Re: цензії

28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
15.03.2024|Ірина Фотуйма
Дух єства і слова Богдана Дячишина
14.03.2024|Ярослав Калакура, доктор історичних наук
Радянська окупація і змосковлення Буковини: мовою документів і очима дослідника
09.03.2024|Тетяна Дігай, Тернопіль
Інтелектуальна подорож шляхами минулого і сучасності

Літературний дайджест

26.01.2018|11:39|Yakaboo

НЕнудне читання: 13 дитячих книжок

Книжкові теми набувають все більшої популярності сьогодні і, звісно, ця тенденція тішить.

Якщо говорити про дитячу літературу, то з кожним роком з’являється безліч новинок, які вже самою обкладинкою манять маленьких читачів. Під такими палітурками можна знайти цікаві історії, славетних героїв та чари, які відчує ваша дитина. А де ж знайти такі книжки? Маю відповідь на це питання, тому й вирішила підібрати добірку книжок для дітей, які будуть НЕнудними, НЕ такими, як інші, НЕзабутніми. Ну, що ж поїхали

«Шапочка і кит» Катерина Бабкіна

Класні та яскраві ілюстрації про незвичного звіра. Власне, це не просто мила історія з різними оповідками. Авторка намагалася підняти серйозну тему – боротьба з онкологічними хворобами. Що в наш час, на жаль, є поширеною проблемою. Звісно, і ви читачі можете приєднатися до доброї справи. А саме: 5 гривень із кожної купленої книги, буде перераховано до міжнародного благодійного фонду «Таблеточки» на допомогу дітям із раком крові.

 

«Королівство рафінованого сміху»  Роман Росіцький

Казка про чарівне королівство, яка навчить діток справедливості. Малюнки влучно доповнюють текст. Власне, як для дитячої казки не притаманно, але тут є шпигуни та справжня розвідка.

Нагадаю, що Роман Росіцький працює вчителем, тож одразу видно, що правильний підхід до діток у нього присутній.

«У царстві лева» Любов Відута

Книга для дітей від 3 до 5 років. Чари яскраво ллються зі сторінок книги. Милі ілюстрації, приємний текст, і головне – такі книги вчать дітей мріяти. Ви потрапите у величезне царство Лева, де ви зможете читати тексти українською та англійською. 

«Борошняні немовлята» Енн Файн

Обкладинка справді цікава і вже цим притягує читача. Про цікавий шкільний експеримент, який змушує дітей протягом 21 днів піклуватися про мішечок із борошном. Годі й казати, що в авторки бурна уява. Але це цікаво. Звісно, тут ви не зустрінете крутих поворотів чи карколомних переломів. Можливо, так і краще, оскільки книга адресована дітям від 11 до 15 років.

«Хтось, або водяне серце»  Амеліна Вікторія

І що ви думаєте? Головним героєм книги є Хтось. Так так, Хтось, й і він не знає хто він. Тому він буде вчитися, шукати і мріяти. Книга дуже весела та атмосферна, з цікавими ілюстраціями.

«Глосарій моди» Уляна Бойко, Яна Подосєльнік

Для юних модниць, цікава та захоплююча книга. Це не просто підручник, а ціла гра. Ціла купа класних луків, модного одягу та стильних речей. Як комбінувати речі, що таке бомбер та як знайти свій стиль, або як почати правильно його формувати. Одним словом, дівчатка будуть у захваті. Книга підходить для віку 7 -15 років. 

«Наречена» Ірина Вінницька

Ще один цікавий арт-бук! Традиції весільного вбрання, розкішні сукні, гуцульські деталі та наші красуні-вишиванки. Усе це наше і все це дуже красиво. Повірте, ви й не здогадуєтеся про кількість традиційного одягу, для обряду одруження. Не вірите? Переконайтеся разом з арт-буком Ірини Вінницької. 

«Паперова царівна» Лущевська Оксана

Книга для справжніх принцес. Дівчатка матимуть змогу розглядати незвичні малюнки, які виконані в стилі аплікацій та векторної графіки. Формат книги великий  (215х285 мм). У книзі тексту мало, натомість більше цікавих малюнків. Нагадаю, що «Паперова царівна» для дітей віком від 6 до 8 років. Книга, добра та тепла, саме те, що потрібно нашим діткам. 

«П’єр і місто лабіринтів» Хіро Камігакі, Чіхіро Маруяма

Це не просто книга, а  книга-гра. Тут майже немає тексту, але є багато малюнків. Для чого потрібні такі книги? Вони розвивають моторику та уважність у діток, допомагають сконцентруватися. Іншими словами книга-квест, де кожна сторінка новий лабіринт і вашій дитині потрібно знайти ключі та потрібних героїв. 

 «Лінія часу» Петер Гюс

Як на мене, якщо у вас є дітки, то ця книга обов’язково повинна бути у їхній бібліотеці. Чому?  Книга вміщує візуалізовану історію світу, від Великого вибуху до теперішнього часу. Дітки матимуть змогу дізнатися про історію, про великі події і великих людей. Форматом книга досить велика, сторінки міцні, що дозволяє роздивлятись, крутити-вертіти й бути задоволеним побаченими ілюстраціями, які мають багато деталей. Тут є все: динозаври, козаки, вікінги, воїни, художники, філософи тощо. 

«Фуагре та Жозефіна» Максим Долинний

Крутешний віммельбух! без усякого перебільшення.  Головний персонаж Фуагре – він детектив, а Жозефіна його вірна собака. Разом із цікавою компанією ви вирушите у світ паризького музею, де зник цінний експонат. Саме вам потрібно допомогти герою все віднайти. Бери слід і гайда до гри! 

«Аліса в країні див» Льюїс Керрол

Книга нового покоління, яка нікого не залишить байдужим. Дивовижні ілюстрації виконала Євгенія Гапчинська. Це видання відкриває нові можливості роботи з книгою. Персонажі оживають прямо на сторінках книги завдяки технології доповненої реальності. Як оживити історію?! Дати життя книзі дуже просто, потрібно встановити додаток (він безкоштовно), вказаний на обкладинці, і вже з обкладинки можна мандрувати з Алісою. 

«Джунглі в долині Мумі-тролів» Туве Янссон

Нестандартна форма подачі дитячої історії в коміксі від фінської авторки. Героями історії є сім’я Мумі-тролів, авторка вигадала її під час Другої Світової Війни. Туве Янссон розповідає про скрині з тропічним насінням, яка прибула до берега, а Мумі-мама висіює його й  у долині Мумі-тролів заполонили густі тропічні хащі. Комікс несе за собою цікаву розв’язку: як впораються з цим Мумі-Тролі?

Аня Остапчук



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus

Останні події

20.03.2024|14:23
У київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна розмова Мирослава Мариновича з Мирославою Барчук
20.03.2024|14:02
В Україні видадуть продовження серії «Червоний Арлекін» італійського письменника Роберто Річчі
20.03.2024|14:00
У «Видавництві 21» готують до друку перше в Україні гумористичне фентезі про ІТ
15.03.2024|16:37
У Києві презентували епічне фентезі «Кий і морозна орда»
14.03.2024|11:27
Книга Сергія Руденка "Бій за Київ" у фінському перекладі увійшла до короткого списку премії Drahomán Prize 2023 року
09.03.2024|14:20
Оголошено імена лауреатів Шевченківської премії-2024
06.03.2024|18:34
Оголошено претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році
05.03.2024|11:11
У Львові презентують книжку Олени Чернінької, присвячену зниклому безвісти синові
05.03.2024|11:09
«Сапієнси»: потаємна історія наукової фантастики. Лекція Володимира Аренєва
01.03.2024|13:50
«Маріупольську драму» покажуть в Ужгороді та Києві


Партнери