Літературний дайджест

24.07.2018|11:40|lviv.com

ТОП-15 найвпливовіших в історії книжок про бізнес

Уоррен Баффет вважає, що читати по 500 сторінок в день – запорука успіху, Білл Гейтс читає по 50 книг щорічно, а Марк Цукерберг у 2015-му ставив собі за мету читати по книзі щотижня. Пропонуємо добірку найбільш впливових книг про бізнес за версією Business Insider.

Уоррен Баффет вважає, що читати по 500 сторінок в день – запорука успіху, Білл Гейтс читає по 50 книг щорічно, а Марк Цукерберг у 2015-му ставив собі за мету читати по книзі щотижня. Пропонуємо добірку найбільш впливових книг про бізнес за версією Business Insider

“Business Adventures”, Джон Брукс

 

Що у спільного має Ford Edsel, який приніс збитків на $ 350 млн зі стрімким зростанням Xerox і скандалами в General Electric і Texas Sulphur? Сьогодні ці випадки актуальні для розуміння корпоративного життя так само, як і в момент розвитку описаних подій, йдеться на AIN.

Білл Гейтс розповідав, що Уоррен Баффет називав це видання найкращою бізнес-книгою і навіть надіслав йому особисту копію для читання. Навіть через 40 років після видання книги, Гейтс вважає її однією з найкращих бізнес-книг, які він прочитав.

“Розумний інвестор”, Бенджамін Грем

 

Грем навчав і надихав людей з усього світу. Його філософія “ціннісних інвестицій”, яка захищала вкладників від помилок і вчила будувати довгострокові стратегії, зробила цю книжку справжньою “біблією” фондового ринку з моменту публікації в 1949 році.

“Дилема інноватора: Як через нові технології гинуть сильні компанії”, Клейтон М. Крістенсен

 

Пропонуючи історії успіхів і невдач провідних компаній, книжка показує набір правил, які допоможуть капіталізувати феномен так званих “підривних” інновацій. Стів Джобс використовував цю книгу як пояснення єдиної причини, через яку Apple повинна зайнятись бізнесом хмарних обчислень.

“Правила найкращих СЕО (The Outsiders: Eight Unconventional CEOs and Their Radically Rational Blueprint for Success)”, Уільям Торндайк

 

Хто такий успішний CEO? Можна відзначити якості нинішніх зіркових CEO: харизму, віртуозні комунікаційні навички, впевнений стиль управління. Але що дійсно важливо, щоб вести вперед організацію? Що є незаперечним показником хорошої роботи CEO? Якщо дуже просто, то це доходи акціонерів компанії в довгостроковій перспективі.

“Мистецтво війни”, Сунь-Цзи

 

Написана ще в шостому столітті до Різдва Христового, ця книжка ще досі актуальна сьогодні. Наполеон, Мао Цзедун, генерал Во Нгуен Зіап і генерал Дуглас Мак’артур – всі вони зізнавалися, що черпали натхнення з цієї книги. Але навіть за межами військового світу, гуру бізнесу та менеджменту також знаходили застосунок ідеям Сунь-Цзи в офісній політиці.

“Емоційний інтелект”, Деніел Гоулман

 

На яскравих прикладах автор показує п’ять головних навичок емоційного інтелекту. Він також демонструє, як визначити успіх в роботі, відносинах і просто фізичному стані. Його висновки – абсолютно новаторський підхід до того, як працює розум людини.

“Включайся! Жінки, робота і воля вести за собою”, Шерил Сендберг

 

Це – книга про робоче середовище, в якому поєднались особисті історії авторки, глобальні дані і серйозні дослідження про те, що жінки можуть робити і навпаки.

“7 навичок високоефективних людей”, Стівен Кові

 

Одна з найбільш надихаючих і найвпливовіших книг всіх часів, тримає увагу читачів уже 25 років. Вона змінила життя президентів і CEO, вчителів і батьків, загалом мільйонів людей всіх статусів і вікових категорій.

“Бізнес з нуля”, Ерік Рис

 

Більшість стартапів провалюються. Але цим невдачам можна запобігти. Книжка демонструє новий підхід до побудови компаній і випуску їхньої продукції. Вона допоможе забезпечити успіх бізнесу в глобальних умовах.

“Чорний лебідь”, Насім Талеб

 

Кожна негативна або позитивна подія, яка вважається неймовірною і викликає численні наслідки, може вважатись так званим “чорним лебедем”. У своїй книзі Талеб показує, як такі події можуть пояснити майже все, що відбувається в світі, а так само як ми умудряємося таке не помічати.

“Дослідження про природу і причини багатства народів”, Адам Сміт

 

Фундаментальна, класична економічна робота, яка описує, з чого створюються нації і охоплює широке коло питань: розподіл праці, продуктивність, вільні ринки.

“Партизанський маркетинг”, Джей Левінсон

 

Після першої публікації в 1983-му ця книга здійснила революцію в маркетингових стратегіях малого бізнесу. Заснований на сотнях реально працюючих ідей, “Партизанський маркетинг” подарував життя новому способу вивчення ринку.

“Есе про інвестиції, корпоративні фінанси та управління компаніями», Уоррен Баффетт

 

Популярність цієї книги свідчить про велику зацікавленість в принципах мислення Уорена Баффета. Це практично всеохопне видання. Як жартує сам Баффет, цю книгу він підписував найчастіше.

“Спочатку поруште всі правила” (First, Break All The Rules: What the World’s Greatest Managers Do Differently), Маркус Бакінгем

 

Бакінгем вивчав роботу понад 80 000 менеджерів, перед тим, як зібрати висновки в цій книзі. Вона розповідає, як відрізняються підходи найкращих світових управлінців. На сторінках зібрано кар’єрні ідеї і просто життєві уроки, які легко застосувати.

“Зграя злодіїв з Уолл-Стріт”, Джеймс Б. Стюарт

 

Це переказ величезного скандалу навколо інсайдерських торгів, який ледь не зруйнував Уолл-Стріт. Автор описує людей, які запустили схему, і тих, хто нарешті встановив справедливість



Додаткові матеріали

ТОП-5 книжок про успіх
ТОП-5 книжок про арт-простір для дітей
7 книжок для тих, кому завжди 17 років
ТОП-5 книг на неделю: литература о поисках приключений и любви
коментувати
зберегти в закладках
роздрукувати
використати у блогах та форумах
повідомити друга

Коментарі  

comments powered by Disqus


Партнери