Головна\Події\Зустрічі

Події

07.08.2010|11:21|Буквоїд

Благодійна акція «Подаруй дитині книгу» у Черкасах

6 cерпня у Черкаській обласній бібліотеці для дітей відбулася благодійна акція «Подаруй дитині книгу».

Організатор акції – громадська організація «Рідне місто Черкаси» за особистої ініціативи її голови – Отрешко Сергія Володимировича. Партнер – видавництво «Грані-Т».

Голова громадської організації Сергій Отрешко розповів, що на цю акцію його надихнув твір сина-п´ятикласника  на тему: «Що краще: книга чи комп´ютер?». У рамках першої акції фонд «Рідне місто Черкаси»  передав у бібліотечні фонди обласної бібліотеки для дітей близько 300 книжок видавництва «Грані-Т». Сергій Володимирович також розповів, що в майбутньому такі акції на Черкащині стануть регулярними. Вже 1 вересня бібліотека іншого закладу Черкащини поповниться новими гарними книжками.  

Видавництво «Грані-Т» радо приєдналося до такої благородної місії, адже бібліотечні фонди наразі дуже потребують поповнення сучасною якісною українською дитячою книжкою. Особливо за наявності таких конкурсів, як «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу», який направлений на популяризацію української книги та читання серед дітей.

Висловила підтримку акції та розповіла про своє бачення проблеми дитячого читання заступник начальника управління культури та туризму Черкаської обласної державної адміністрації Надія Старченко. Вона наголосила на тому, що зараз бібліотека поповнилася саме тією літературою, яку дуже потребують діти: якісними сучасними українськими книжками, з чудовим оформленням та змістовними, мудрими текстами. Безперечно, тепер перлинами  бібліотечного фонду стануть книги із серій «Життя видатних дітей», «Сучасна дитяча проза», «Сучасна дитяча поезія», а також книги, що неодноразово перемагали у Всеукраїнських та міжнародних конкурсах. 

Директор видавництва «Грані-Т» Шахнік Тетяна розповіла присутнім про результати конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» 2009 року на Черкащині та закликала працівників бібліотек Черкащини до плідної співпраці у рамках цього проекту, адже завдяки ньому діти мають шанс не лише ознайомитися з найкращими зразками сучасної української книги, але й поборотися за головний приз конкурсу – ноутбук.

Фото: Тетяна Шахнік та Сергій Отрешко

Інформація: «Грані-Т»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери