Головна\Події\Культура

Події

11.02.2011|18:33|Буквоїд

Владу Литовченко лякає, що українці не читають книжок

Майже половина дорослого населення України не цікавиться художньою літературою, а криза читацької культури призводить до деградації та вразливості нації.

 

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, про це йшла мова під час презентації Всеукраїнської соціальної кампанії з популяризації читання "Читай книгу".  


"Україна втратила статус держави, яка найбільше читає у світі і, згідно зі статистикою, майже половина дорослог онаселення України не читає художньої літератури. Народ, який втратив інтерес доч итання, опиняється на межі культурної деградації, стає слабким і вразливим. Українці повинні бути освіченою, розвинутою нацією. Для цього треба багато читати ", - вважає директор Державної бібліотеки України для юнацтва Георгій Саприкін. 

Водночас ініціатор кампаніїВлада Литовченко (Прокаєва) зазначила, що сьогодні книга відвойовує своюаудиторію у телебачення, кіно та Інтернету. 

"Але читання - це не тільки спосіб отримання інформації, це унікальний процес, здатний перетворити Людину в Особистість, яка здатна відчувати, хвилюватися, незалежно думати і реагувати", - впевнена вона. 

Всеукраїнська соціальна кампаніяз популяризації читання "Читай книгу" ініційована Благодійним фондом Влади Прокаєвої "Обдаровані діти - майбутнє України" і Державною бібліотекою України для юнацтва. Мета кампанії - підняти престиж читанняв Україну, повернути книзі читача, зацікавити ідеєю читання молоде покоління, а також оновити бібліотечні фонди актуальною і необхідною літературою. 

У проект включено 24 державні обласні бібліотеки для юнацтва по всій Україні, в які планується передати понад12 тисяч примірників книг, відібраних з урахуванням переваг і потреб покоління, що підростає.

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери