Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

22.07.2018|13:21|Буквоїд

М´які подушки та нові книги: у Луцьку відкрили сучасну бібліотеку

Урочисте відкриття бібліотеки-філії №2 для дітей КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» відбулося на вулиці Кравчука, 12. Оновили старе приміщення, встановивши сучасне обладнання, забезпечивши новими книгами, настільними іграми й комфортною зоною з м’якими подушками для читання.

Урочисте відкриття бібліотеки-філії №2 для дітей КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» відбулося на вулиці Кравчука, 12. Оновили старе приміщення, встановивши сучасне обладнання, забезпечивши новими книгами, настільними іграми й комфортною зоною з м’якими подушками для читання.

Нову бібліотеку можна побачити здалеку, адже її прикрасили святковими кульками, а на дверях - запрошення на свято, де відбудеться парад книг, літературна вікторина, майстер-класи, конкурс малюнку, перегляд мультфільмів, є ігрова територія настільних ігор та смачні подарунки.

Лучанка Олена зі своїм синок завітали на свято. Жінка каже, що тут вперше.

«Ми проживаємо в цьому мікрорайоні, однак ніколи в цю бібліотеку не ходили, не приваблювала вона нас. А тут бачимо кульки висять, усе таке нове, гарне. Вирішили зайти і не пошкодували. Думаю, що тепер ми тут будемо постійними гостями, адже так добре відірвати дитину від гаджетів, а тут є чим зацікавити. В бібліотеці багато цікавої, сучасної, кольорової літератури, гарне освітлення, комфортні місця для читання, просторо», - каже пані Олена.

«Я вже навчатимуся у 4 класі. От знайшов книгу про собак - цікаво, їх стільки є багато різних порід. Читаю не часто, але мама змушує», - розповідає восьмирічний Максим.

 

Завідувачка бібліотеки-філії №2 для дітей КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» Ніна Семенюкзапевняє, що тепер у бібліотеку ходитиме значно більше дітей, ніж раніше, адже придумали для них багато цікавого. 

«Бібліотека має дуже давню історію, починаючи з 1950-х років. Саме в цьому приміщенні вона перебуває 3 роки. Раніше були жахливі умови: мали 3 маленькі кімнатки, були старі меблі, освітлення майже не було, ні санвузла, ні води. Втім, уже сьогодні у нас свято, адже маємо дуже хороші умови. Й тепер є можливість реалізовувати багато наших ідей та проектів. Адже популяризація книги та читання постійно потребує нових форм. Тому ми пропонуватимемо дітям квести, тематичні заходи, зустрічі з письменниками тощо», - говорить Ніна Семенюк.

Креативну тут підійшли до всього, навіть до назв розділів книг: «ліки від нудьги», «фортеця несподіванок», «книжкова смакота», «дегустація новинок», «щось добреньке і на десерт», «нове покоління обирає…», «бібліорелакс для мам».

Відкриття оновленої бібліотеки вартувало міській казні більше мільйона, зокрема 900 тисяч гривень – реконструкція приміщення і 204 тисячі гривень – придбання меблів. Площа книгозбірні становить 123 кв м, книжковий фонд сягає 18 тисяч.

Допомагав у підготовці до відкриття бібліотеки й 12-річний Данило Варава, який торік переміг у конкурсі «найкращий читач».

«Ця бібліотека сучасна, гарна та комфортна. Готуючись до відкриття, я допомагав тут прибирати, розставляв книги, витирав столи. Мені тут дуже подобається. Я вважаю, що читання – це найкраща розвага для дітей, адже ти можеш поринути у підводний світ, політати в космосі, потрапити в різні цікаві місця на планеті чи побувати у казкових вимірах», - наголошує Данило. 

Під час урочистого відкриття з вітальним словом звернувся до присутніх радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Якби не ваші ідеї, наполегливість, то нічого не вдалося б реалізувати. Тому усіх вітаю з відкриттям бібліотеки. Цей мікрорайон є дуже густонаселеним, а в окрузі більше бібліотек немає, тому вона зможе збирати багато відвідувачів. Ми забираємо дітей з вулиці, від шкідливих звичок, бездумного проведення вільного часу і даруємо їм цікаві відкриття, розвиток та кращі можливості в майбутньому. На сьогодні ми активно розвиваємо бібліотеки міста, зокрема вже оголосили тендер на реконструкцію центральної бібліотеки, де буде новий проект – бібліотека з великим простором для проведення вільного часу дітей, батьків та підлітків», - анонсував Ігор Поліщук.

Насамкінець, директор департаменту культури Тетяна Гнатів додала, що цього року на розвиток бібліотек вже освоїли більше 2 млн грн.

Інформація:Волинські новини

 



Додаткові матеріали

22.07.2018|13:09|Події
В Україну не впустили книжку з рекламою російського бойового нейролінгвістичного програмування
21.07.2018|15:58|Події
Анастасія Приходько подала до суду на Адміністрацію президента Порошенка
20.07.2018|12:41|Події
В Україні розширюється перелік пам’яток культурної спадщини
20.07.2018|12:38|Події
Бібліотеку ім. Плужника хочуть примусово виселити
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери