Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Презентації

Події

07.07.2010|19:53|Буквоїд

«Архітектурні пейзажі» Уляни Слюсар презентували у Львові

7 липня у Львові у Національному музеї ім. Андрея Шептицького відбулась презентація мистецького каталогу Уляни Слюсар «Архітектурні пейзажі».

У ній представлені графічні твори авторки, виконані в різних техніках, присвячені архітектурним пам’яткам Львова різних мистецьких стилів.

Каталог видано у Львові 2009 року, він містить роботи Уляни Слюсар, а також відгуки та розповіді відомих львівських архітекторів та митців. Задум і концепція видання належать авторці робіт.

Під час презентації директор Львівського інституті "Укрзахідпроектреставрація" Володимир Швець наголосив: "Уляна творить і розкриває зовсім новий Львів. Вона завжди залишається архітектором і вдалим творчим способом пробує перетворити Львів. Це душевний спосіб творення Львова. Уляна – людина, яка змінює світ".

Професор кафедри містобудування Національного університету "Львівська політехніка" Богдан Посацький зауважив, що зараз суспільство є свідком того, як архітектор та мистецтво загалом техніцизуються, як "стирається грань між мистецтвом і технікою, техніка стирає мистецькі відчуття".

"Тепер тут місце розрахункам, обчисленням, математичній логіці. На жаль, так зараз вважає більшість студентів. Ви за професією архітектор, але розвинули в собі мистецьку складову архітектури. Це дуже вадлива річ, без неї не може існувати архітектура", – наголосив Богдан Посацький.

Він також прокоментував те, що Уляна Слюсар обрала темою своїх робіт Львів: "А не могло бути інакше!" – наголосив архітектор. 

Довiдка ZAXID.NET 

Уляна Слюсар народилась 23 червня 1956 року у Стрию, що на Львівщині. Закінчила факультет архітектури НУ "Львівська політехніка".

Володіє різними графічними техніками: ліноритом, рисунком пером, рапідографом, сериграфією.

Графіка та гобелени Уляни Слюсар зберігаються в музеях України, Польщі, Чехії, Франції, Бельгії, Швеції, Ізраїлю, Канади, США, Аргентини, Австралії.

Інформація: ZAXID.NET 



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери