Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника

Літературний дайджест

З чого почати рік? Найкращі мотиваційні видання

Новий рік – найкращий привід почати все з чистого аркуша.

Лишити старі звички, навчитися нового і стати краще. Головне питання – як це здійснити? Пропоную вам добірку книг, з якими можна почати рік. Ці видання – своєрідні путівники, мотиватори і підручники на тему «як стати кращою версією себе». 

 

«Велика магія» Елізабет Ґілберт

Творити без страху. «Велика магія» Елізабет Гілберт – справжня знахідка для тих, хто сумнівається, боїться і не може зважитися на важливий (або навіть перший) крок у творчості. Не має значення, ви пишете картини у стилі імпресіонізму або захоплюєтеся випічкою, –  творчість живе всередині вас. Найголовніше дати собі можливість бути творчою людиною, приділити цьому час і заявити світові про свої наміри.  Легко і з гумором, Ґілберт ділиться особистим досвідом, руйнує стереотипи, надихає і мотивує. Розібравшись з питаннями критики, ярликів, сумнівів і страху, ви відчуєте – все у ваших руках. Ба більше, кожна перешкода – ваш хороший друг, а не ворог. «Велика магія» може стати «чарівним стусаном», щоб перестати боятися і почати реалізовувати задумане. Або ж підтвердженням того, що ви на правильному шляху. У будь-якому випадку Ґілберт занурить вас у велику магію з головою. 

«Я – Малала» Малали Юсуфзай

  

Цінувати і бути вдячним. Це неймовірна історія дівчинки-підлітка, чиє життя здивує кожного. Наймолодша лауреатка Нобелівської премії миру, пакистанська активістка, яка виступає за доступність освіти для всіх дівчат світу. Безстрашна і цілеспрямована, Малалу ніщо не може зупинити – навіть таліби, які вчинили замах на її життя. Попри тривалу реабілітацію і постійні погрози, авторка книги не зупиняється у досягненні своєї великої мети. «Я – Малала» може докорінно змінити ставлення до біографій та власних пріоритетів у житті. Малала – справжнісінький доказ того, що навіть одна людина здатна змінити світ на краще. Книга допоможе переглянути свої погляди, пізнати чуже життя і бути вдячним за своє. 

«Проект Щастя» Ґретхен Рубін

  

Відшукати щастя. Ця книга – справжній план із набуття щастя в повсякденному житті. Авторка впевнена, що все залежить від дрібниць. Саме маленькі кроки і зміни ведуть до великих результатів. Рубін розповідає читачеві про свій досвід і методи пошуку щастя: розібратися у тому, що приносить радість і задоволення; зрозуміти, що заважає, викликає гнів і роздратування; прийняти рішення, обрати методи, які зроблять щасливішим. І найцікавіше – отримувати бажане. Книга може стати хорошим мотиватором і надихнути на свій власний «Проект Щастя». 

«Книга про тіло» Камерон Діаз

  

Бути здоровим і піклуватися про своє тіло. Відверто кажучи, «Книга про тіло» Камерон Діаз навряд чи зацікавить чоловіків. Книга присвячена жіночому здоров´ю – спорту, харчуванню і способу життя. Авторка докладно розповідає про вправи, водний баланс, будову і потреби організму. Про вітаміни і здорове харчування. Можливо, ви не знайдете тут для себе нової інформації, особливо якщо захоплюєтеся подібною літературою. Але головна родзинка цієї книги у стилі написання. Без жахіть, нудних фактів і тонни теорії – тільки величезна ніжна любов до себе і свого тіла. Діаз заряджає, надихає, мотивує і нагадує про важливість турботи про організм. Після цієї книги з´являється величезне бажання негайно налагодити харчування і зайнятися спортом. 

«Життя без обмежень. Шлях до неймовірно щасливого життя» Ніка Вуйчича

  

Не падати духом. «Життя без обмежень» – це емоційна сповідь Ніка Вуйчича, чоловіка, який народився без рук і ніг. Попри свій фізичний стан, автор не тільки вміє справлятися з побутовими нюансами, а й займається серфінгом, захоплюється риболовлею і навіть пірнає з трампліна у воду. Нік щасливо одружений і виховує дітей. Він живе активним і яскравим життям, надихаючи мільйони людей своїми словами і діями. Вуйчич витратив багато часу, щоб прийняти свій стан, навчитися бачити позитивне у житті, ставити великі цілі й досягати їх. У своїй книзі він розповідає про важкі періоди та те, як вдалося не здатися і піти вперед. «Життя без обмежень» – доказ того, що обмеження живуть тільки у нашій голові. Ця книга – урок, як подолати труднощі, полюбити себе і стати щасливим. 

«Думай і багатій» Наполеона Гілла

  

Керувати можливостями, досягати високих результатів. «Думай і багатій» Наполеона Гілла – корисний посібник, помічник у пошуку себе і своєї справи. Хоч назва і сконцентрована на фінансах, викладені автором 13 законів можуть допомогти досягти успіху в будь-якій сфері життя. Гілл вчить працювати над своїми думками – саме з них починається успіх, змінювати установки і правильно ставити цілі. Вивчивши життя успішних людей, автор переконаний, успіх – це не щаслива випадковість, а результат серйозної роботи над собою. Планування, наполегливість, боротьба зі страхом, впевненість і бажання – все для того, щоб досягти кращих результатів. «Думай і багатій» мотивує і надихає, ідеальна книга для тих, у кого опускаються руки. Для тих, хто хоче змінити своє життя на краще. Для тих, хто готовий до змін. 

«12 важелів успіху» Стівена Кові

  

Робити правильний вибір. «12 важелів успіху» Стівена Кові – збірник важливих принципів, які вчать бути справжнім. Автор змушує задуматися над істинним обличчям успіху – бути багатим і знаменитим, або відчувати себе «на правильному шляху». Визначати цілі і засоби, прагнути до внутрішнього успіху, а не зовнішнього, концентруватися на справжніх цінностях, а не цінах. Розібратися у собі, знайти свій шлях і отримати життя, наповнене сенсом. Про істинну велич, баланс у житті, зростання особистості і самосвідомості. Бути, а не здаватися. 

«Мрій правильно» Барбари Шер

  

Жити у гармонії з собою. «Мрій правильно» Барбари Шер – чітка інструкція для тих, хто шукає себе, ідеальну роботу і улюблене заняття. З прикладами і вправами автор допомагає розібратися у різних ситуаціях, таких як стан «я нічого не хочу не вмію не зможу»; відмазки «немає часу коли звільнюся вже пізно»; відчуття «не в своїй тарілці». Барбара розповідає про вантаж чужих очікувань, стереотипи, які заважають жити, емоції, яким потрібно дати вихід, бажання мати «все і відразу». Авторка переконана – розуміння веде до дії. Відшукати впевненість, почути себе, відчути, створити свої великі мрії і реалізувати їх. 

«Тепер!» Еріка Ларссена

  

Відчувати «тут і зараз». Це знахідка для тих, хто відчуває, що життя проходить повз. Ви згадуєте минуле, тривожитеся про майбутнє і не отримуєте задоволення від теперішнього? Тоді ця книга для вас. Автор упевнений, силу духу можна тренувати так само, як і тіло – позбутися від стресів і нав´язливих думок, змінити свої погляди і установки, розірвати коло. Вдихнути на повні груди, перестати сліпо йти до мети і почати насолоджуватися дорогою до неї. Ловити кожен момент, жити в гармонії з собою, бути спокійним попри зовнішні обставини. Жити, а не проживати. Саме цьому вчить Лерссен у виданні «Тепер!». ***Ці книги – не універсальні таблетки і не чарівні палички, але відмінні мотиватори. Розповідаючи про різні речі, всі вони зосереджені на одному – захопливій подорожі у кращу версію себе. Те, що треба для початку нового року, а, може, і нового життя.

Ірина Юрченко



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери