Re: цензії

22.04.2024|Ігор Чорний
Розтікаючись мислію по древу
08.04.2024|Ігор Чорний
Злодії VS Революціонери: хто кращий?
Леді й джентльмени, або «Лондонські хроніки» Місіс К
03.04.2024|Марта Мадій, літературознавиця
Фантасмагорія імперського пластиліну
28.03.2024|Ігор Чорний
Прощання не буде?
20.03.2024|Наталія Троша, кандидат філологічних наук
Світиться сонячним спектром душа…
У роздумах і відчуттях
20.03.2024|Валентина Галич, доктор філологічних наук, професор
Життєве кредо автора, яке заохочує до читання
20.03.2024|Віктор Вербич
Ніна Горик: «Ми всі тепер на полі битви»
18.03.2024|Ігор Зіньчук
Кумедні несподіванки на щодень

Літературний дайджест

Сім книжкових новинок осені, що варто не пропустити

Осінь - гаряча пора для усіх читачів. Багато літературних заходів, а від того - крутих нових книжок. Ми разом з Yakaboo підібрали гарячі книжкові новинки осені.

 

Осінь - гаряча пора для усіх читачів. Багато літературних заходів, а від того - крутих нових книжок. Ми разом з Yakaboo підібрали гарячі книжкові новинки осені.
 
 
Нomo Deus. Людина божественна. За лаштунками майбутнього / Ювал Ной Харарі / Видавництво Book Chef
 
Після нечуваного успіху книги Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього Ювал Ной Харарі написав книгу-продовження. Це апокаліптичне майбутнє, де більше людей помирає від переїдання, ніж від голодування; більше людей помирає від старості, ніж від інфекційних захворювань. На основі цих та інших тверджень автора висуває сценарії розвитку людства, часом непередбачувані і навіть моторошні.
 
Думай як митець /  Вілл Гомперц / Видавництво ArtHuss
 
Книга редактора мистецтв BBC Вілла Гомперца - це спроба систематизувати досвід класичних та сучасних митців й адаптувати його під 10 уроків художнього мислення. Написані в дотепній манері уроки допоможуть генерувати блискучі ідеї та сприятимуть розквіту таланту, незалежно від того, чим людина займається. Книжка про те, як мислити креативно і отримувати задоволення від творчого переосмислення дійсності.
 
Чоловік на ім’я Уве /  Фредрік Бакман / Видавництво #книголав
 
Роман популярного шведського журналіста і блогера Фредріка Бакмана став для нього дебютом у літературі. Книжка вийшла 2012 року і за декілька років стала популярною по всьому світу. Роман Чоловік на ім´я Уве - смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству.
 
Велика шахівниця /  Збі́ґнєв Бжезінський / Видавництво Фабула
 
Ще одна книга про перебіг майбутнього. Збі́ґнєв Бжезінський написав її ще у 20 столітті, але навіть зараз його праця не втратила актуальності. У ній акцент ставиться на міжнародній політиці найбільших держав світу і як вона впливає на розвиток майбутнього. Видатний політолог висуває дуже глибокі концепції, які не залишають відкритих питань. Вони дають вичерпні відповідь, які збурюють чисельні дискусії.
 
Джокер / Брайан Аззарелло / Лі Бермехо, видавництво Рідна мова
 
Перший переклад українською мовою культового коміксу компанії DC. Нуарна кримінальна історія божевільного Джокера, який хоче помститися та потопити місто у крові. На цьому кривавому шляху він зустрічає усіх своїх ворогів, у тому числі Бетмена. Гаряча новинка для шанувальників жанру коміксів.
 
Площі та вежі. Соціальні зв´язки від масонів до фейсбуку / Ніл Фергюсон/  Видавництво Наш Формат
 
Ніл Фергюсон - відомий британський історик та журналіст. Це вже третя його книга, перекладена українською. У Площах та вежах автор аналізує роль мереж в історії людства, споконвічне протистояння між мережами та ієрархічними структурами, а також пропонує засвоїти уроки, які дає історія поширення мереж. Історик Ніл Ферґюсон переконує: мережі - не новий феномен нашого часу. Інтернет лише пришвидшив і підсилив їхню роль.
 
 
 
Це друга прозова книга українського письменника Мирослава Лаюка. Після дуже вдалого роману Баборня автор експерементує з формою: з’єднує кілька історій в одну, де час та місце дії зовсім непередбачувані. Карпати, Київ, Лисичанськ, і навіть Париж, стають місцями дій пригод дуже різних героїв. Мирослав пише про катастрофи, кохання та боротьбу, вплітаючи все в канву цілісного сюжету. Здається, нас чекає дуже неочікуваний текст.


Додаткові матеріали

П’ять книжок, які навчать вашу дитину програмувати
Беґбедер: Я пишу, щоб зрозуміти, хто цей покидьок
Андрій Кокотюха: «Не знаю, що таке творчість, у мене — виробництво і контракти»
Генрі Марш: «Те, як виростають діти, визначає, яким буде згодом наше суспільство»
Книги о сексе и сексуальности: что стоит читать
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери