Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Фестивалі

Події

17.10.2014|07:03|Буквоїд

«Азбукове Королівство Магів і Янголів». Програма на 17 жовтня

Пропонуємо програму V Фестивалю української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів» на 17 жовтня.

Зал 3 - 10:00 – 11:00 – Кузько Кузякін презентує «Зубасті задачки»Видавництво Старого Лева»)

«Зубасті задачки» допоможуть дітям навчитися уважніше дивитися на світ, глибше пізнати мову, мислити творчо і критично. Головна ідея кожного розвороту – це поєднання різних за рівнем і тематичним спрямуванням завдань. Більшість із них доступні для розв’язання звичайною дитиною. Але 2-3 завдання на розвороті обов’язково складніші за рівнем. Причому мова йде не про формальну складність. Для їхнього розв’язання дитина не потребує якихось поглиблених знань. Вона просто має бути спостережливішою, вміти знаходити певні логічні зв’язки й асоціації, вміти фантазувати.

Кузько Кузякін – автор, художник, педагог. Ілюстрував та редагував дитячі журнали(«Пізнайко», «Мамине сонечко», «Професор Крейд», «Артек»). Його ілюстрації можна знайти у  близько десяти книжках для українських і зарубіжних видавництв: «Видавництво Старого Лева» («Арфа для павучка», «Як не заблукати в Павутині»), «Amea», «Publicat», «Азбукварик», «РИПОЛ». Отримав відзнаку в кількох літературних конкурсах («Коронація Слова», «Смолоскип», «Белая скрижаль», «Витоки», премії імені Олександри Кравченко).

Зал 4 - 10:00 – 11:00 – Тетяна Щербаченко та Євгенія Миронюк презентують «Біла, Синя та інші» Видавництво Старого Лева»)

Хороша мурнявська книжечка. Легка й грайлива. Проте змусить замислися і дорослих, і дітей. Не лише про те, що є у пташок: ноги чи лапки; скільки лапок у павучків, якого кольору бувають звірі, а й, наприклад, чи літають ті, в кого немає крилець…

Тетяна Щербаченко – автор дитячих книжок, літературний критик, редактор. Член журі літературних конкурсів та рейтингів у сфері дитячої літератури («Великий Їжак» (2012), «Коронація слова» (2011), «Книга року» (2004-2012) та ін.). Член Асоціації українських письменників.

Зал 1 - 11:00 – 12:00 "Таємниці абетки Григорія Нарбута". Майстер-клас викладача "Культурного проекту" Оксани Садовенко

Зал 1 - 11:00 – 12:00 - Інтерактивні читання для дітей від Літературного клубу "Букмоль". Запрошуємо долучитися усіх відвідувачів фестивалю.

Зал 2 - 11:00 – 12:00 – Презентація та майстер-клас від видавництва «Мамине сонечко»

Зал 3 – 11:00-12:00 – Тамара Коломієць презентує «Абетку дитячої безпеки»

Тамара Коломієць – українська поетеса, перекладач. Лауреат премій ім. Павла Тичини, ім. Наталі Забіли, член НСПУ.

Зал 4 - 11:00 – 12:00 – Презентація книги «Казковий світ Бориса Грінченка» від дитячої письменниці і поетеси Мар’яни Ангелової

Зал 5 - 11:00 – 12:00 – практичні заняття для старшокласників, батьків та вчителів на тему: «Складання легенди за опорними словами». Проводить кандидат психологічних наук, доцент Олександр Бреусенко-Кузнєцов (автор понад 60 наукових праць, оповідань-фентезі, оригінальних казкотерапевтичних методик)

Зал 1 - 12:00 – 13:30 –  "Ритм Степана Ковніра". Майстер-клас викладача "Культурного проекту" Оксани Садовенко

Зал 2 - 12:00 – 13:00 – Видавництво «Наірі» та ілюстратор Наталія Єщенко презентують серію «Українська народна казка», долучіться до творення казки на  майстер-класі «Малюємо казку»

Зал 3 - 12:00 – 13:00 – Лялькова вистава «Принцеса Стрибунка» Єжи Дворського

Зал 4 - 12:00 – 13:00 - Зірка Мензатюк презентує повість «Як  я руйнувала імперію» Ілюстрації: Ростислав Попський («Видавництво Старого Лева», 2014)

«Як я руйнувала імперію» - перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? Як ганялися за дефіцитними товарами? Кого боялися? І чого прагнули? Герої повісті – підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються в вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І – найголовніше - хто його розвалив?

Зірка Мензатюк – лауреат премії імені Лесі Українки, чиї книги стали бестселерами в український дитячій та підлітковий літературі останнього десятиліття.

Зал 5 - 12:00 – 13:00  –  Анастасія Денисенко презентує путівник по Києву для дітей «Мій маленький Київ» (для дітей 7-10 років) від видавництва «Laurus» (+ майстер-клас)

Зал 1 - 13:30 – 14:30 – майстер-клас «Мрамурування» із декоративного оздоблення книги проводить Ірина Боса. Дізнаєтесь про один із давніх способів оформлення книжкової обкладинки та створіть власну.

Зал 2 - 13:00 – 14:00 – презентація та майстер-клас від журналу «Пізнайко»

Зал 3 - 13:00 – 14:00 – Зірка Мензатюк презентує повість «Ангел золоте волосся»  з ілюстраціями Катерини Штанко («Видавництво Старого Лева», 2013)

Що може розрадити дівчинку, життя якої складається з самих неприємностей? І вчителька раз у раз записує зауваження у щоденник, і однокласники дошкуляють, і тато не їздить на крутому джипі. Але найгірше – братикові потрібна операція, тому батькам, напевне, доведеться продати квартиру… Тут допоможе хіба диво. Справжнє. Як-от поява Ангела Золоте Волосся, який навчить бачити добро навіть у щоденних клопотах і щиро вірити в те, що життя насправді прекрасне.

Зал 4 - 13:00 – 14:00 – Сашко Дерманський презентує «Чудове Чудовисько і Погане Поганисько». В презентації бере участь Іван Малкович.

Пригоди Чудового Чудовиська і дівчинки Соні тривають! Улюблений дитячий письменник Сашко Дерманський зумів і Майдан відстояти, і третю частину трилогії дописати! Та ще й яку!..  Блискучі діалоги, живописні характери, природна й багата художня мова яскраво засвідчують, що Сашко Дерманський гідно продовжує літературні традиції наших веселих класиків — від Котляревського й Гоголя до Остапа Вишні і Всеволода Нестайка...

Олександр Дерманський  - український дитячий поет, прозаїк та казкар. Член Національної спілки письменників України. Літературний редактор дитячого журналу «Стежка». Перші вірші для малечі опублікував 2001 року. З того часу було надруковано в періодичних дитячих виданнях чимало його віршів, оповідань та казок. Автор десяти дитячих повістей та казок, серед яких: «Володар макуци, або Пригоди вужа Ониська», «Король буків, або таємниця Смарагдової книги» та ін.

 Іван Малкович - український поет, перекладач та видавець, власник і директор видавництва.

Зал 5 - 13:00 – 14:00 – Леся Воронина та Катерина Штанко презентують серію книг «Слон на ім’я Ґудзик» Видавництво Старого Лева», 2013). На гостей презентації чекають приємні несподіванки та сюрпризи, а також кумедні подарунки, що представляють героїв серії.

Леся Воронина - автор та ведуча програм на Радіо Культура. Член Спілки письменників України, член Асоціації Українських письменників. Пише для дітей. Лауреат Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів

Катерина  Штанко— відома українська художниця. Співпрацювала з видавництвами «Веселка», «Дніпро», «Свенас», «Марка України», «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Грані-Т» та «Видавництво Старого Лева». Учасниця багатьох республіканських всесоюзних та міжнародних виставок.

Зал 1 - 14:30 – 15:30 –Майстер-клас «Музейна папірня» На майстер-класі Ви дізнаєтесь про історію виникнення паперу, познайомитесь з процесом його виготовлення, і, звичайно, зможете зробити папір власними руками

Зал 2 - 14:00 – 15:00 – Майстер-клас «Фестивальна листівка» Використовуючи природні матеріали та різноманітні види паперу (у тому числі й ручного литва) , Ви зможете виготовити чудову листівку

Зал 3 - 14:00 – 15:00 - Вид-во "Свічадо" презентує інсценізацію за одним з найвідоміших творів американської літератури для юнацтва романом "Маленькі жінки" Луїзи Мей Олкот. (Відвідувачам буде запропоновано для перегляду сценка за уривком тексту твору).

“Маленькі жінки” – зворушлива, місцями сумна, а іноді з гумором історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Це розповідь про благородство, відданість і справжню любов. Четверо сестер Мег, Джо, Бет та Емі — справжні маленькі жінки. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім´ї. Вони у щоденних домашніх справах очікують на батькове повернення з війни.

Луїза Мей Алькотт чи Олкотт(29 листопада1832 — 6 березня1888) — американська письменниця. Відома завдяки романам «Маленькі жінки» та «Хороші дружини» про дитинство та юність чотирьох сестер. Видані в 1868—1869 роках ці твори багато разів перевидавалися та стали класикою книжок для дітей та підлітків. За їх мотивами робилися сценічні та кіно-постановки. Ім´я письменниці та її твору стали відомими брендами, що використовуються і досі, наприклад для найменування ляльок. Роман «Маленькі жінки» (Little Women, 1869) базувався на власному життєвому досвіді Луїза у дитинстві, героїня твору Джо є автопортретом. Продовження роману — «Гарні дружини» вийшло друком в 1869 році. Екранізації: 1994 — Маленькі жінки.

Зал 4 - 14:00 – 15:15 – Іван Малкович презентує нові книжки видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га». В презентації беруть участь художники Катерина Штанко та Кость Лавро

Кость Лавро – український книжковий графік, член Національної спілки художників України. Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка. Роботи Костя Лавра неодноразово входили до каталогів виставок дитячої книги у Болоньї, Братиславі тощо.

Зал 5 - 14:00 – 15:00 – творча зустріч з Володимиром Рутківським, презентаціянових видань

Володимир Рутківський – український поет, прозаїк, дитячий письменник, журналіст. У 2011 р. став лауреатом премії «Книга року ВВС» за двотомний історичний роман «Сині води». Лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка

Зал 1 - 15:30 – 16:30 - майстер-клас з акторської майстерності проводить Наталія Шилова (Перший жіночий театр)

Зал 2 - 15:00 – 16:30 Майстер-клас для дітей «Домалюй своє»: кожен учасник отримає ілюстрації з книги Мартіна Кубата «Навіть ручка спітніла» та створіть ексклюзивну історію. Акцію проводить "Чеський центр у Києві".

Мартін Кубат – графік та ілюстратор , який   творить переважно малюнки ручкою і тушшю у дуже особливому стилі – створює дивовижної дитячі книжки-домальовки   Його унікальна книга під назвою «Вже вечір, випускайте чорта» отримала нагороду Найкрасивіша чеська книга року – 2008.

Зал 3 - 15:00 – 16:00 – Лариса Лісовська. Презентація автентичних перевидань (2014 р.) творів Юрія Горліс-Горського «Холодний Яр», «У ворожому таборі», «Отаман хмара» та «Ave dictator!».

Перші видання відбулися у 1930-х рр.у Львові.

Юрій Горліс-Горський (псевдонім Лісовського) – письменник-мемуарист, у своїх творах розповів про антибільшовицьке повстання на Черкащині  (терен Холодного Яру) на початку 1920-х рр. .Лариса Лісовська – донька славнозвісного письменника.

Зал 4 - 15:15 – 16:15 - "Веселкові обрії Всеволода Нестайка"  - зустріч, присвячена пам’яті Всеволода Зіновійовича Нестайка. Модератор заходу - Наталя Марченко, книгознавець, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту біографічних досліджень НБУВ, координатор порталу «КЛЮЧ» (НБУ для дітей) - проекту, присвяченого книзі для дітей в Україні.

У програмі заходу: голосні читання творів Всеволода Нестайка від Національної бібліотеки України для дітей; мультимедійна презентація "Твори Всеволода Нестайка мовами світу", презентація біобібліографічного покажчика «Всеволод Нестайко: «Я все життя писав саме для дітей – писав із любов‘ю, болем і тривогою» (Національна бібліотека України для дітей). Представник бібліотеки  - Шамаріна Тетяна Василівна, заступник генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів; Виступ Бойко Ірини Трохимівні  - головного редактора Національного видавництва дитячої літератури "Веселка".

Зал 5 - 15:00 – 16:00 – "Чупакабра та інші зайчики за руку з черепахою" - презентація нової поетичної серії "Добрі вірші" видавництва "Фонтан казок" за участі її авторів, поетів Івана Андрусяка і Василя Карп’юка; творчу підтримку надають майбутні автори цієї серії - поети Юрій Бедрик і Сашко Дерманський.

Іван Андрусяк – поет, дитячий письменник, літературний критик, перекладач. Один із засновників літературного угрупування «Нова дегенерація», лауреат численних премій:  «Смолоскип» (1995), «Благовіст» (1996), «Золотий Лелека» (2008), міжнародної премії «Corona Carpatica» (2010) та ін.

Василь Карп´юк— поет, прозаїк, публіцист, блогер. Автор збірки вибраних творів «Мотлох», поетичної книги «BRUSTURY» та низки публікацій у періодиці, лауреат літературних премій: «Смолоскип», «Гранослов», ім. О. Гончара та інших, учасник музично-літературного проекту «Оркестр Бобовата».

Юрій  Бедрик— український поет, перекладач, літературознавець. Кандидат філологічних наук. Живе і працює у Києві. Автор книжки віршів для дітей «Тьотя Бегемотя» (2010). Переклади поезій Франсуа Війона, Парні, Жерара де Нерваля, Поля Верлена, Артюра Рембо, Яна Кохановського, Болеслава Лесьмяна, Яна Лехоня, Юліана Тувіма, Ярослава Івашкевича, Константи Ільдефонса Галчинського та ін. Лауреат Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя.

Зал 2 -16:00 – 17:00 - Видавництво «Наірі» в рамках серії «Допоможи собі сам» презентує книги Джуліана Слея «Жизненные кризисы», в якій автор пропонує 12 кроків для трансформації свого ставлення до кризи; та відомого спеціаліста з конфлікт-менеджменту Фрідріха Глазла «Семейные конфликты».

Зал 3 - 16:00 – 17:00 – Вивчаємо давню історію України. Презентація історичного роману Леся Качковського «Вибір Аскольда»

Лесь Качковський – вчений-хімік, доктор хімічних наук, письменник, Лауреат Літературної премії ім. Дмитра Загула

Зал 4 - 16:20 – 17:20 – вистава "Ах, який я молодець!" театру Володимира Завальнюка "Перетворення"

Зал 3 - 17:00 – 18:00 – Майстер-клас з каліграфії від Ольги і Марії Шпак – студенток Інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука

Зал 3 -17:00–18:00 - Ілюстрації до творів українських класиків власними руками. Презентація малюнків вихованців «Творчої школи Олени Красильникової» до книжки Всеволода Нестайка «Найновіші пригоди Кольки Колючки і Косі Вуханя»

Олена Красильникова – у сучасному мистецтві відома як графік і живописець, художник-педагог, Лауреат Міжнародної премії ім. Володимира Винниченка

Зал 4 - 18:00-19.00 – "Іван Сила в житті та в кіно" - презентація документальної книги Олександра Гавроша "У пошуках Івана Сили" та зустріч із знімальною групою першого українського  дитячого фільму часів незалежності "Іван Сила"

 « У пошуках Івана Сили» - спроба розповісти про відомого силового українського атлета із Закарпаття, що став легендою ще за життя. Автор нарисів мандрує до місця народження Івана Фірцака, спілкується з його дітьми й учнями, вивчає кримінальну справу репресованого сина, читає міжвоєнну чеську пресу, оповідає про забутого першого біографа та зйомки художнього фільму «Іван Сила» у рідному селі знаменитого українця.

Олександр Гаврош – письменник і журналіст, член Асоціації українських письменників та НСПУ. Учасник та переможець численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Зал 4 - 19:00 – 21:00 – вистава "Маленький принц" театру Володимира Завальнюка "Перетворення"

 

АКЦІЇ ВПРОДОВЖ УСЬОГО ДНЯ

 

  • Майстер-клас «Шоколадне королівство» - від «Львівської майстерні шоколаду» - на майстер-класі можна власноруч виготовити різноманітні фігурки з шоколаду та розмалювати їх на свій смак.
  • Квест «У пошуках музейних скарбів» - допоможи віднайти сховані злим чаклуном експонати.
  • Майстер-клас «Лаврська друкарня» від Олени Поліщук та Олександра Рачковського. Ви отримаєте можливість не тільки побачити, як друкували в давнину зі спеціальних друкарських форм на верстаті, але й власноруч зробити відбиток. 
  • Акція «Твоя книга для твого однолітка на Сході України» - прийди на Фестиваль та принеси або придбай книгу для дітей з регіонів України, де відбувається війна. По закінченню Акції книги будуть передані дітям до шкільних бібліотек Луганської та Донецької областей.
  • Листівки від Магів та Янголів підпиши листівку на підтримку наших бійців на Сході
  • Літературні читання щодня ви маєте можливість послухати казки учасників щорічного музейного літературного конкурсу, переможець якого буде оголошений на закриті Фестивалю.
  • Майстер-клас «Інтролігаторська майстерня». Про особливості виготовлення окладів та оправ до видань розповість Олег Будзан.
  • Створення щоденника фестивалю своїми враженнями від фестивалю і пропозиціями Ви зможете поділитись на сторінках  щоденника фестивалю «Азбукове Королівство Магів і Янголів».

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери