Головна\Події\Презентації

Події

25.11.2014|11:30|Буквоїд

«Трилітрові» вірші презентували у Рівному

У галереї європейського живопису “Євро-Арт” відбулася презентація збірки віршів «три_літ_ри», яка стала результатом зусиль студентів із Луцька.

Сам захід складався із двох частин: спершу Анна Яблучна (ідейна натхненниця проекту «три_літ_ри») та Аліна Ольхович (піар-менеджер) розповіли всю історію створення книги від зародження ідеї і аж до друку у видавництві. Друга частина заходу - поетичні читання авторів, вірші яких увійшли до збірки. Серед поетів були присутні Вікторія Бруцька (Луцьк), Анастасія Бачук (Луцьк-Рівне), Тетяна Регешук (Луцьк), Павло Щепан (Львів), Марк Оплачко (Рівне), Аня Невірковець (Рівне).

Як же вдалося втілити в життя давню мрію книговидання? Власне, все починалося з того, що Аня Яблучна вирішила зібрати вірші декількох поетів-студентів в одній збірці. Радилась з викладачами й було організовано конкурс, в якому компетентні жюрі мали обрати найкращі студентські вірші. Однак сталося так, що свої творчі доробки почали надсилати не лише студенти. Були випадки навіть, коли старші люди питали поради щодо своєї творчості.

Таким чином, збірка, що мала стати внутрішньоуніверситетським надбанням, перетворилася у повноцінну антологію молодої української поезії. 24 автори з різних куточків України наповнили «три_літ_ри».

Окрема історія - видання книги. Як відомо, на це необхідна чимала сума коштів. Щоб таки втілити до кінця свою мрію, дівчата вирішили попросити допомоги у тих, хто добровільно погодиться надіслати будь-яку суму на підтримку ідеї. Також був організований аукціон побачень. Таким чином було зібрано достатню суму, аби нарешті домовитися з видавництвом про друк. Обрали тернопільське видавництво «Крок». 

Після розмов про видання збірки, почали другу частину заходу, на якому автори читали свої вірші. Серед поетів були і члени команди Літ.РВ Марк Оплачко та Анна Невірковець.

 

Не обійшлося і без приємних несподіванок. На захід завітав Олександр Ірванець, який наприкінці вечору висловив своє приємне враження від справи, яку вдалося втілити двом амбітним дівчатам з Луцька і навіть взяв кілька автографів у молодих авторів.

Зараз книгу можна придбати у дівчат. Щодо того, на що витрачати отримані з продажів кошти, Аня й Аліна ще не вирішили, але цілком серйозно натякають, що можливе продовження «три_літ_ри» в серію подібних збірок з віршами молодих поетів.

На зустрічі у Рівному гарну поетичну атмосферу доповнював зал галереї  «Євро-Арт», де саме проходила виставка картин Євгенії Гапчинської.

Наразі планується представити збірку в Києві та Тернополі.

Фото: Йосипа Гусака

 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери