Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Фестивалі

Події

27.04.2018|10:05|Буквоїд

Вже відома програма цьогорічного фестивалю «Книжковий Арсенал»

VІII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» проходитиме з 30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі.

У фестивалі візьмуть участь близько 200 українських письменників і 75 гостей з 30 країн світу

На фестивалі представлять спеціальні проекти, пов’язані із сучасними технологіями, змінами у читацьких практиках, новими можливостями для споглядання, відчуття, переживання і проживання історій. Поєднання сторітеллінгу, VR й ілюстрації будуть втілені у проекті «Out of Sight» (Нідерланди), Франкфуртський книжковий ярмарок презентує «Перевтілення» Франца Кафки у віртуальній реальності (спільно з Гете-інститутом у Празі), а екскурсія віртуальним приміщенням модернізованої київської бібліотеки ім. М.Костомарова за допомогою VR-окулярів надасть можливість уявити публічні простори майбутнього.

Серед закордонних гостей цього року: експерт ЮНЕСКО і директор Паризького інституту практичної філософії, один з найвідоміших у світі спеціалістів з дитячого розвитку Оскар Бреніф’є (Франція), поет, перекладач і правозахисник, один із засновників Литовської Гельсінської групи, професор слов’янських мов і літератур в Єльському університеті Томас Венцлова (Литва), яскравий представник водночас хорватської та боснійської літературМіленко Єрґович (Боснія і Герцеговина), прозаїк, сценарист та режисер Фредерік Беґбеде (Франція), президент ісландського PEN-клубу, знаний ісландський письменникСйон, провідний ізраїльський автор Меїр Шалєв (Ізраїль), одна з найпомітніших італійських письменниць Франческа Меландрі (Італія), всесвітньовідома письменниця, есеїстка і журналістка Славенка Дракуліч (Хорватія-Швеція). 

Спеціальний гість «Книжкового Арсеналу» - Братиславський книжковий фестиваль (BRaK). За кураторства Петера Міхалека (Словаччина), BRaK презентує в межах фестивалю унікальну програму читань, публічних розмов і заходів. Серед учасників програми - один із найпомітніших письменників молодого покоління Словаччини Міхал Гворецьки, чия найновіша книга «Троль» готується до видання в українському перекладі.

«Далі буде!.» — так звучить тема цьогорічної Дитячої програми. Учасники програми говоритимуть про те, які книжки є сьогодні і які книжки діти візьмуть із собою й у завтрашній день. Саме такі книжки, наприклад, включені в унікальну колекцію «Silent books» («Мовчазні книжки») Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги IBBY, яку покажуть на «Книжковому Арсеналі» за підтримки Посольства Швейцарії в Україні. Представити колекцію, історію її зібрання та водночас показати нові моделі сторітелінгу приїде експертка IBBY, старша викладачка Університету Глазго, провідний фахівець з дитячої літератури та читання Евелін Арізпе (Велика Британія, Шотландія). 

Спеціальні міжнародні гості Дитячої програми цього року Ева Суссо,  Емілія Дзюбак, Гжегож Касдепке, Ґюдрун Скреттінґ тощо. 

Детальну програму можна дізнатись на сайті фестивалю. 

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери