Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

31.05.2018|12:29|Gazeta.ua.

На Книжковому Арсеналі Президент купив антикорупційний комікс

Черги відвідувачів вишикувалися перед столичним Мистецьким Арсеналом 30 травня.

Тут розпочався "Книжковий Арсенал". На найбільшу книжкову подію Києва у перший вечір завітав Президент Україні Петро Порошенко з дружиною Мариною. Gazeta.ua./a> поцікавилася у найбільших видавництв, які книжкові новинки вони придбали.

Візит на книжковий ярмарок Петро Олексійович розпочав з крила Арсеналу, де розташовані стенди з дитячими книжками. Серед перших цікавинок – оглянув експозицію з віртуальною реальністю, де мешкають Туконі, персонажі львівської художниці Оксани Були. Нещодавно про них вийшла книжка "Туконі – мешканець лісу".

На стенді видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" Порошенко придбав майже всі новинки. Президентську пару зустрічав видавець Іван Малкович.

Купував Президент переважно найновіші видання. Їх пропонували самі видавці.

Біля стенда львівського "Видавництва Старого Лева" Порошенко зробив селфі з головною редакторкою Мар´яною Савкою. 

Придбав фантастичний роман Андрія Цаплієнка "Стіна", де навіть у постапокаліптичному світі на різних рівнях триває війна між українцями та росіянами.
Також книжку "Франческа" Доржа Бату – колишнього українського журналіста Андрія Васильєва, який згодом став оператором корекції траєкторій НАСА і написав про нових колег.

В куточку, присвяченому коміксам, Порошенко купив "Хроніки Аптауна" – перший український комікс про боротьбу з корупцією. Частинами комікс з´являвся у Інтернеті, а тепер, до Книжкового Арсеналу, вийшов окремою книжкою.

Серед новинок видавництва "Темпора" Президент придбав поетичну збірку Гео Шкурупія "Для друзів поетів сучасників вічності", де зібраний доробок поета за 1921—1929 роки. Також "Нотатки мобілізованого" Назара Розлуцького, історика та ветерана АТО. У зоні бойових дій автор вів щоденник, де писав не тільки про війну, а й про життя та побут. Частина коштів від продажу кожної книжки йде волонтерам.

На стенді видавництва "Смолоскип" Президент придбав історичне дослідження Сергія Литвина про Симона Петлюру. "У книжці наведено багато цікавих фактів про тогочасні відносини України з Росією, Польщею, країнами Антанти, і схожості історичних паралелей із сьогоденням доводиться лише дивуватися" – йдеться в анотації до книжки. Марина Порошенко обрала нещодавно перевидану "Антологію української авангардної поезії 1910 –1930 років". Це найповніше зібрання української поезії того періоду на даний час. 

На стенді харківського "Фоліо" Президент придбав книжку "Сенцов", про українського режисера та політв´язня Олега Сенцова. Понад два тижні тому режисер оголосив голодування, із вимогою до російської влади звільнити усіх політв´язнів, яких вже близько 70-ти.

Також "Ярослав Мудрий" Петра Кралюка, "Іван Мазепа" Тетяни Таїрової-Яковлєвої. І найновіший роман Андрія Куркова "Серые пчелы". Один з героїв книжки живе у "сірій зоні" і прагне врятувати своїх бджіл, відвізши їх подалі від війни.

Видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля" запропонувало подружжю Порошенків подарунковий атлас "Terra Ucrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель", що охоплює період від кіммерійців до наших днів.

Також Президент придбав книжки видавництва "Комора" – це Славенка Дракуліч "Вони б і мухи не скривдили", Джеймс Мейс "Комунізм та дилеми національного визволення: національний комунізм у радянській Україні, 1918–1933" і Вацлав Гавел "Промови та есеї".

Зі стенда Meridian Czernowitz Порошенко пішов із новою книжкою Юрія Андруховича "Коханці юстиції". "Інтернат" Сергія Жадана у нього вже був.

Повний список книжок, які придбав Президент, оголосить Мистецький Арсенал.

Нагадаємо, що Книжковий Арсенал проходить щороку навесні. Поруч із Форумом видавців у Львові, це одна з найважливіших книжкових подій країни.

Літературний фестиваль триватиме до 3 червня.

Олена ПАВЛОВА



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери