Головна\Події\Фестивалі

Події

19.12.2009|10:01|Буквоїд

Лекція літературознавця Михайла Назаренка у «Розумній ресторації»

22 грудня о 19:00 у «Розумній ресторації» (вул. Пушкінська, 9а, ст.м. «Театральна») відбудеться лекція літературознавця Михайла Назаренка «Не тільки «Лоліта»: роман у провалі між культурами».


Навколо «Лоліти» — однієї з найбільш скандальних книг минулого століття — склалося безліч легенд. Чому Набоков її написав? Заради скандалу? слави? грошей? мистецтва заради мистецтва? (І, до речі, чому в 1938 році він почав писати англійською, майже не повертаючись до російської прози? Порнографічний це роман, інтелектуальний або і те, і інше разом (але як це можливо)?
У «Лоліті» все не те, чим здається на перший погляд, та й сам письменник уміло «закривав» свої творчість і життя від порожніх і неуважних читачів. «Лоліта» виросла з російської прози Набокова і визначила багато що в світовій літературі наступного півстоліття - чим і чому?

Вартість - 50 гривень у випадку попереднього придбання квитка, 70 гривень - при придбанні квитка у день заняття.

Подробиці на сайті «Розумної ресторації»

Шеф-кухар Михайло Назаренко
Філолог, викладач Київського національного університету ім. Тараса Шевченка.

Автор книг «Реальність дива» (про творчість Марини і Сергія Дяченків); «Поховання на могилі (Шевченко, якого знали)» (2006), збірки оповідань і повістей «Новий Мінотавр» (2007), циклу статей про передісторію фентезі "За межами відомих нам полів» (2004-2007), численних наукових та критичних робіт з російської, української і англомовної літератури. За редакцією і з коментарями Михайла Назаренко виходять книги таких культових сучасних авторів, як Джон Краулі і Ніл Гейман.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери