Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень
Головна\Події\Культура

Події

19.01.2011|21:09|Олександр Майшев

У Чернігові відкрито дві книжкові виставки

Сьогодні, 19 січня у Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г.Короленка проведено відкриття книжкових виставок «Соборна Україна: від ідеї до життя» і «Крути як відродження українства» до Дня соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут.

Організатори: Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В.Г.Короленка за сприяння облдержадміністрації та Українського інституту національної пам’яті.

Заступник начальника головного управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Чернігівської облдержадміністрації Леонід Смоляк привітав учасників заходу з наступаючими знаковими для української державності святковими датами. Він поінформував про обласні заходи до Дня Соборності України. Зокрема, запросив 21 січня о 15.00 на урочисті збори та святковий концерт у обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм, а 22 січня о 10.00 – на покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку. Відзначення Дня пам’яті Героїв Крут 29 січня з 11.00 відбудеться на місці історичної події.




Заслужений діяч мистецтв України, художник, голова правління Чернігівської міської громадської організації «Пласт-Арт» Борис Дєдов розповів і показав фотокартки про створення разом з народним художником України Анатолієм Гайдамакою Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут». Він відмітив, що практично всі іноземні відвідувачі, зокрема й російські, які відвідали меморіал і його музей прихильно та з розумінням ставляться до вшанування пам’яті мужніх героїв, які захищали свою українську Вітчизну.



Митець передав директору Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г.Короленка Інні Аліфіренко примірники буклетів «Меморіал «Пам’яті Героїв Крут» і про музей морських катастроф у Криму.

Представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко розповів про історію виникнення Дня Соборності України 22 січня 1919 р., його відзначення нашими земляками у 1991 р. та бій під Крутами 29 січня 1918 р. Зокрема, він продемонстрував фотокопію оригіналу Універсалу Директорії Української народної республіки про Злуку УНР і ЗУНР від 22 січня 1919 р.

Модератор заходу, головний бібліотекар відділу суспільних та гуманітарних наук бібліотеки Валентина Куценко представила видання і публікації книжкових виставок «Соборна Україна: від ідеї до життя» і «Крути як відродження українства».



коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери