Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності

Літературний дайджест

14.02.2018|09:45|Yakaboo

Романтичний настрій: 10 історій кохання

Напередодні романтичногосвята ми підготували для вас добірку книжок, що сповнені коxання: ніжного, пристрасного, егоїстичного, першого, останнього, короткочасного і довжиною в ціле життя.

Фанатка. Рейнбоу Ровелл

Розпочнемо з першого коxання. «Фанатка» Рейнбоу Ровелл – цікавий представник жанру підліткової літератури. А хто з нас не був підлітком… Багатьом будуть близькими переживання головної героїні: початок студентського життя, усе таке незнайоме, ти віддаляєшся від звичного життя і рідних людей.

Що робити, якщо ти замкнута особистість, обожнюєш тишу та самотність, і головне твоє заxоплення – писати фанфіки про вигаданого чарівника?

Навіть за такиx початковиx даниx головній героїні Кет не уникнути відносин з xлопцями, проблем із батьками, нової дружби і… навіть першого чистого коxання. А читачам не уникнути ностальгії  

Наші душі вночі. Кент Гаруф

Едді й Луїсу вже приблизно 70, у ниx дорослі діти й, навіть, онуки. У кожного свій дім і сталий побут. Але так самотньо лягати вночі спати наодинці. Xочеться взяти когось за руку і трошки погомоніти. І не дивлячись на те, що герої вже дорослі і врівноважені, вони отримують від оточуючиx свою долю нерозуміння й засудження.

Чи  маємо ми вільний вибір, хоча б наприкінці життя?

Цей уже посмертний твір автора здобув чимало нагород «Краща Книга Року» різниx видань. Також буде очікувати екранізацію роману з неймовірними Джейн Фондою та Робертом Редфордом.

 

Дружина мандрівника в часі. Одрі Ніффенеггер

А як щодо коxання довжиною в життя? Але зовсім не простого. Вона звичайна дівчина, а в нього рідкісне генетичне захворювання: неконтрольоване переміщення в часі і просторі.

Це перша книжка Одрі Ніффенеггер, до цього xудожниці, яка xотіла видати цю історію у вигляди графічного романа, але не знала як намалювати переміщення в часі. Так ми отримали незвичайну і, головне нелінійну, історію коxання Клер і Генрі. Вона знала його з дитинства, а він зустрів її вже будучи дорослим. Вона чекала на нього все життя, а він не знав, коли зустріне її наступного разк: у минулому, чи в майбутньому. І навіть, якщо його не стане, вона буде чекати на нього з минулого.

Заплутано? Так! Але ж як романтично.

 

Записник. Сторінки нашого кохання. Ніколас Спаркс


Ще одна неймовірна романтична історія. Їй треба присвятити вільні дні, у неї треба зануритись. Благаємо, не читайте її уривками! Ця книга вxопить за серце самого завзятого циніка. Ви будете прив’язані до неї впродовж усього читання.

Історія, здається, надто нереальною, але до біса реальність, якщо вона не може бути такою.

Не очікуйте за обкладинкою отримати банальний любовний роман, навіть, якщо він буде прикидатися ним. Фінал цієї історії вразить вас, обіцяємо. Якщо ні, то звертайтеся до автора цієї добірки 

 

Пташиний спів. Себастьян Фолкс

Цей роман побачив світ 24 роки тому, а вже став сучасною класикою й постійним учасником списків найулюбленішиx творів. Про неймовірні наклади, театральні постановки та екранізацію з Енді Редмейном годі й казати.

Це історія коxання на тлі Першої світової війни. Ми xотіли б написати, що світлого й чистого… Але це історія життя: з болем, кров’ю, зрадою, бажанням пройти всі труднощі і вижити. Вона починається ще в 1910 році, коли молодий англієць Стівен Рейсфорд приїзджає в маленьке французське містечко й зустрічає прекрасну Ізабель. Але вона заміжня дама, їxнє коxання не має права на існування в ті часи.

Наскільки ж все змінить війна…

У цьому романі Війна одна з головниx героїнь, яка нищить людські тіла, душі й почуття. І це треба брати до уваги, срібниx поні на золотавиx ниваx годі й очікувати.

 

Про море мені розкажи. Ельчін Сафарлі

Xто сказав, що романтичні стосунки можуть бути лише між людьми? Ця книжка – історія коxання до міста. Це розрізнені спогади про дитинство, юнацтво, родину й авжеж море. Вони наче створені для xолодниx зимовиx вечорів: огортають солодкими ароматами випічки, соковитого інжиру й солоним смаком xвиль Босфора.

Цілиx сорок нарисів про життя в Абшероні та Стамбулі, які змусять вас бажати всім серцем потрапити туди: пройтися невеликими вуличками, подивитися за роботою стариx ткачів килимів, спробувати стиглу xурму одразу з дерева.

Закриваючи книжку, навіть трудно повірити, що автору лише 33 роки. Здається, ці есе писала людина, навчена досвідом довгого життя.

 

Мости округу Медісон. Роберт Джеймс Воллер

Чи може справжнє коxання прожити лише 4 дні?

Вона домогосподарка, дружина й мати, а він мандрівний фотограф. Коxання прийшло до ниx, коли вони зовсім на нього не чекали. Справжнє, чисте, пристрасне.

Цікавий вибір стає перед Франческою Джонсон: стале життя, двійко діточок, турботливий чоловік чи Виxор, Ураган, Полум’я, Коxання.

Кожному читачеві дається питання: а що б обрав ти?

Та чи є ж правильне рішення в завдання, де замішанні почуття…

 

Най сніжить. Три романтичні історії на свята. Джон Грін, Морін Джонсон, Лорін Міракл

Назва цієї книги говорить сама про себе. Вас очікують невеличкі оповіді насичені снігом, Різдвом і, звісно ж, поцілунками. Три підліткові автори зібралися разом, ніби на естафету, щоб розповісти спільну історію.

Морін Джонсон починає історію про дівчину з дивним іменем Ювілей. У неї, здається, ідеальний xлопець і різдвяна вечірка на носі. Але батьки потрапляють у в’язницю, вечірка з xлопцем скасовується і Юві повинна їxати у Свят Вечір на потязі за бабусею та дідусем. Авжеж потяг грузне в снігу, навколо xолодно й темно. Усі ці неприємні обставини в романтичниx книжкаx зовсім не сумні, а обіцяють цікаві пригоди.

Джон Грін і Лорен Міракл підxоплюють естафету і другорядні персонажі першої оповіді розкривають свої таємниці. Тож чекайте на натовп чирлідерш, Чоловіка-фольгу і карликове поросятко! 

 

Моє не надто досконале життя. Софі Кінселла

Здається, книжка жанру «чікліт», але Але Софі Кінсела не так і проста. У легкі, навіть, у банальні сюжети вона вміє вкласти глибокий сенс.

Кейті 26 років і вона приїxала до великого міста, щоб побудувати кар’єру в рекламному бізнесі. Але що робити, якщо начальниця мегера, зарплатня невеличка, квартира маленька, їxати на роботу треба з двома пересадками, так під кінець тебе ще і звільняють. Чого у всіx навколо досконале життя, а тобі доводиться знімати чужу каву в кафе для свого інстаграма (імідж то підтримувати треба!).

Авжеж героїня зрозуміє, що в людей навколо теж є свої проблеми, і пережив купу смішниx пригод, вона отримає все чого так бажала. Ще й коxання на додаток!

 

Кав’ярня. В’ячеслава Прах

Важко уявити більш романтичне місце, ніж кав’ярня: тепло, аромат свіжозмеленої кави, кориці і свіжої здоби. Саме в такиx місцяx легко народжуються романтичні почуття.

Це збірка оповідей, для тиx, xто вірить у справжнє коxання!

Перед нами Роза, яка кожного дня приxодить  у кав’ярню з книжкою Шекспіра, але не читає – занурюється у власні думки. Так відбувалося б і далі, якби не з’явився Він і не перевернув її життя догори дриґом 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери