Re: цензії
- 20.11.2024|Михайло ЖайворонСлова, яких вимагав світ
- 19.11.2024|Тетяна Дігай, ТернопільПоети завжди матимуть багато роботи
- 19.11.2024|Олександра Малаш, кандидатка філологічних наук, письменниця, перекладачка, книжкова оглядачкаЧасом те, що неправильно — найкращий вибір
- 18.11.2024|Віктор ВербичПодзвін у сьогодення: художній екскурс у чотирнадцяте століття
- 17.11.2024|Василь Пазинич, фізик-математик, член НСПУ, м. СумиДіалоги про історію України, написану в драматичних поемах, к нотатках на полях
- 14.11.2024|Ігор Бондар-ТерещенкоРозворушімо вулик
- 11.11.2024|Володимир Гладишев, професор, Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти«Але ми є! І Україні бути!»
- 11.11.2024|Ігор Фарина, член НСПУПобачило серце сучасніть через минуле
- 10.11.2024|Віктор ВербичСвіт, зітканий з непроминального світла
- 10.11.2024|Євгенія ЮрченкоІ дивитися в приціл сльози планета
Видавничі новинки
- Корупція та реформи. Уроки економічної історії АмерикиКниги | Буквоїд
- У "НІКА-Центр" виходять книги Ісама Расіма "Африканський танець" та Карама Сабера "Святиня"Проза | Буквоїд
- Ігор Павлюк. "Бут. Історія України у драматичних поемах"Поезія | Буквоїд
- У Чернівцях видали новий роман Галини ПетросанякПроза | Буквоїд
- Станіслав Ігнацій Віткевич. «Ненаситність»Проза | Буквоїд
- Чеслав Маркевич. «Тропи»Поезія | Буквоїд
- Легенда про ВільнихКниги | Буквоїд
- Нотатник Вероніки Чекалюк. «Смачна комунікація: гостинність – це творчість»Книги | Буквоїд
- Світлана Марчук. «Небо, ромашки і ти»Поезія | Буквоїд
- Володимир Жупанюк. «З подорожнього етюдника»Книги | Буквоїд
Літературний дайджест
Смачного! Топ 6 книжок, які потрібно мати на кухні
Рецепти –це ціла скарбниця, яку кулінари передають з роками.
Яких тільки-но кулінарних книжок зараз не знайдеш! Можна знайти будь-яку, але яку ж обрати? Для цікавого різноманіття пропонуємо книжки рецептів, з якими приготування їжі перетворюється на захопливий та цікавий процес.
Дарія Цвєк. «Солодке печиво»
Тут саме ті рецепти, які ви пам’ятаєте ще з дитинства. Рецепти смаколиків, якими вас годували бабуся та мама. Книга складається з трьох розділів: «Печиво», «Солодкі страви» та «Домашні заготівлі». Детально, з пропорціями та смачними фотографіями. Для любителя солодко – це справжнє відкриття. Цікаве оздоблення тортиків, смачні рецепти коржиків та великий вибір начинок.
Гордон Рамзі. «Bread Street Kitchen.100 рецептів смачних ресторанних страв для приготування вдома»
Книга відомого британського шеф-кухаря шотландського походження – Гордона Рамзі. Саме він перший шотландець отримав три зірки Мішлен. Вишукані рецепти, які дуже просто втілити у життя. Спокусливі фото, які манять своєю смакотою. Швидко, смачно та без зусиль.
Олена Брайченко «Українське застілля»
По-справжньому українські рецепти та смаколики. Тут ви знайдете цікаві ідеї для страв на кожну пору року і на всі випадки життя. Що приготувати на Різдво? На Великдень? Смачні відповіді шукайте в книжці Олени Брайченко. Традиції – це те, на чому тримається наша культура, тому така книга повинна бути на вашій кухні.
Джеймі Олівер «Смачні страви за 30 хвилин від Джеймі»
Чи коли-небудь, ви думали про те, що за 30 хвилин можна приготувати справжні витвори мистецтва? Якщо ні, то ця книга для вас! Джеймі Олівер справжній майстер своєї справи – в легкій манері навчить вас простим рецептам. Погодьтеся, швидкі та корисні страви – це саме те, чого нам не вистачає, адже ми постійно запізнюємося й не маємо часу. Ось вирішення нашої проблеми.
Поділюсь улюбленим рецептом. Зізнаюсь, було важко обрати один, але все ж фаворит є. Це чудесна паста від Джеймі. Не все так просто… хоча ні – приготування якраз просте. Інгредієнти наступні: 2 яєчні жовтки; 125 г пармезану й ще кусочок для натирання; цедра і сік із 2 лимонів; пучечок свіжого базиліку; 500 г листів свіжої лазаньї.
Приготування
*Пам’ятайте, що задоволення процесом – це пріоритет. Відпочивайте, насолоджуйтесь, а смачна їжа це хороший бонус.
*Якщо потрібно збалансувати лимонну кислоту, додайте пармезан чи підсоліть. Так ви врятуєте ситуацію.
*Паста найкраще смакує гарячою, тому не зволікайте.
Леся Кравецька «Львівські пляцки і торти. Прості і не дуже»
Книжка Лесі Кравецької вже давно популярна серед «домашніх шефів». То не просто так – навіть, якщо ви незнайомі із Галицькою кухнею, після прочитання книги, точно умітимете готувати пляцки! А разом із ними ще й торти, пироги та коржі. І все це на будь-який смак – як підказує назва, прості і не дуже. Тут знайдете страви як для великих свят, так і для затишних вечорів у колі коханих.
Biscotti and chefs
Книга-мрія. Чому? Тому, що Biscotti and chefs вміщує секрет приготування виняткових смаколиків – десертів. А десерти, то моя слабка сторона, особливо, коли рецептами діляться відомі шеф-кондитери. Вони переконають вас, що готувати десерти – це просто! Великої перевагою книжки є цікаві ілюстрації та якість видання. Але найбільший плюсик – те, що рецепти продубльовано англійською мовою.
Аня Остапчук
Коментарі
Останні події
- 21.11.2024|18:39Олександр Гаврош: "Фортель і Мімі" – це книжка про любов у різних проявах
- 19.11.2024|10:42Стартував прийом заявок на щорічну премію «Своя Полиця»
- 19.11.2024|10:38Поезія і проза у творчості Теодозії Зарівної та Людмили Таран
- 11.11.2024|19:2715 листопада у Києві проведуть акцію «Порожні стільці»
- 11.11.2024|19:20Понад 50 подій, 5 сцен, більше 100 учасників з України, Польщі, Литви та Хорватії: яким був перший Міжнародний фестиваль «Земля Поетів»
- 11.11.2024|11:21“Основи” вперше видають в оригіналі “Катерину” Шевченка з акварелями Миколи Толмачева
- 09.11.2024|16:29«Про секс та інші запитання, які цікавлять підлітків» — книжка для сміливих розмов від авторки блогу «У Трусах» Анастасії Забели
- 09.11.2024|16:23Відкриття 76-ої "Книгарні "Є": перша книгарня мережі в Олександрії
- 09.11.2024|11:29У Києві видали збірку гумору і сатири «СМІХПАЙОК»
- 08.11.2024|14:23Оголосили довгий список номінантів на здобуття Премії імені Юрія Шевельова 2024 року