Головна\Події\Фестивалі

Події

19.04.2016|11:43|Буквоїд

Заходи видавництва «Кальварія» на «Книжковому Арсеналі» та поза ним

Видавництво «Кальварія» разом із партнерами — Dopomoga Group, Центром дослідження геноциду і резистенції мешканців Литви та Інститутом культури Литви з 20 по 24 квітня запрошують на Видавничий майданчик, до Дитячої сцени, в стенд С23 видавництва «Кальварія» у «Книжковому Арсеналі» та до Будинку кіно.

20 квітня, середа

14:00 — Стенд видавництва «Кальварія» №C23: Старт продажів новинки-2016 в жанрі наукової фантастики, першої книжки серії «Лабіринти Евотона» — Андрій Крижевський «Евотон: Початок»

 

21 квітня, четвер

14:00–14:40 — Стенд видавництва «Кальварія» №C23: Автограф-сесія письменника Сергія Батурина з його книжками «Вакансія для диктатора» та «Потомственный чекист»

15:00-15:40 — Видавничий майданчик: Що таке список бестселерів The New York Times та з чим його їсти читати. Презентація перших трьох книжок нової серії The New York Times Bestselling Author та розмова про список бестселерів The New York Times та орієнтири при виборі до перекладу іноземної літератури. В англомовному світі The New York Times Bestselling Author — ознака не лише успішності книжок Автора, але й певний вказівник до купівлі та читання книжок, які увійшли до нього. Ми поговоримо про те, які видання потрапляють до цього списку та чи може бути список бестселерів The New York Times бути орієнтиром до видання та читання книги в Україні? А також представимо перші три книжки нової серії The New York Times Bestselling Author.

Учасники: Євгенія Кононенко, письменниця та перекладачка, авторка 20 власних і перекладач майже 20 англо- та франкомовних книжок; Людмила Фіть, очільниця команди МГО «Книжковий маестро», к.н. із соціальних комунікацій, доцент кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького; Петро Мацкевич, власник і керівник видавництва «Кальварія», кандидат фізико-математичних наук і співзасновник комунікаційної агенції PR-Prime Company; Ксенія Мацкевич (Сладкевич), модератор, PR-експерт, керівник LitAg

16:00–16:40 — Стенд видавництва «Кальварія» №C23: Автограф-сесія письменниці і перекладачки Євгенії Кононенко з книжками «Симбалайн», «Російський сюжет» та «Книгарня ШОК»

 

22 квітня, п’ятниця

14:00–14:40 — Стенд видавництва «Кальварія» № C23: Автограф-сесія сценариста, воїна та письменника Сергія Ухачевського з книжками «Карпатський капкан», «Казка Старого Мельника»

16:00–16:40 — Стенд видавництва «Кальварія» № C23: Автограф-сесія письменника Сергія Батурина з його книжками «Вакансія для диктатора» та «Потомственный чекист»

 

23.04, субота

10.00–10.45 — Дитяча сцена: Жабка в бункері, або Зустрічі з історією. Культурно-пізнавальне заняття та презентація книжки для дітей та підлітків із читаннями фрагментів, за участі історика, партизана та письменника.

На дітей чекають: • цікаві історії про лісових братів — литовських партизан 40-50-х років минулого століття та їхню боротьбу за свободу; про те, хто вони такі, як жили, одягалися тощо; • уявне знайомство з молодим хлопцем Ліонгінасом Балюкевічюсом на прізвисько «Дзукас» — учасником того руху супротиву, який писав щоденник; • знайомство з кінорежисером, дитячим письменником і бардом Вітасом Ландсбергісом та його дитячою книгою «Жабка у бункері», яка разом зі «Щоденником партизана Дзукаса» готується до видання українською мовою.

Організатори: Центр дослідження геноциду і резистенції мешканців Литви, видавництво «Кальварія», Інститут культури Литви. Учасники: Едіта Янкаускєнє, Дарюс Юодіс, Ґінтарє Якубонєнє, Вітаутас В.Ландсберґіс, Василь Капкан, Петро Мацкевич

16:00–16:40 — Стенд видавництва «Кальварія» № C23: Автограф-сесія письменника Сергія Батурина з його книжками «Вакансія для диктатора» та «Потомственный чекист»

16:00-19:00 — Будинок кіно, синій зал (вулиця Саксаганського, 6): Єдиний показ в Україні та зустріч із режисером, продюсером, бардом, драматургом і письменником, автором книг для дітей Вітаутасом В.Ландсберґісом і перегляд фільму «Литовський стяг» («Trispalvis») (2013, 72 хв, з українськими субтитрами). На вас чекає: спілкування з Автором про фільм і про його книги; пісні у виконанні Автора.

Новий фільм «Литовський стяг» («Trispalvis») Вітаутаса В.Ландсберґіса розповідає про післявоєнний антирадянський рух у Литві, про лісових братів та їхню боротьбу за свободу. Тільки на цей раз розмова йде не про конкретну людину або подію. Режисер-письменник прагне створити узагальнений портрет борця за свободу у післявоєнні роки. Він творить цей портрет без радикальних чорно-білих кольорів, натомість наповнює його кольоровою палітрою та людяністю: спогади дванадцяти свідків – колишніх лісових братів, литовських партизан та їхні зв’язкових поєднуються з художніми сценами, знятими майстерною рукою оператора Саулюса Лукошявічюса.

Організатори: Видавництво «Кальварія», Інститут культури Литви. Учасники: Вітаутас В. Ландсберґіс, Василь Капкан

17:00–17:40 — Стенд видавництва «Кальварія» № C23: Автограф-сесія сценариста, воїна та письменника Сергія Ухачевського з книжками «Карпатський капкан», «Казка Старого Мельника»

 

24 квітня, неділя

14:00–14:40 — Стенд видавництва «Кальварія» №C23: Автограф-сесія письменника Сергія Батурина з його книжками «Вакансія для диктатора» та «Потомственный чекист»



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери