектуальної лабораторії» «Республіка ідей» ("la République des Idées"), одного з головних недержавних мозкових аналітичних центрів Франції, створеного у 2002 році за ініціативою П’єра Розанваллона, та головним редактором Інтернет-журналу «Життя ідей» ("la vie des Idées"), який існує з 2007 року.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери