Re: цензії

08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
17.03.2024|Ольга Шаф, м.Дніпро
Коло Стефаника
Головна\Події\Презентації

Події

09.12.2018|14:49|Буквоїд

У Києві презентували книгу про Сенцова англійською мовою

У “Довженко-центрі” у Києві в суботу презентували англомовну версію книги Олександра Мимрука “Олег Сенцов”, надруковану видавництвом “Фоліо”. 

У “Довженко-центрі” у Києві в суботу презентували англомовну версію книги Олександра Мимрука “Олег Сенцов”, надруковану видавництвом “Фоліо”. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.  

“У світі є велика кількість і інтелектуалів, і політиків, які досі вірять російській пропаганді. Вони повинні мати своєю рідною або відомою їм англійською мовою це видання для того, щоб отримати альтернативну точку зору”, - зазначив генеральний директор видавництва “Фоліо” Олександр Красовицький

Автор книги Олександр Мимрук зауважив, що видання можна назвати першою осмисленою біографією Олега Сенцова. “Практично всю цю біографію доводилося збирати з маленьких пазлів,  і цими пазлами були свідчення людей, які знають Олега або з ним працювали”, - розповів Мимрук. 

У книзі зібрано інформацію також і про період життя Сенцова до того, як він зайнявся творчою і громадською діяльністю. 

“Мене більше за все зацікавило те, що в цій книзі опубліковані уривки від його творчого доробку – сценаріїв, оповідань, роману. Можна прослідкувати, як його творча особистість змінювалася протягом років. Роман – це якраз останнє, що було закінчено перед ув´язненням. Коли читаєш відгуки про Олега і про історію його життя від людей, паралельно читаючи  тексти самого Олега, розумієш звідки його така жорстка сталева позиція, яка проявилася в цьому році під час голодування”, - зазначив генеральний директор видавництва “Фоліо” Олександр Красовицький.  

За словами Олександра Мимрука, Олег Сенцов "така ж сама людина, як, наприклад, Стус і всі інші, хто так чи інакше якимось чином висловлювали свою громадянську й політичну позицію і страждали за це. У цьому сенсі можна знайти якісь паралелі з традиційним в українській історії образом поета, митця і громадянина”.

Мимрук також вважає, що надзвичайно важливо постійно нагадувати про Сенцова та інших політв´язнів. 

Красовицький повідомив, що частину накладу видавництво буде поширювати в Києві. Інша частина через Міністерство інформаційної політики потрапить до різних державних органів. “Це і Міністерство закордонних справ і його підрозділи в різних країнах, це і культурні інституції українські, організації, які повязані з діаспорою”, - зазначив Красовицький. Він також пригадує, що кілька років тому “Фоліо” видало книгу Володимира Горбуліна “Світова гібридна війна”. Тоді через українські делегації ця книга була донесена до всіх керівників міжнародних організацій, до євродепутатів і до депутатів американського Конгресу для того, щоб вони отримали інформацію  своєю мовою. “Я думаю, що зараз ми підемо таким же шляхом”, - зазначив Красовицький. 

Продавати книгу за кордон видавництво не планує через складність українського законодавства щодо міжнародних продажів. Іноземні читачі зможуть придбати книгу в електронному вигляді на сайті видавництва “Фоліо”.

Україномовна версія книги вийшла у 2017 році. Видавництво готує також російський переклад книги “Олег Сенцов”.

Крім того, Красовицький анонсував друковане видання п´єси Олега Сенцова "Номери" після їх екранізації. 

У ході презентації відбулася дискусія на тему “Творчість в ув´язненні. Свідчення очевидців”. У дискусії взяли участь голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, кримськотатарська журналістка Гаяна Юксель, кінопродюсер Анна Паленчук, редактор “Українського радіо” Володимир Фомічов, релігієзнавець Ігор Козловський, донецький художник Сергій Захаров. 

Як повідомляв Укрінформ, українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії.

Усього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв´язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Інформація: Укрінформ



Додаткові матеріали

07.12.2018|09:14|Події
У Сумах презентували книгу про учасників АТО
06.12.2018|15:10|Події
У Києві відбудеться презентація книжки «Темний бік будинку» Марини Макущенко
04.12.2018|12:00|Події
Українські економісти презентували книгу, в якій поділилися практичною інформацією про реальний бізнес
08.12.2018|15:40|Події
Видавничий дім «Моя Вінниччина» випускатиме книги про історію міст, сіл та селищ
07.12.2018|08:27|Події
Український ПЕН оголосив переможців конкурсу на переклад книжки оповідань Олега Сенцова
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери