Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

04.07.2023|15:06|Буквоїд

Вийшла книжка про звірят, що вимушено покинули свій рідний дім

З початком повномасштабного російського вторгнення українська блогерка й письменниця Юлія Олефір разом із двома маленькими синами переїхала до литовського містечка Ріетавас.

Знайома попросила її вигадати невелику дитячу історію про війну. Так і з’явилась казочка про єнотиків Морсика й Лютика, що разом із мамою покинули свій дім через сильний ураган.

«Не маючи жодної книги українською, розповідає Юлія Олефір, я почала читати цю історію старшому сину на ніч. Він був у захваті! Тож я продовжила вигадувати нові й нові пригоди єнотиків, а син із нетерпінням чекав на наступну частину. Так і зібрався рукопис «Казковий ліс. Пригоди єнотів-бешкетників».А вже незабаром ця дебютна книжка авторки з ілюстраціями Ріти Нільсон побачила світ у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці».

«У час цієї страшної війни, – говорить головна редакторка «чорних овечок» Христя Венгринюк, – нам надіслали рукопис про єнотиків. Читаючи його, я безперервно усміхалася, а завершивши, зрозуміла: це саме те, що зараз потрібно діткам. Книжка сповнена не лише пригод, веселощів, кумедних героїв, але й затишку, світла і навіть того, що ми проживаємо з 24 лютого 2022 року…». 

На думку авторки Юлії Олефір, книжка важлива для українських дітей саме зараз, адже вона несе віру в перемогу добра над злом – те, що усім нам неймовірно потрібно. Свідченням цьому стала й увага майбутніх читачів до нового видання. За три тижні передпродажу дебютної книжки української авторки вдалося реалізувати більше, ніж чверть тиражу. 

ДОВІДКА ПРО АВТОРКУ


Юлія Олефір народилась 17.10.1983 року. Своє дитинство провела на Полтавщині, де закінчила з відзнакою звичайну сільську школу. Вищу освіту отримала в Національному Фармацевтичному університеті міста Харкова і майже 10 років працювала за спеціальністю. Але мрія писати не покидала Юлію з самого дитинства. Вона писала вірші з 11 років і видала 4 збірки, періодично публікувала свої короткі розповіді у фармацевтичних журналах і соціальних мережах. На створення дебютної дитячої книжки письменницю надихнули її діти, які стали прототипами головних героїв видання «Казковий Ліс. Пригоди єнотів-бешкетників». Юлія впевнена, що саме в дитячій літературі віднайшла своє покликання. Казки дозволяють їй залишатися дитиною в душі і краще розуміти своїх синів. Письменниця зізнається, що мріє написати книгу, яка увійде в світову історію дитячої літератури.

 

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери