Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

17.04.2019|14:56|Буквоїд

У «Видавництві 21» виходить новий роман Євгенії Сенік

У «Видавництві21» виходить нова книжка Євгенії Сенік «Будинок із сірників, узятих із різних коробок». Це роман, головною темою якого є «бездомність».

Його персонажі, життєві історії та портрети базуються на реальних подіях. Матеріалом для книжки Євгенії Сенік стало перебування у швейцарській спільноті для безпритульних. Візуальну частину проекту втілив художник-ілюстратор Сергій Костишин. Він проілюстрував роман малюнками у стилі коміксів, створивши у такий спосіб додатковий інтерактивний рівень видання.

Це вже друга книжка Євгенії Сенік, що виходить у «Видавництві 21»: 2016 року тут побачив світ її роман «Країна У, або Казки чужим дітям», присвячений темі еміграції, заробітчанства.

Як розказала Євгенія Сенік, над романом «Будинок із сірників, узятих із різних коробок» вона працювала впродовж 2012–2017 років. Саме 2012 року письменниця вперше поїхала до спільноти у Швейцарію, щоб збирати матеріал. Аби зануритися всередину теми, Євгенія Сенік, мусила і сама частково стати бездомною та побачити речі очима безпритульних у Швейцарії. Авторка вважає, що цей досвід є дуже цінним і для України, тим більше, що тема безпритульності виводить на інші важливі проблеми – екології та сортування сміття, переробки матеріалу та recycling, інклюзії.

«Бездомні у швейцарській спільноті з усього світу. Тобто ця спільнота знаходиться у Швейцарії, але її мешканці з безлічі інших країн, – розповідає Євгенія Сенік. – Щоб одразу не виникало непорозумінь – у Швейцарії немає бездомних як таких, якими вони є у нашому розумінні. Їм не дають опинитися на вулиці саме такі організації. Мені ж було цікаво описати представників різних культур та різних національностей, які уживаються під одним дахом. Для мене ця спільнота стала можливою мікромоделлю світу та соціуму».

Євгенія Сенік, досліджуючи соціальну специфіку життя Швейцарії, водночас популяризує українську культуру та актуальну українську історію. Швейцарські ЗМІ зняли репортаж, в якому Євгенія Сенік розповідає про свій новий роман, свій досвід, про події на Донбасі. Тема Донбасу звучить і в романі: головна героїня через війну втрачає домівку і стає бездомною. Репортаж можна переглянути за посиланням: http://www.canalalpha.ch/actu/eugenia-senik-lauteure-ukrainienne-demmaus/

«Видавництво 21» з нагоди виходу роману «Будинок із сірників, узятих із різних коробок» на своєму сайті оголосило передпродаж, який триватиме з 18 по 30 квітня: http://www.books-xxi.com.ua/products/budinok-iz-sirnikiv-uzyatih-iz-riznih-korobok

Буктрейлер до роману можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=HbqkXs_CfEU

Довідка про письменницю:

Євгенія Сенік (1986 р.) – письменниця родом із Луганська. Авторка книжок «Przepraszam», «Письмовий стіл», «Країна У, або Казки чужим дітям». Учасниця багатьох мистецьких резиденцій і літературних заходів у Швейцарії та Франції. У своїх творах приділяє багато уваги соціальним темам та пошукам відповідей на екзистенційні питання.



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери