Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

05.03.2018|19:50|Yakaboo

Не «Сніданком» єдиним

Є люди, які не потребують знайомства. Їхня слава завжди йде попереду імені, а спадщина вражає.

Під час згадки її імені ви відразу згадаєте відомий образ: чорна сукня, розсип перлів на тонкій шиї й мундштук у руці. Й очі, великі, бездонні й усміхнені. Неймовірна Одрі Хепберн.

Життя цієї приголомшливої жінки – це більше ніж  «Сніданок у Тіффані», а характер – зовсім не безтурботна Холлі Голайтлі.  Яка вона, справжня Одрі Хепберн? Чи може її спосіб життя, принципи й погляди стати прикладом не тільки для дорослих, а і для дітей? Однозначно – так! І біографія Хепберн  із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей » це точно доведе.

Думай спершу про інших, а потім лиш про себе.

03_31_03

У легкій і захопливій формі, з милими ілюстраціями, дитина познайомиться з прекрасною Одрі Хепберн, її життям і роботою. Голодне дитинство і мрія стати балериною, Бродвей і раптова слава, Голівуд і Оскар, дружба з Живанши і сварки з Капоте, знаменитий «Сніданок у Тіффані», падіння й розставляння пріоритетів, робота послом доброї волі… На що була готова Одрі заради мрії? Як ставилася до своєї слави? Що вважала головним у житті? Чому так легко відмовилася від кар’єри, про яку можна тільки мріяти? Заради чого пропонувала себе в заручники в гарячих точках?

Не сподівайся на схвалення навіть за великий успіх, пам’ятай, що ти завжди можеш краще.

Історія життя Одрі Хепберн – це коктейль різноманітних емоцій. Яскрава, відкрита, мудра не за роками, професіоналка своєї справи. А найголовніше – завжди вдячна, ця жінка прагнула бути кращою й більше вчитися, відмовляти собі задля інших людей. Із самого дитинства Одрі виховувала в собі найважливіші якості, що, безсумнівно, є справжнім прикладом і надихає.

Сама Одрі багато разів повторювала, що їй усе життя щастило на зустрічі з чудовими людьми…

03_30_03

До будь-якої справи стався чесно, виконуй її так, щоби не було соромно за результат і головне – за свої зусилля.

Коли дивишся на фотографії цієї усміхненої красуні, може створитися враження, що її життя було безхмарним. Зовсім ні, і ця біографія не сховає це від дитини. Важке дитинство, що збіглося з моторошними історичними подіями; втрата бажаного малюка; провальні ролі; жахи, які Одрі спостерігала працюючи з ЮНІСЕФ і, врешті-решт, смертельна хвороба. Але попри всі ці події, Хепберн вистачило мужності завжди вставати після падіння, усміхатися, прагнути до кращого й нести свій меседж світу. Мабуть, найважливіший і безцінний.

…однією з головних бід людства вважала байдужість. На Землі не буде щастя, доки хтось може байдуже проходити повз нещастя іншого.

Наприкінці кожного розділу дитина знайде питання – вони не тільки допоможуть зробити правильні висновки, а й перетворять цю книжку на захопливе дозвілля під час спільних сімейних читаннях. Чому Одрі усвідомлено ризикувала життям, коли була дитиною? Чим кіно відрізняється від театру? Що зробив режисер, коли Хепберн не могла заплакати на зйомках «Римських канікул»? І чому актриса не відразу погодилася на роль Холлі Голайтлі? Навіщо Одрі вирушила жити в монастир? Сувора мама – про кого це? Чому Одрі так і не подружилася з Хічкоком? І кому стала музою на все життя? Хто ж це такий – посол доброї волі?

Не будьте байдужими – це найкраще, що ви можете зробити в житті!

03_32_03

Добра і прекрасна книжка, біографія приголомшливої Людини, Жінки, Музи, Акторки й Мами. «Одрі Хепберн » залишає тільки світлі думки та приємні враження, надихає і вчить найкращим якостям.

Якщо тобі знадобиться рука допомоги, знай – вона в тебе є – твоя власна. Коли ти станеш старше, ти зрозумієш, що в тебе дві руки: одна, щоб допомагати собі, інша, щоб допомагати іншим.

Ірина Юрченко



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери